Sveriges trupp till VM-playoff: Elanga uttagen

Sverige trupp playoff Tjeckien

Janne Andersson har tagit ut sin trupp till VM-playoff! Vi finner tre nya namn i truppen, och vi har en minst sagt intressant samling att se fram emot.

Under onsdagseftermiddagen presenterade Janne Andersson den landslagstrupp som ska spela för att ta Sverige till VM. Den 24 mars hemmaspelar Sverige mot Tjeckien i semifinal av playoff-spelet till mästerskapet, och blir det seger där väntar troligtvis Polen på bortaplan i finalen.

Inför trupputtagningen har en stor snackis varit Anthony Elangas vara eller icke vara i den svenska truppen. Den unge yttern eller anfallaren har gått från klarhet till klarhet denna säsong, och har ett väldigt stort förtroende av Ralf Rangnick i Manchester United. Så sent som igår startade han i den avgörande Champions League-åttondelsfinalen mot Atlético de Madrid, då det dock blev uttåg. Kanske gör Sverige det bättre i sin utslagsmatch, och här kan ni läsa om hur ni gör för att streama Sverige – Tjeckien live.

Även andra positioner i truppen har diskuterats. Hur gör Janne med högerbacksplatsen med tanke på att Emil Krafth är avstängd mot Tjeckien? Vem kan täcka upp för skadade Jens Cajuste? Kommer Zlatan Ibrahimovic att vara i speldugligt skick nog att starta i finalen?

Nu har vi fått en hel del svar. Elanga är uttagen i truppen, men även Branimir Hrgota. Anfallaren har gjort det mycket bra i Bundesliga denna säsong, och landslagsuttagningen är välförtjänt. En annan spelare som man kanske inte räknat med skulle vara med är Jesper Karlström. Den förre djurgårdaren har imponerat på Andersson, som på presskonferensen jämförde honom med Kristoffer Olsson och Mattias Svanberg vad gäller spelstilen.

Det finns en del frågetecken även kring de uttagna spelarna. Robin Olsen har inte spelat en match på månader, Ludwig Augustinsson spelar knappt han heller och Victor Lindelöf kritiseras i England. Alexander Isak genomlider en måltorka och Robin Quaison har haft en skadeperiod.

Sverige spelar alltså den första VM-playoffmatchen mot Tjeckien, torsdag 24 mars. Vinner man den väntar troligtvis Polen på bortaplan i finalen. Ryssland skulle ha mött Polen i semifinalen, men verkar uteslutas på grund av invasionen av Ukraina. Playoff-finalen spelas tisdag den 29 mars.

Sveriges trupp i VM-playoff mot Tjeckien

Målvakter

Robin Olsen

Andreas Linde

Kristoffer Nordfeldt

Backar

Ludwig Augustinsson

Marcus Danielson

Filip Helander

Emil Krafth

Joakim Nilsson

Victor Nilsson Lindelöf

Martin Olsson

Carl Starfelt

Daniel Sundgren

Mittfältare

Victor Claesson

Albin Ekdal

Emil Forsberg

Jesper Karlsson

Jesper Karlström

Kristoffer Olsson

Mattias Svanberg

Anfallare

Anthony Elanga

Branimir Hrgota

Zlatan Ibrahimovic

Alexander Isak

Dejan Kulusevski

Robin Quaison

Relaterat

Streama Sverige – Kanada: Se live stream & TV (Hockey VM 2022)
Streama Sverige – Kanada: Se live stream & TV (Hockey VM 2022)
Sänd kvartsfinal mellan Sverige - Kanada stream eller TV. Vi visar dig gratis vart du kan streama matcher i hockey VM 2022 online eller via TV kanal.
25 maj, 2022 | Jimmie Nyman
Streama Hammarby IF – Malmö FF: Se live stream & TV (26/5)
Streama Hammarby IF - Malmö FF: Se live stream & TV (26/5)
Cupfinalfest i Stockholm där Hammarby IF och Malmö FF drabbas samman. Se hur du streamar finalen online eller ser den på en TV kanal.
24 maj, 2022 | Katten Jansson
Stryktipset – 22 maj (22/5): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 22 maj (22/5): Tips, förslag & analys
Stryktipset avgörs på söndagen denna helg! Denna vecka ryms hela den avslutande omgången från Premier League samt två matcher från Allsvenskan och en från Serie A …
20 maj, 2022 | Emil Sandberg

Emil Sandberg

fotboll-icon Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning. Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.