Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 29 jun, 2017

Karlskrona HK byter namn på sin arena

Karlskrona inleder snart sin tredje säsong i SHL. Efter en riktigt tuff första säsong gjorde man stora avtryck under fjolåret. Även om laget slutade på en elfteplats såg man många goda tendenser. De började väldigt starkt men efter jul kom de andra lagen ikapp samtidigt som de gick ner sig ett par nivåer. Inför säsongen 17/18 ställer de ett intressant lag på pappret som säkert har kvaliteter att nå slutspel.

Men en annan nyhet som genererar lite extra klirr i kassan är namnbytet från ABB Arena Karlskrona till NKT Arena. Avtalet sträcker sig fram till 2020 med möjlighet till option på ytterligare två år. Avtalet ger Karlskrona en miljon kronor per säsong. Med andra ord rätt mycket pengar för en klubb som Karlskrona.

NKK Arena blir nya hemmaborgen

För spelarna gör inte namnet någon större skillnad, det är mer en fråga för befolkningen. Och hittills verkar ingen vara direkt missnöjd med namnbytet. 1 miljon är väldigt mycket pengar och täcker kostnader för en en hel spelare med en lite mindre lön, tillexempel en yngre spelare.

Karlskrona jobbar stenhårt för att bli en alltmer etablerad SHL-klubb. Det kanske finns något för Leksand att hämta från Karlskrona med tanke på att Leksand försökt vad Karlskrona lyckats med väldigt länge.

Med tanke på hur pengarna fördelas från tv-rättigheterna mellan SHL och HockeyAllsvenskan kommer vi förmodligen inte se särsklit många ”nya” lag i SHL de närmaste åren. Budgeten mellan de olika ligorna är orimligt stora och det blir extremt svårt för ett HockeyAllsvenskt-lag att matcha ett SHL-lag.

Följ Karlskrona och SHL via live stream

Är du intresserad av Karlskrona eller något annat lag i SHL kan du enkelt följa alla lagens matcher via live stream. Det är Cmore som äger rättigheterna och de som också sänder live streamsen. För att kunna se hockey via live stream krävs det ett tillhörande sportabonnemang som kostar 349 kr/mån. Då får du tillgång till SHL, HockeyAllsvenskan, Allsvenskan, Superettan, golf, filmer och serier.

Just nu är det matchledigt för hockeylagen inför uppstarten av säsongen 17/18. Är du sportsugen och fotbollsintresserad är Allsvenskan i full gång och givetvis går det att streama Allsvenskan online.

Det är även snart dags för SM-veckan som går i Borås. Kika in SM veckan program & TV tider 2017 för att inte missa när massvis av SM-mästare koras.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar