Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 4 feb, 2020

Inför Mountfield – Frölunda CHL final 2020

Frölunda reser ner till Tjeckein för att möta Mountfield i finalen av Champions Hockey League 2020.

Ryan Lasch och Joel Lundqvist är ovärderliga

Samtliga som följer svensk hockey vet vilka båda Ryan Lasch och Joel Lundqvist är. Lasch är spelgeniet och Lundqvist grovjobbaren som även producerar offensivt. Lasch leder hela CHL:s poängliga med 21 poäng och lär med största sannolikhet sluta som bäste poängplockare.

Frågan är vad Mountfield har att sätta emot Frölundas stjärnor. Kan deras gedigna försvarsspel hålla Frölunda i shack? Kommer de verkligen att orka 60 minuter?
Målvaktsspelet är även något som sett oerhört stabilt ut för Mountfield genom hela CHL-spelet.

Missa inte att följa en Mountfield – Frölunda live stream online

Mountfield har en stor svaghet, det offensiva spelet. Laget ligger på en åttondeplats i den inhemska ligan och är ett av de lagen som gjort minst mål. Noterbart är att det bara är tre spelare i laget som har gjort 20 eller fler poäng på 42 spelade matcher.

Jämför det med Frölunda som har sex spelare som gjort 20 eller fler poäng på 33-37 matcher. Det gäller med andra ord att stänga ner offensiven för Frölunda ikväll.

Första finalen för Mountfield

Frölunda har vunnit Champions Hockey League tre gånger tidigare och är vana att spela final. Detta är Mountfields första final i CHL och det är mycket som står på spel för klubben. Med tanke på att spelat i den tjeckiska ligan inte varit bra alls är detta möjligheten laget har på en titel.

Detta är en match som Frölunda ska vinna, på pappret är det ett bättre lag och har betydligt mer rutin. Men det fina med CHL är att allt avgörs i en match, allt kan hända och det är oerhört svårt att förutspå en vinnare i kvällens final av Champions Hockey League 2020.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar