David Wollner photo
David Wollner

- 29 nov, 2021

Hockeytipset: Odds & speltips på NHL & SHL (V.48)

Hockeytipset: Odds & speltips på NHL & SHL (V.48)

En ny vecka innebär flera nya och heta hockeymatcher i spelprogramet. Vi har samlat ihop ett gäng matcher – som vi anser är de bästa i både SHL och NHL. Ta en koll över våra matcher och rygga vår tips!

Det är främst inom SHL och NHL som vi normalt vis uppdaterar dig med hockeytips under en vecka. Vi kommer ha all anledning att uppdatera mer kring när Tre Kronor ska spela OS 2022. Du kan redan nu läsa mer om hur du kan se OS 2022 TV. Vår guide värmer upp inför mästerskapet.


Veckans spel på SHL-matcher

Vi samlar här nedan de oddstips inför matcherna för vecka 48 som innehåller tre(!) fulla omgångar ishockey från Sveriges bästa hockeyliga. Vi har försökt att hitta den betsida som har de bästa oddsen inför matcherna.

Brynäs – Örebro

Brynäs ligger på tolfte plats i tabellen men spelade en jämn match mot serieledande Frölunda under helgen – där man dock förlorade tillslut på övertid med 3-4. Örebro kommer med två komfortabla vinster i bagaget och man har definitivt fått igång både spel och målskytte på sistone. Örebros form tror vi håller i sig och får vårt spel även denna kväll.

Växjö – Luleå

Luleå har klättrat i tabellen och befinner sig just nu på femteplats medan Växjö istället gått åt andra hållet och finnes först på åttonde plats. Lassinantti tog sin första nolla när han vaktade kassen för Luleå i mötet Malmö nu senast och Sami Lepistö gjorde samtidigt poäng för sjätte matchen i följd. Växjö har det tungt som sagt och förlorade mot formstarka Färjestad med 3-4. Gissningsvis blir det en jämn match och trenderna för båda lagen kan mycket väl brytas. Dock ser Luleå alltför starka så vi tror likväl att Växjö åker på ännu en förlust.

Färjestad – Skellefteå

Färjestad går som sagt riktigt bra just nu och man har exempelvis nätat femton gånger på de senaste fyra matcherna. Man möter dock Skellefteå som ligger trea i tabellen, så räkna inte med någon lätt match för värmlänningarna. Skellefteå kommer samtidigt nu senast från en 8-5(!) förlust mot Oskarshamn – så det är lätt att vara lite frågande till hur stabil defensiven verkligen än. Med hemmafördelen väger det över till Färjestads fördel – som alltså blir de vi tippar som segrare.

Oskarshamn – Djurgården

Ja, Oskarshamn spöade som bekant Skellefteå med 8-5 i lördags och dessförinnan vann man även borta mot Växjö. Djurgården ligger numera toksist i tabellen och med fem raka förluster är det svårt att hitta ljuspunkter i vintermörkret. Kanske inga kalasodds på Oskarshamnsvinst denna match – men en säker match i kupongen mår man inte dåligt av.

Frölunda – Linköping

 • Speltips: Frölunda vinner matchen Återkommer med odds
 • Nedsläpp: Den 4/12, kl. 15:15

Lite osäker form hos båda lagen de senaste matcherna men serieledande Frölunda ska väl inte behöva känna sig alltför rädda för Linköping som finnes först på tionde plats i tabellen. Henrik Törnqvist i Linköping har dock gjort fem mål på sina fyra senaste matcher – så han bör Frölunda definitivt hålla koll på. Vinst för Göteborgarna hursomhelst.


Veckans spel på NHL matcher

Några av höjdpunkterna med tillhörande odds och speltips för NHL vecka 48 hittar vi här nedan.

Montreal Canadiens – Vancouver Canucks

 • Speltips: Montreal vinner matchen (2.15 hos Unibet)
 • Nedsläpp: Den 30/11, kl. 01:30 (svensk tid)

Det roliga med NHL är att de flesta matcher bjuder på bra underhållning – även om det är två bottenlag som möter varandra. Både Vancouver och Montreal har ju gått sämre hittills än vad många förväntade sig inför säsongen. Canucks saknar bland annat en hel del poäng från Elias Pettersson och Brock Boeser medan Montreal helt verkar sakna defensiva förmågor (nåja). Formmässigt är det fördel Montreal och man slog exempelvis Pittsburgh med 6-3 nu senast – vilket får bli anledningen till varför vi tror på Montreal även denna match.

