Tampa Bay Lightning och Montreal Canadiens möts i Stanley Cup finalen

Tampa, Florida, USA. 16th Apr, 2014. DIRK SHADD | Times .Tampa Bay Lightning players skate off as the Montreal Canadiens celebrate their 5 to 4 overtime victory during the first round of the Stanley Cup playoffs at the Tampa Bay Times Forum in Tampa Wedne

Sagan om Montreal Canadiens kan få ett lyckligt slut

 

För första gången sedan år 1993 är klassiska Montreal Canadiens i Stanley Cup finalen i NHL. Det har varit en lång väntan och trofétorka men nu är man där.

Inget lag från Kanada har vunnit pokalen sedan år 1993 då Montreal Canadiens besegrade Los Angeles Kings i fem matcher. För att upprepa bedriften behöver de slå de regerande Stanley Cup mästerna Tampa Bay Lightning.

Montreal Canadiens har spelat övertygande och allt bättre ju längre in i slutspelet.

De är också slutspelets stora överraskning, eftersom de hade minst poäng av alla lag som har tagit sig till slutspelet. Saken är den att om Montreal Canadiens hade spelat i vilken annan division som helst än NORR så hade de inte ens kvalat in till slutspelet med 59 poäng. De avslutade grundserien med 5 raka förluster, där de sista två matcherna förlorades på övertid mot Edmonton Oilers.

 

Den stora vändningen

Även slutspelet började illa där Montreal Canadiens var i trubben mot Toronto Maple Leafs, som var en stor utmanare till Stanley Cup pokalen. Efter att Montreal Canadiens log under med 1-3 i matchen studsade de tillbaka och tog 4 raka vinster för att avancera vidare.

Formen höll i sig mot Winnipeg Jets som Montreal Canadiens krossade med 4-0 i matcher. Snacka om att hitta formen i rätt tid.

Montreal Canadiens verkar trivas som underdogs. I semifinalen förlorade de den första matchen mot Vegas Golden Knights. Sedan tog Montreal Canadiens två raka segrar innan Vegas Golden Knights kvitterade. Många hade räknat ut Montreal Canadiens då. Återigen motbevisade de alla och tog två raka segrar och en finalplats.

Den fenomenale målvakten Carey Price, som har varit bäst i laget, tror fortsatt att Montreal Canadiens har en stor chans att vinna pokalen:

”Vi skulle inte vara här just nu om vi inte trodde på det. Vi har trott på detta hela tiden och vi har mycket arbete kvar att göra.”

 

De regerande mästarna

Kvar att möta för Montreal Canadiens är Tampa Bay Lightning, som besegrade Dallas Stars i 6 matcher i förra årets Stanley Cup final.

Tampa Bay Lightning kom 3:a i Central Division, där de avslutade gruppspelet med 3 raka förluster.

I slutspelet har de slagit ut Florida Panthers med 4-2, sedan Carolina Hurricanes med 4-1 innan det blev en stentuff final mot New York Islanders. Tampa Bay Lightning var överlägsna i ett av 7 möten, men de övriga var jämna. Därför blev det en 4-3 seger till slut, där Tampa Bay Lightning avgjorde med en 1-0 seger på hemmais.

Tampa Bay Lightning har en mer namnkunnig trupp är Montreal Canadiens, som ses som underdogs i mötet.

Montreal Canadiens har fått lite längre vila som kan hjälpa dig att ta en bra start. Det är fullt tänkbart eftersom Tampa spelarna har matchats hårt. Vid en bra start är allt möjligt. Även vid en mindre bra start har Montreal Canadiens visat stor styrka och kommit tillbaka.

Därför borde finalen bli en jämn tillställning. Spelbolag har ändå Tampa Bay Lightning som stora favoriter till att lyfta pokalen, igen.

Men Montreal Canadiens har allt som krävs för att sätta stopp för det.

 

Stort värde i oddset

På grund av pandemin har inte Tampa Bay Lightning och Montreal Canadiens mötts sedan början av mars månad, år 2020. Detta ger en fördel till oförutsägbara Montreal Canadiens eftersom lagen inte längre kan varann.

Odds på att Montreal Canadiens lyfter Stanley Cup pokalen i NHL, genom att slå ut Tampa Bay Lightning, ligger på 3.25 och hittas hos Unibet.

Med tanke på hur slutspelet har sett ut är oddset av stort värde och får vårt förtroende och vårt speltips.

Spelstopp: 29 juni 2021, klockan 02:00

 

 

Andra nyheter

Stryktipset – 28 januari (28/1): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 28 januari (28/1): Tips, förslag & analys
Inget Premier League i helgen, men väl FA-cupen och en riktigt fullspäckad Stryktipsomgång! Ta del av vår analys om de 13 matcherna! …
26 januari, 2023 | Emil Sandberg
Streama Sverige – Frankrike: Live stream & TV (Handbolls VM)
Streama Sverige – Frankrike: Live stream & TV (Handbolls VM)
Titta på Sverige - Frankrike stream från handbolls VM 2023. Vi tipsar om vart du sänder matchen via live streaming online eller direkt på TV! …
26 januari, 2023 | Jimmie Nyman
Kvartsfinaler i handbolls VM 2023 – Matcher, tider & odds
Kvartsfinaler i handbolls VM 2023 – Matcher, tider & odds
Hitta all info om kvartsfinalerna i handbolls VM. Vi har ett schema med alla tider, datum och arenor som gäller för alla fyra kvartsfinaler.
24 januari, 2023 | Jimmie Nyman