Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 17 aug, 2021

Fem svenska klubbar förbereder inför CHL

Fem svenska klubbar förbereder inför CHL

När ishockeyklubbar från hela Europa ska göra upp så sker det i CHL. Det är en motsvarighet till Champions League fast inom ishockey. Årets upplaga bjuder på fem svenska lag från SHL.

Här kollar vi till temperaturen i de svenska ishockeylagen. Har vi återigen en god chans att få en svensk europamästare?

Senaste gången som CHL avgjordes så var det Frölunda som stod som vinnare. Mycket åtråvärd titel som man snodde från Mountfield HK från Tjeckien i finalen. Läs mer bland alla våra svenska sportnyheter för att följa med när CHL drar igång.

SHL-lagen i CHL 2021/22

I vanlig ordning så kommer CHL att bjuda in klubbar som gjort det bra ifrån sig i grundspelet. Placeringarna mellan 1-4 kommer få representera Sverige i CHL. Det innebär att lagen Leksands IF, Skellefteå AIK, Växjö Lakers och Rögle BK fått en biljett till turneringen.

Utöver dessa fyra lagen så har Frölunda en inbjudan till turneringen. Detta eftersom de vann förra året och nu får en chans att försvara sin titel.

Frölunda HC

Göteborgarna har ett otroligt facit när det kommer till CHL. Faktum är att Frölunda har vunnit CHL fyra gånger. Vilket är imponerande med tanke på att CHL spelades för första gången under 2014/2015. Utöver fyra vinster – så har man nått till finalen ytterligare en gång.

Frölunda är helt klart ett av lagen som man tror kommer ta sig längst i CHL. Speciellt efter att man lyckats slå Växjö Lakers i en träningsmatch den 12 augusti. Matchen slutade 5-1 och gav Frölunda bra självförtroende inför CHL-matcherna. En av de största favoriterna till att bli mästare!

Växjö Lakers

Träningsmatchen mot Frölunda gav knappast smålänningarna ett bättre självförtroende inför CHL. Man har nu tid på sig att rätta till försvarsspelet som såg ganska sovande ut mot Frölunda.

Växjö Lakers har under de senaste åren slagit sig in bland de större och mer favorittippade klubbarna i SHL. Vi känner till att laget innehåller flera mycket skickliga spelare. Det är ingen fördel att ha hamnat i samma grupp som Växjö Lakers som bör ta sig vidare till finalspelet ganska enkelt.

Rögle BK

Åker vi söderut så når vi till Ängelholm och Rögle BK som har en mycket fin säsong bakom sig. Trots att man föll tungt i SHL-finalen mot Växjö Lakers under säsongen 2020/2021 så är det en stark förbättring. Lyckas man med att hitta spelet som man hade under föregående säsong så blir man farliga i CHL.

Att Rögle BK skulle gå och vinna hela CHL tror vi inte är speciellt troligt. De saknas lite för mycket spets för att man ska kunna hota om titeln.

Leksands IF

Det är verkligen kul att se att den klassiska storklubben börjar hitta tillbaka till eliten i Sverige. Efter en mycket god insats i SHLs grundserie så knep man en av platserna till CHL. Dalmasarna slutade på en tredje plats – men åkte direkt ut i slutspelet lite överraskande.

Nu blir det full fokus på CHL för Leksands IF som är med i turneringen för första gången någonsin. Kanske kan man visa upp för hela Europa att man även kan spela ishockey i Dalarna!

Skellefteå AIK

Den absolut sista platsen för att ta sig till CHL var det Skellefteå AIK som tog. De slutade som nummer fyra i SHL föregående säsong. De höll sedan hela vägen fram tills semifinal. Helt klart bland de lagen man nämner för att vinna CHL 2021.

Allra mer tydliga blev deras favoritskap när de gjorde klart med tysken Tom Kühnhackl. En rutinerade spelare som har varit med och vunnit Stanley Cup två gånger med Pittsburgh Penguins. Kanske hetaste värvningen i hela SHL!

Mer nyheter

em
Se vilka betingsidor som kommer höja oddsen under EM. Dessa erbjudanden kallas för oddsboost. Här listar vi de allra bästa EM oddsboosts!
14 juni, 2024
em
England spelar sin första match i EM mot Serbien. Om du vill se matchen - så hjälper vi dig här!
14 juni, 2024
em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
11 juni, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar