(U21) Italien - Sverige, 12/10: Speltips, odds & inför

Italien Sverige U21 speltips odds


Sverige ställs emot Italien i kvalet till U21-EM. En nyckelmatch, där ett av länderna kan ta ett grepp om förstaplatsen. Ta del av vårt speltips med odds till Italien – Sverige i U21-fotboll.

Snart halva kvalspelet till U21-EM 2023 har passerat, och nu börjar positionerna sätta sig. Sverige leder gruppen en poäng före Italien, men också med en match mer spelad. Vinner man här behåller man kontrollen över gruppen, medan en förlust gör att man tappar den.

Klockan 17:30 tisdag 12 oktober blåser domaren igång matchen. Kolla in vårt speltips med odds till U21-kvalet mellan Italien och Sverige.

Match: Italien – Sverige
Matchstart: Kl. 17:30, den 12/10
Vad: Kval till U21-EM 2023
Live stream: C More
TV: Sportkanalen
Speltips: Båda lag gör mål – Ja (1,72 hos Unibet)

Inför matchen

  • Sverige toppar kvalgruppen en poäng före Italien, men har också en match mer spelad.
  • I det svenska U21-landslaget är Manchester United-Anthony Elanga den stora stjärnan. Han väntas inleda från start här.
  • Italiens största namn är Milanfostrade spelarna Tommaso Pobega och Lorenzo Colombo.

Speltips & odds: Italien – Sverige

Knappt hälften av kvalspelet till U21-EM har passerat, och Sverige har fått en rätt fin start. 10 poäng på 12 matcher får anses fullt godkänt, och tar laget till en förstaplats i gruppen. Precis bakom återfinns Italien, med en poäng mindre men också med en match mindre spelad.

Vinner Italien den här matchen har man skapat sig ett läge där Sverige tappat makten att ta förstaplatsen, där det inte är garanterat att det räcker att vinna resterande av matcherna. Vid oavgjort här däremot, har Sverige fortfarande allt i egna händer. Vill ni streama Sveriges landslag när de spelar hittar ni information på länken.

Så här långt in i kvalspelet har Sverige slagit Luxemburg med 6-0, Montenegro med 3-1, spelat 1-1 mot Bosnien och senast besegrat Montenegro med 3-1. En spelare som genomgående varit framträdande för de gulblå är Anthony Elanga, som totalt stått för fyra mål. Även Patrik Wålemark, Tim Prica och Emil Holm har stuckit ut extra mycket i positiv bemärkelse.

Italien har sina stjärnspelare de också. Lorenzo Colombo, utlånad från Milan till SPAL, har stått för ett mål i kvalspelet. Han är en stor striker som bara är 19 år gammal, och som lär ha många år i Serie A framför sig. Andra av de mer namnstarka italienarna är Tommaso Pobega och Alessandro Plizzari, som också har bakgrund i Milan.

Sverige och Italien spelade faktiskt i samma kvalgrupp till U21-EM 2021 också. Då vann Sverige med 3-0 hemma, medan Italien kontrade med att slå oss tillbaka med 4-1 i Italien. Det var dock en annan generation då, så särskilt stor vikt ska inte läggas på dessa resultat.

Vårt speltips

Sveriges U21-landslag har framförallt en väldigt stark offensiv, så som det ofta varit i våra ungdomslandslag under de senaste åren. Elanga, Wålemark, Prica och Amine Sarr är spelare som kan störa alla motstånd på den här nivån. Wålemark har länge visat upp sina kvalitéer på a-lagsnivå i Allsvenskan, och Elanga tränar med världens bästa spelare varje dag samt har hunnit med att debutera och göra mål i Premier League.

Italien är spelare för spelare ett starkare lag, men förlorar på att de har så starka klubblag i Italien att U21-landslagsspelarna ofta inte har givna platser i sina klubbar. Ändå gäller Italien absolut som klara favoriter här.

Vi tror dock att Sverige har god chans att kunna störa italienarna, och med Elanga och Wålemark i spetsen lär man kunna göra åtminstone ett mål. Dessutom är Italien alltför bra för att inte hitta nätet på hemmagräs. Vi spelar ”Båda lag gör mål – Ja”, till oddset 1,72 gånger insatsen. Spelet finnes på Unibet.

  • Vårt speltips: Båda lag gör mål – Ja
  • Odds: 1,72
  • Spelsida: Unibet

Är ni intresserade får ni gärna läsa vår Unibet-recension, och lära er mer om spelbolaget.

Relaterade artiklar

VM 2022 – 30 november (30/11) – Matcher, odds & TV tider
VM 2022 – 30 november (30/11) – Matcher, odds & TV tider
Se betting tips och oddsen inför dagens matcher i VM den 30/11. Vi samlar tips, TV tider och analyser inför matcherna som spelas idag.
28 november, 2022 | Jimmie Nyman
VM 2022 – 29 november (29/11) – Matcher, odds & TV tider
VM 2022 – 29 november (29/11) – Matcher, odds & TV tider
Kolla in oddsen i våra betting tips inför VM den 29/11. Vi samlar TV tider & info kring alla dagens matchen den 29 november.
28 november, 2022 | Jimmie Nyman
VM 2022 – 28 november (28/11) – Matcher, odds & tider
VM 2022 – 28 november (28/11) – Matcher, odds & tider
En sammanställning av VM under den 28/11. Här kan du se tv tider, odds och tips inför dagens matcher den 28 november.
25 november, 2022 | Jimmie Nyman