Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 1 maj, 2022

Hammarby – Malmö FF (2/5): Speltips, odds & inför

HIF MFF speltips odds

Hammarby och Malmö möts i en tidig seriefinal på Tele2 Arena! Ta del av våra tankar inför matchen, och vårt speltips till densamma. Avspark 19:00, måndag 2 maj.

Fem omgångar in på Allsvenskan 2022 är det Hammarby som toppar tabellen, och Malmö FF som innehar andraplatsen. När lagen nu möts på Tele2 Arena i den sjätte omgången är det alltså en tidig seriefinal vi har framför oss.

Vi är spända inför att se matchen, och ger er här våra förväntningar inför den. Ta del av vårt speltips till Hammarby – Malmö FF.

Match: Hammarby – Malmö
Matchstart: Kl. 19:00, den 2/5
Vad: Allsvenskan
Var: Tele2 Arena, Södermalm
Live stream: Hammarby – Malmö live stream
TV-kanal: Discovery+ Extra 1
Speltips: Hammarby vinner (2,37 hos Bet365)

Inför matchen

  • Ifjol tränade Milos Milojevic Hammarby, som han lämnade under uppmärksammade former. Idag tränar han Malmö FF, och räkna med att han kommer att bli rejält utbuad på Tele2 Arena.
  • Hammarby har inlett säsongen med fem raka segrar, medan Malmö står på resultatraden 3-2-0.
  • De här lagen möts även i finalen av Svenska Cupen i slutet av maj.

Statistik & startelvor

[sports data-token=’mljudgiUpDFpIDKvg7OHEf7CGXgRmvjCqY819Lxi’ class=’odds-1-centered’ data-lang=’sv’ data-odds-format=’decimal’]

Speltips & odds: Hammarby – Malmö FF

Det går inte att tala om Hammarby – Malmö våren 2022 utan att ta upp historian med Milos Milojevic. Den serbiske tränaren tog över rodret i Hammarby förra sommaren, och gjorde en riktigt stark höst. Men när höst blev vinter reste Milojevic till Trondheim, enligt han själv för att ”njuta av vädret”, men i själva verket för att förhandla om ett kontrakt med Rosenborgs BK.

I slutändan klaffade det inte hela vägen mellan Milojevic och RBK, men skadan var redan skedd. Hammarby kände sig tvingade att sparka honom, och istället för att få betalt från Rosenborg för Milojevic, fick Hammarby själva köpa ut tränaren. När Malmö och Jon Dahl Tomasson gick skilda vägar föll det istället naturligt för MFF att anställa Milojevic.

Milojevic sorti från Hammarby har varit allt annat än uppskattad av de grönvita fansen, och tränaren kan vänta sig en rejäl visselorkan när han kommer tillbaka till Tele2 Arena för första gången sedan han lämnade.

Hammarby verkar hur som helst inte sörja att man mist sin förre tränare, med tanke på hur bra det gått med den nya. Martí Cifuentes har vunnit sina tio första tävlingsmatcher med laget, och har redan fått en fin hejarramsa av fansen. Laget spelar en bollhållande fotboll, som också är vägvinnande.

Milojevic har gjort det hyfsat med Malmö så här långt, och har inte heller förlorat någon match ännu. Precis som Hammarby är Malmö även klart för final i Svenska Cupen, där lagen möts i slutet av maj.

Jonas Knudsen och Anders Christiansen är tveksamma till spel i den här matchen. Hammarby har för första gången den här säsongen tagit ut Dennis Collander i matchtruppen, och det återstår att se om det blir någon speltid för nyförvärvet från Örebro.

Vårt speltips

Det lag som övertygat mest på oss så här långt in på säsongen är faktiskt Hammarby. Laget har inte bara vunnit sina matcher, utan har dessutom hållit tätt bakåt. Tre raka nollor har det blivit, för laget som de senaste åren haft sådana problem i försvaret.

Malmö FF riskerar att sakna sin viktigaste spelare Anders Christiansen, och det vore ett enormt tapp. I sin senaste bortamatch lyckades man bara spela 0-0 mot IFK Värnamo. På Tele2 Arena brukar man ha problem, och av de fem senaste bortamatcherna mot Hammarby har man förlorat tre och kryssat två.

Vi tror att Hammarby vinner hemma mot Malmö igen. Den raka 1:an spelas, till 2,37 gånger insatsen hos Bet365.

  • Vårt speltips: Hammarby vinner
  • Odds: 2,37
  • Spelsida: Bet365

Titta gärna in fler speltips från Allsvenskan.

Annan betting inför matchen

Utöver det spel vi valt att rekommendera finns det massor av spel att välja mellan på Bet365. Här finner ni några odds på matchen.

Speltips Odds från Bet365
Under 2,5 mål 1,95
Malmö vinner 3,10
Över 2,5 mål 1,85

Relaterat

sport
Det såg länge ut som att Joe Biden skulle bli presidentskandidat för Demokraterna. Nu har oddsen justerats kraftigt.
05 juli, 2024
em
Se kvartsfinalen i EM 2024 mellan Tyskland - Spanien. Vi visar gratis vart och hur du kan se matchen via live stream eller direkt på TV.
05 juli, 2024
em
Se vart & hur du kan titta på Danmark - Tyskland stream från EM 2024. Vi tipsar gratis om sidor & kanaler som visar matchen online eller på TV.
05 juli, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar