Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 30 apr, 2014

Madrid är fotbollens huvudstad

Få hade inför säsongen trott att vi den 24:e maj på Estadio da Luz i Lissabon skulle få se två Madrid-lag på varsin planhalva i Champions League-finalen. Men efter imponerande säsonger från båda lagen är det precis det vi kommer få se.

Real Madrid utklassade igår Bayern München med hela 4-0 på tyskarna hemmaplan, vilket tog dem vidare till final med sammanlagt 5-0. Idag ville inte ”lillebror” Atlético Madrid vara sämre. Efter en 0-0-match hemma på Vicente Calderon förra veckan begav sig nu Diego Simeones mannar till London och Stamford Bridge för att försöka betvinga José Mourinhos stabila lagbygge.

Atlético Madrid inte bara betvingade Chelsea, de besegrade dem med bred marginal. Trots att förre Atlético-spelaren Fernando Torres gav hemmalaget ledningen kunde de spanska gästerna vända på matchen och till slut vinna med klara 3-1 efter mål av Adrian Lopez, Diego Costa och Arda Turan.

Därmed får vi första gången någonsin ett stadsderby i en europacup-final.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1752 Artiklar