Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 20 feb, 2020

Rasmus Bengtsson: ”Vi måste komma in i Wolfsburgs tempo”

Malmö FF:s lagkapten Rasmus Bengtsson uttalar sig på presskonferensen inför Europa League-sextondelen borta mot Wolfsburg.

Malmö FF gjorde ett starkt Europa League-gruppspel i höstas, och lyckades kvalificera sig för sextondelsfinal som gruppetta. Man lottades att där möta Wolfsburg, och nu har det blivit dags för den första sextondelen – som tar plats i Tyskland – att spelas.

Lagkaptenen Rasmus Bengtsson tror att Malmös Europaerfarenhet från de senaste åren kommer att vara betydande ikväll.

– Vi har spelat mycket i Europa och både vårt självförtroende och vår erfarenhet har stärkts genom åren. Vi har varit med förr och vi vet vad som krävs. Givetvis kommer det att bli enormt tufft men vi tror på oss själva, säger mittbacken.

”Vi måste vara med från början och komma in i tempot”

Rasmus Bengtsson kan Bundesliga bra sedan sin tid i Hertha Berlin. Han trycker på vikten av att Malmö är fokuserade och på tårna från matchens första minut. Om du vill titta på matchen, som har avspark 21:00 torsdag 20/2, kan du läsa här om hur du gör för att streama Wolfsburg – Malmö FF live.

– Wolfsburg är ett bra lag som kan hota på många olika sätt, fortsätter Bengtsson. Vi måste verkligen se till att vara med från början, att komma in i tempot och i matchen. Det gäller att se upp från alla håll och kanter. Men alla matcher lever sina egna liv. Vi behöver lite tur och även, naturligtvis, skicklighet.

”Matcher som denna definierar fotbollsspelare”

Sedan Malmös senaste Europamatch har man hunnit göra ett skifte på tränarposten. Tyske Uwe Rösler är inte kvar utan in har istället Jon Dahl Tomasson kommit. Tomasson har stor erfarenhet av den här typen av matcher från sin spelarkarriär.

– Våra förberedelser har varit bra. Vi är inte i säsong men jag tror mycket på att energin och viljan att spela sådana här matcher bidrar med kraft. Stora matcher som denna definierar fotbollsspelare och denna match är stor match för spelarna, klubben och supportrarna.

Tomasson har en bra uppfattning av vad han förväntar sig ikväll.

– Tyska klubbar är alltid seriösa och väl förberedda. Jag kan Bundesliga väldigt bra. Vi vet hur Wolfsburg spelar och vi vet vad de kan. Vi är underdogs, men i fotboll kan det ske överraskningar. Det här är en match över 180 minuter och lite till. ”Stay in the game” är viktigt att betona.

Bortastödet kommer att vara stort. Uppemot 4 500 Malmösupportrar har köpt biljetter till matchen och rest ned till Tyskland.

– Det är fantastiskt att så många tagit den långa turen till Tyskland för att stötta oss. Det säger en del om föreningsliv och om intresset som finns i Malmö, säger Tomasson.

Rasmus Bengtsson håller med:

– Det är häftigt, och ett av de största bortaföljen vi någonsin har haft. Det betyder mycket för oss spelare och förhoppningsvis ger vi något tillbaka.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2494 Artiklar