Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 15 jun, 2016

England mot Wales: Glödhett möte i Grupp B

Hur kan du se England mot Wales online? Ta reda på det genom att läsa vår rapport inför matchen och få viktig information om matchen i EM.

Unibet Live Streaming

Känsligt möte

Torsdagens möte mellan England och Wales är ett riktigt prestigemöte som båda lagens supportrar såklart extremt gärna vill komma segrande ur.

Wales har all anledning att vara optimistiska inför mötet mot England. De känner säkerligen att de har alla möjligheter i världen att kunna rå på ”storebror” England. Premiäromgången i Grupp B har stärkt denna bild ytterligare.

Blytungt poängtapp

England är favoriter att vinna Grupp B, men vi vet att Grupp B är ett riktigt getingbo med fyra starka lag. Precis det fick England känna på i den första omgången, när man ställdes mot Ryssland.

England var det bästa laget och hade flera fina lägen att hitta nätet. Oskarpa avslut, kombinerat med storspel av Igor Akinfeev i den ryska kassen, såg dok länge till att det stod 0-0. Till slut kunde dock Eric Dier(!) bomba in en frispark i Akinfeevs högra kryss.

Detta såg att bli matchens enda mål, men på tilläggstid skulle läget komma för Ryssland. Berezutski lyckades trycka in 1-1, som även blev matchens slutresultat, och engelsmännen var såklart påtagligt besvikna efter matchen. Nu står man inför ett lurigt läge i de två kommande matcherna i Grupp B.

Wales imponerade

För Wales innebar premiäromgången ett riktigt nyckelmöte för lagets ambitioner att gå vidare från gruppen. För motståndet stod svårspelade Slovakien.

Wales såg ut att få en riktig mardrömsinledning, när Marek Hamsik gled igenom det walesiska försvaret. I allra sista stund kunde dock Ben Davies komma till undsättning, och lyckades rensa undan bollen som var på väg att rulla in i nät.

Några minuter senare kunde istället Gareth Bale inleda målskyttet med en mäktig frispark. Efter att Slovakien hade kvitterat i andra halvlek, kunde Robson-Kanu avgöra matchen med tio minuter kvar att spela.

När spelas matchen mellan England och Wales?

Matchen i EM mellan England och Wales spelas klockan 15:00 torsdagen den 16 juni.

Skandalscener

I samband med Englands match mot Ryssland har vi tvingats se dystra bilder överskugga fotbollen, på supportrar som hellre ägnat sig åt att slåss än att kolla på fotboll.

Marseille, där matchen mellan lagen spelades, har i flera dagar präglats av skadegörelse och slagsmål. Förhoppningsvis får vi inte se fler sådana här scener, längre fram i turneringen.

Vilka vinner?

Matchen mellan England och Wales är oerhört svårtippad, och det är två jämna lag. Wales har ett stabilt lag, och besitter riktig stjärnglans i Gareth Bale och Aaron Ramsey.

Det är dock England som kommer få bära favoritskapet mot Wales. England är, efter poängtappet mot Ryssland, i behov av en trepoängare mot Wales. Vi tror att man lyckas palla för favorittrycket och ta sin första trepoängare. Bet365 erbjuder 1,57 gånger pengarna om England tar alla tre poäng.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar