Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 18 mar, 2021

Vändningen: Zlatan hyllar Janne Andersson – ”En vinnare”

Vändningen: Zlatan hyllar Janne Andersson – ”En vinnare”

Det står nu klart att Zlatan Ibrahimovic har återigen öppnat för att spela i landslaget. Nyheten kom ner som en bomb efter att Janne Andersson presenterade truppen för kommande VM-kvalsmatcher.

Nyligen släpptes en intervju med Zlatan Ibrahimovic egna tankar om spel i landslaget. Intervjun finns att se från Svenska landslagets egna konto på Youtube. Där gick de fram med frågor angående hans relation med förbundskapten Janne Andersson.

Tidigare så har det varit blåsigt om deras relation. Detta efter att Zlatan Ibrahimovic anklagade Janne Andersson för att diskriminera spelare med utländsk bakgrund – helt utan någon grund.

Nu verkar relationen ha vänt till det positiva. Zlatan hyllar nu Janne Andersson personlighet och vinnarskalle.

”Janne är en vinnare”

Han beskriver sin relation med Janne Andersson som mycket god i dagens läge. Zlatan Ibrahimovic säger att det var första gången någonsin som han träffade Janne Andersson personligen – i ett uppmärksammat möte i Milano.

Där ska det ha ”klickat” mellan världsstjärnan – och den tillsynes okända tränaren.

”Mötet gick väldigt bra. Det klickade från början. Vi pratade igenom det som har varit och det som kommer att hända. Han var väldigt rakt och direkt. Han visade en mentalitet att vinna.”

Att realtionen har fördjupats har ökat chanserna att Zlatan Ibrahimovic att få en plats i den EM-trupp som kommer tas ut i maj. Nu känns det endast som om att en skada ska stoppa Zlatan för att ta på sig landslagströjan under mästerskapet.

”Att representera sitt landslag är bland det största som finns – och det är med stolthet och ära som tar landslagströjan igen.”

Det är inte med självklarhet som han får en startplats i Sverige. Janne Andersson har haft ett lagbygge som har byggt på att även anfallarna förpliktar sig till försvarsspel. Det är något som inte passar spelstilen som Zlatan Ibrahimovic har.

Det är klart att en frisk Zlatan Ibrahimovic kommer att få speltid i den svenska tröjan under EM. Kanske dock inte mot gruppspelsmatchen mot Spanien – där försvarsspelet kommer vara av högsta prioritet.

”Jag känner att jag är väldigt, väldigt hög nivå. Det är klart att jag vill kunna ge tillbaka till landslaget. Om jag inte kan hjälpa till så är det bättre om de är ärliga och ger platsen till någon annan.”

Zlatan – en självklarthet

Det finns inga större argument för Janne Andersson att tacka nej till att få med sig Zlatan Ibrahimovic. Det är fortfarande en världsstjärna som visat sig hålla hög nivå i sina matcher med Milan i Serie A.

Hur kommer detta påverka övriga laget? Väldigt oklart. Det finns många nya spelare som finns i landslaget 2021 i jämförelse när Zlatan Ibrahimovic tog ett uppehåll från landslaget.

Det kan både bli positivt – Zlatan har en fantastik vinnarskalle som kan smitta av sig till ett helt lag.

Det kan även bli negativt – Zlatan har visat tidigare att han kan förminska spelare och få de att känna sig mindre delaktiga i ett kollektivt lagbygge.

ishockey
Vill du sända Sverige - FInland via live stream eller se på TV? Vi tipsar gratis om live streaming-sidor och TV-kanlaer som visar matchen.
22 maj, 2024
os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
17 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1231 Artiklar