Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 9 jun, 2021

Leo Borg har presenterat sig i Franska Öppna

Leo Borg har presenterat sig i Franska Öppna

Leo Borg har gjort stor succé i Franska Öppna

Förutom att vara son till den bästa svenska tennisspelaren genom alla tider, Björn Borg, är Leo Borg en av de största unga talangerna inom svensk tennis.

Detta år har han tagit enorma kliv i karriären och rusat fram på ITF juniorrankningen, där han för tillfället är rankad på en 23:e plats. Bästa placeringen på rankningen kom den 15 mars 2021 då han klättrade upp på en 12:e plats.

Juniorturneringen Franska Öppna har varit en lyckosam turnering för Leo Borg, som har lyckats slå ut Max Westphal (3-6, 6-3, 6-4) och sedan Max Hans Rehberg (1-6, 7-6, 6-3) innan 1:a seedade Juncheng Shang blev för svår. Men det krävdes ett tredje set tie-break för att slå Leo Borg.

Innan Franska Öppna började såg Leo Borgs statistik ut på följande sätt:

Säsong

Vinster

Förluster

2021 23 6
2020 12 7
2019 23 14
2018 24 17

Leo Borg, som tränade en kort stund på Rafa Nadal Academy innan Covid 19 slog till, håller numera till i Kungliga tennishallen. Trots att han växte upp på hårda hardcourt banor anser han själv att hans spel passar bäst på grus.

Leo Borg har presenterat sig i Franska Öppna

Innan gruskungen Rafael Nadal ens föddes dominerades Roland Garros av Björn Borg, som hade vunnit turneringen 6 gånger totalt. 40 år har passerat sedan Björn Borg lyfte pokalen i Franska Öppna senast. Hans son, Leo Borg, spelar framgångsrikt i samma turnering som pappan, som börjar bli van med uppmärksamheten men också att hantera pressen på hans axlar.

”Jag hade svårt när jag var lite yngre.”, kommenterade Leo Borg efter att ha vunnit sin inledande match i Franska Öppna.

”Folk följde mig på banan och det var jag inte van vid. Jag måste bara fortsätta kontrollera det, eftersom det kommer att följa mig genom hela min tenniskarriär. Men det stör mig inte. Jag fokuserar bara på mitt mål och min tennis.”

Det stora målet

Leo Borg har tidigt varit ärlig med att säga att det stora målet med tenniskarriären är att bli en topp 10-spelare i världen.

Franska Öppna 2021

Efter en nervös inledning vände han första matchen i Franska Öppna mot fransosen Max Westphal till 3-6, 6-3, 6-4.

Leo Borg kommenterade efter matchen:
”Det var en fantastisk upplevelse. Det känns fantastiskt att ta en seger. Det är alltid tufft med nerver i början. Jag hanterade inte det bra, men jag hittade ett sätt att spela mitt spel och spela det spel jag ville i det andra och det tredje setet. Så jag är nöjd med vinsten.

En nervös inledning blev det även i den andra omgången, där tysken Max Hans Rehberg tog det första setet bekvämt med 6-1, men Leo Borg vände och vann igen med siffrorna 7-6, 6-3.

I den tredje omgången blev 1:a seedade kinesen Juncheng Shang för svår. Efter att ha förlorat tie-breaket vann Leo Borg det andra setet med 6-3, innan han förlorade det tredje och avgörande setet i tiebreak. Förlustsiffrorna skrevs alltså till 6-7, 6-3, 6-7. Det är inte fy skam direkt.

Allt i allt gjorde Leo Borg en mycket bra turnering i Roland Garros.

Björn Borg på besök

Den svenska tennislegendaren Björn Borg, som i helgen fyllde 65 år, kommer till Franska Öppna på torsdag, den 10 juni 2021. Dessvärre har Leo Borg åkt ur turneringen så pappan får inte äran att se honom något mer i Franska Öppna.

Däremot kan vi vara säkra på att få se mycket mer av Leo Borg inom kort och förhoppningsvis på ATP-touren inom en snar framtid.

Streama Franska Öppna 2021 – Se live stream & TV

Andra nyheter

em
Se vilka betingsidor som kommer höja oddsen under EM. Dessa erbjudanden kallas för oddsboost. Här listar vi de allra bästa EM oddsboosts!
14 juni, 2024
em
England spelar sin första match i EM mot Serbien. Om du vill se matchen - så hjälper vi dig här!
14 juni, 2024
em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
12 juni, 2024

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1578 Artiklar