Calgary Flames – Pittsburgh Penguins

 • Speltips: Calgary vinner matchen (2.16 hos Unibet)
 • Nedsläpp: Den 30/11, kl. 03:00 (svensk tid)

Förluster för båda lagen inför denna match men innan dess väldigt bra form. Calgary har sylvass spets framåt i form av bland andra Gaudreau, Lindholm och Tkachuk – samtidigt som man har imponerande Markström (och Vladar) som vaktar kassen. Pittsburgh har fått tillbaka Sidney Crosby som gjort fyra poäng de senaste två matcherna och precis som Calgary har man trygg burväktare – åtminstone sett till den mer ordinarie målvakten Tristan Jarry. Svår mach, men fördel Calgary.

New Jersey Devils– San Jose Sharks

 • Speltips: New Jersey vinner matchen (2.26 hos Unibet)
 • Nedsläpp: Den 1/12, kl. 01:00 (svensk tid)

Också två hyfsat jämna lag med varierande form. Viss fördel för Sharks dock som har imponerande siffror i bland annat BoxPlay. Håll gärna extra koll på Bratt och Johnsson i Devils som båda slåss för en OS-plats. Det gör ioförsig även Erik Karlsson i San Jose – så spännande match sett med svenska ögon. Devils vinner knappt?

Los Angeles Kings – Anaheim Ducks

 • Speltips: Anaheim vinner matchen (2.92 hos Unibet)
 • Nedsläpp: Den 1/12, kl. 04:30 (svensk tid)

Här kan vi ta del av ett hyfsat hett derby mellan dessa lag som även de har lite varierande form – i den tuffa Pacific Division. Anaheim bör kunna dra fördel i både numerärt under- och överläge men man bör såklart ha koll på Kopitar som i skrivande stund har 21 poäng på 20 matcher.

Toronto Maple Leafs – Colorado Avalanche

 • Speltips: Colorado vinner matchen (2.75 hos Unibet)
 • Nedsläpp: Den 2/12, kl. 01:30 (svensk tid)

Spännande match att se fram emot med två riktigt formstarka lag. Även i denna match bör man hålla koll på svenska OS-spelare i form av Landeskog och Burakovski i Colorado, och William Nylander i Toronto. Svårt att sia kring utgången av denna match och det lär bli enskilda händelser i matchen som kommer avgöra. Vi drar till med en vinst för Colorado där Nazem Kadri (haft en grym säsong) avgör i slutminuterna.

Dallas Stars – Columbus Blue Jackets

 • Speltips: Columbus vinner matchen (3.55 hos Unibet)
 • Nedsläpp: Den 3/12, kl. 02:30 (svensk tid)

Inför veckan hade Dallas vunnit sina fyra senaste matcher, medan Columbus förlorade sin senaste match – men innan dess vunnit tre i rad. Med andra ord också en match att se fram emot mellan två relativt formstarka lag. Trots att man vunnit en hel del matcher på sistone ligger Dallas relativt lång ner i tabell, medan vi hittar Columbus några placeringar över. Det senaste mötet mellan dessa lag slutade med 4-1 vinst för Columbus där Merzlikins räddade 31 skott. Columbus tror vi vinner även denna gång.

Detroit Red Wings – New York Islanders

 • Speltips: Detroit vinner matchen återkommer med odds
 • Nedsläpp: Den 5/12, kl. 01:00 (svensk tid)

Oj va tufft de har det, Islanders. Målskyttet är kanske det främsta problemet för New York-laget som ännu inte vunnit i sin nya arena. Göra mål kan däremot Detroit – åtminstone via toppkedjan bestående av Larkin, Bertuzzi och rookisensationen (ja, återigen) Lucas Raymond. Med det sagt är Detroit fortfarande inget topplag och man blandar och ger, i mitten av tabellen. Oavsett så tyder väl allt på att Detroit ska kunna slå Islanders denna match.

Observera även den tidiga matchen (svensk tid) på lördagen den 4:e
Florida Panthers– St. Louis Blues 19.00

os
Se alla namn på de kommentatorer, programledare och experter som finns med i OS-studion 2024.
23 juli, 2024
os
Första officiella dagen för OS bjuder på beachvolleyboll, handboll och mycket mer!
23 juli, 2024
os
OS 2024 tjuvstartar under den 24-25 juli. Här hittar vi bl.a. fotboll, handboll och rugby i schemat!
23 juli, 2024

David Wollner

David Wollner är Sportals egna hockeyexpert. Han håller ett öga på ishockey och har främst fokus på Tre Kronor, NHL och SHL. Han har som mål att varje vecka lägga upp en tipskupong med alla de bästa matcherna från hockeyvärlden.

111 Artiklar