Sveriges trupp mot Spanien, Grekland och Uzbekistan presenterad

Janne Andersson Sverige trupp

Janne Andersson har nu presenterat sin första trupp efter EM. Dessa är de uttagna spelarna till Sveriges landslag, till matcherna mot Spanien, Uzbekistan och Grekland.

Efter EM meddelade flertalet spelare att de var klara med landslaget. Det äldre gardet bestående av Sebastian Larsson, Marcus Berg, Andreas Granqvist, Mikael Lustig och Gustav Svensson deklarerade alla att de gjort sina sista landskamper. Dessutom slutade Pontus Jansson, vilket var mer förvånande.

Sex spelare som slutar innebär sex platser för nya spelare, och många har varit förväntansfulla på att se vilka nya namn som tar plats i Janne Anderssons första landslagstrupp hösten 2021. Samlingen innehåller tre matcher; två VM-kvalmatcher mot Spanien och Grekland samt en träningslandskamp mot Uzbekistan.

Nu har Janne Andersson presenterat truppen, som ser ut som följer:

Målvakter

Pontus Dahlberg, Doncaster

Kristoffer Nordfeldt, AIK

Robin Olsen, Roma

Försvarare

Ludwig Augustinsson, Sevilla

Filip Helander, Rangers

Emil Krafth, Newcastle

Marcus Danielson, Dalian

Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United

Martin Olsson, Malmö FF

Mattias Johansson, Legia Warszawa

Joakim Nilsson, Arminia Bielefeld

Carl Stafelt, Celtic

Mittfältare

Jens Cajuste, FC Midtjylland

Viktor Claesson, FC Krasnodar

Albin Ekdal, Sampdoria

Emil Forsberg, RB Leipzig

Dejan Kulusevski, Juventus

Kristoffer Olsson, Anderlecht

Ken Sema, Watford

Mattias Svanberg, Bologna

Jesper Karlsson, AZ Alkmaar

Anfallare

Alexander Isak, Real Sociedad

Robin Quaison, Al-Ettifaq

Jordan Larsson, Spartak Moskva

Isaac Kiese Thelin, Anderlecht

Ingen Zlatan uttagen – än

Många tittade nog nyfiket efter att se Zlatan Ibrahimovics namn i truppen, men stjärnanfallaren återhämtar sig fortfarande från den knäskada han ådrog sig med Milan i slutet av föregående säsong, och som gjorde att han missade EM. Ibrahimovic har inte gjort comeback på plan för de rödsvarta ännu, och då är han heller inte i skick att spela med Sverige. Milan har dock sagt att de hoppas ha sin ledare tillbaka efter landslagsuppehållet, i mitten av september.

Janne Andersson fick frågan på presskonferensen om Zlatan, och svarade att de har en jättebra kontakt med varandra. Janne lade sedan till att rehabiliteringen tagit längre tid än vad de hoppats men att han förhoppningsvis är tillbaka snart och kan vara med i nästa trupp. När Zlatan är med ökar alltid trycket på att streama Sveriges landslag.

Inga nya ansikten i truppen

Med tanke på att sex spelare försvunnit fanns det de som spekulerade i att en del nya spelare skulle tas ut i truppen. Så blev det inte. En del nygamla ansikten däremot i Martin Olsson, Isaac Kiese Thelin, Mattias Johansson, Carl Starfelt och Joakim Nilsson. Dessutom intressant att se Jesper Karlsson, som varit en spelare många av fansen ropat på.

Pierre Bengtsson är den enda spelaren från EM-truppen som petats, men han skulle heller inte ha varit uttagen från början om det inte vore för att Martin Olsson skadat sig strax innan mästerskapet.

Den 2 september ställs Sverige mot Spanien i VM-kval, den 5 september mot Uzbekistan i träningslandskamp och den 8 september, och när matcherna närmar sig ger vi er mer information om hur ni kan se dem online. Redan nu kan ni läsa generellt om att streama fotboll på nätet.

Relaterade artiklar

VM 2022 – 2 december (2/12) – Matcher, odds & TV tider
VM 2022 – 2 december (2/12) – Matcher, odds & TV tider
Här samlar vi odds i våra betting tips inför VM den 2/1. Se vilka matcher som spelas - samt vilka TV tider som gäller.
30 november, 2022 | Jimmie Nyman
VM 2022 – 1 december (1/12) – Matcher, odds & TV tider
VM 2022 – 1 december (1/12) – Matcher, odds & TV tider
Schema och tips inför dagens matcher från VM; 2022, den 1 december. Se vilka tider, odds och TV-sändningar som du bör hålla koll på den 1/12.
30 november, 2022 | Jimmie Nyman
VM-tipset – 29 november (29/11): Tips, förslag & analys
VM-tipset - 29 november (29/11): Tips, förslag & analys
Dags för ny omgång av VM-tipset! Svenska Spels kupong har spelstopp tisdag 29 november klockan 19:59.
28 november, 2022 | Emil Sandberg