Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 10 mar, 2021

Streama Europa League

Streama Europa League

Om du vill se matcher i Europa League via live streaming så kan vi hjälpa dig här. Vi tipsar här om sidor som väljer att ha sändningar från Europa League som du kan streama online. Perfekt när det väntar stora matcher i turneringen.

Det finns lite olika knep för att streama matcher i Europa League på din dator, mobil eller TV. Du kan ta hjälp av olika sidor – beroende på vilket alternativ du föredrar allra mest.

Europa League är en form av turnering som ersatte UEFA-cupen som spelats sedan 1971. Man bytte namn från år 2009/2010. Här spelar många av Europas bästa lag för att göra upp om titeln.

Streamsida Utbud Krav
Europa League, Allsvenskan, Superettan m.m. Olika sportabonnemang från 129 kr / mån
Europa League-kval, Serie A, Bundesliga, La Liga m.m< Spela på odds inför matchen & streama gratis
Europa League, Bundesliga, MLS m.m Köp sportpaket för minst 129 kr / mån

Europa League stream

I Sverige så har det många gånger varit stort intresse för streama matcherna. Inte minst när det finns med ett svenskt lag i turneringen. Det har vi erfarenheter från resor som både Malmö FF och Östersunds FK har gjort. Denna guide finns till för att du kan kunna hitta Europa League live streams.

Det är framförallt två svenska streamsidor som erbjuder dig att titta på Europa League online. Den ena är EurosportPlayer. Där kommer man ganska billigt kunna få tillgång till all den fotboll som man har. Utöver live streaming från Europa League så går det även att se Bundesliga live i deras utbud.

Den andra sidan som vi rekommenderar är Discovery Plus. Även där kommer du att kunna se Europa League streaming. Där kommer man kunna välja mellan olika paket för att låsa upp matcher i Europa League. Bland valen av paket kan du även se till att låsa upp Allsvenskan streams och Superettan streams.

Se hos Discovery Plus:

 1. Gå till Discovery Plus
 2. Skapa ett konto
 3. Köp abonnemang för minst 129 kr i månaden
 4. Se alla matcher från Europa League

Se hos EurosportPlayer:

 1. Besök EurosportPlayer
 2. Bli medlem gratis
 3. Köp premium för 129 kr i månaden
 4. Se alla matcher från Europa League

Ingen av dessa två sidor har erbjudanden som låter dig streama Europa League gratis. Det krävs att du köper rättigheter för att se matcherna. Vi rekommenderar dig aldrig att ta hjälp av olagliga live streams gratis. Det innebär att du begår ett brott – samtidigt som du sätter dig själv och din dator i risker.

Se Europa League på TV

Det är möjligt att följa matcherna från Europa League på TV. Det finns flera TV-kanaler som har sändningar från de bästa matcherna. Inte minst så brukar det vara Kanal 9 som sänder de mest attraktiva matcherna för den svenska publiken.

Det kommer även finnas matcher att se inne hos Eurosports TV-kanaler. Både Eurosport 1 och Eurosport 2 har valt tidigare att lägga till matcher som spelas i Europa League bland deras sändningar.

Kanaler som visar matcherna:

 • Kanal 9
 • Eurosport 1
 • Eurosport 2

Om Europa League

Det var inför säsongen 2009/2010 som UEFA valde att organisera om turneringen. Resultatet blev att man bytte namn från UEFA-cupen till Europa League. Man bytte även ut upplägget och hur lagen kvalificerade sig in i turneringen. Orginalet har spelats sedan 1971 och bjudit på tusentals matcher sedan man startade.

Det lag som har vunnit Europa League allra flest gånger är FC Sevilla. Man har vunnit 6 gånger och har därför rekordet. Året 1982/83 var första gången vi hade ett svenskt lag i finalen – IFK Göteborg. De lyckades att även att vinna UEFA-cupen för första gången. Det dröjde seda fyra ytterligare år för att kamraterna från Göteborg återigen stod som slutlig vinnare 1986/87.

Varje år så har turneringen totalt 48 deltagande lag. Det läggs sedan in 8 platser från de lagen som åkte ur Champions League. Det innebär att varje år gör 56 lag upp om titeln.

os
Se alla namn på de kommentatorer, programledare och experter som finns med i OS-studion 2024.
23 juli, 2024
os
Första officiella dagen för OS bjuder på beachvolleyboll, handboll och mycket mer!
23 juli, 2024
os
OS 2024 tjuvstartar under den 24-25 juli. Här hittar vi bl.a. fotboll, handboll och rugby i schemat!
23 juli, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar