Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 24 maj, 2012

Fernando Torres är den vi kommer satsa på

Chelseas anfallare Fernando Torres har inte haft det lätt i år. Efter en tids måltorka fick han se sig bli petad och ersatt av Didier Drogba de flesta av Chelseas viktiga matcher den här säsongen. Det underlättade heller inte att Didier Drogba gjort stor succé och gjort mål i både FA-cupfinalen och Champions Leaguefinalen. Torres har själv berättat att han känt sig väldigt dåligt behandlad i klubben under säsongen.

Didier Drogba ska nu lämna Chelsea men när det talas om vem som ska erästta honom i anfallet talas det snarare om nyförvärv än att Torres ska kliva in i platsen.

Chelseas VD Ron Gourlay går däremot ut nu och försvarar Fernando Torres och befäster att den spanske anfallaren kommer att få en stor roll i Chelsea framöver.

– Vi har Fernando Torres. Fernando Torres är mannen vi kommer att satsa på och Fernando Torres kommer att göra målen för oss, säger Gourlay till Sky Sports.

– Tvivla inte på att Fernando Torres är en forward i världsklass och att han kommer göra mål för Chelsea. Jag är inte orolig alls, vi vann nyss Champions League och Torres hade en del i det. Det handlar inte bara om mål utan också om hans teamwork. Han är en väldigt, väldigt viktig spelare, fortsätter Gourlay.

Chelseas VD antyder dock att nyförvärv i anfallet kan vara på gång för att förbättra resultaten i Premier League.

– Vi skulle kunna ha två namnkunniga centrala forwards som båda gör 25-30 mål nästa säsong och kanske kan vi då förbättra vår sjätteplacering i ligan.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar