Det är ett glapp mellan Barcelona och United

I kväll spelas det en högklassig träningsmatch på Ullevi i Göteborg. Barcelona möter Manchester United, båda tillhör den absoluta toppklassen i sina respektive ligor men hade en tung föregående säsong. United missade ligaguldet till lokalrivalen Manchester City på grund av målskillnad, och Barcelona fick se sig slagna av Real Madrid och förlorade även finalen av Copa del Rey. United slogs ut tidigt ur Champions League och Barcelona kom till semifinal innan det tog stopp även där.

De båda lagen har väldigt olika spelstil, Barcelona har gjort sig kända för sitt ”tiki taka”-spel och Manchester Uniteds assisterande manager Mike Phelan menar att det är klasskillnad på lagen.

– Jag tycker att det finns ett glapp där. Men det är ett glapp för många lag, inte bara för United. Barcelona har varit exceptionella, de har kombinerat erfarenhet med ungdomar och nått fullständig succé, säger han på klubbens hemsida.

Phelan lovar dock att försöka bjuda publiken i Göteborg på en riktig show.

– Utmaningen för oss är att tävla. Vi är inte alltför långt borta, vi har varit med i tre europeiska finaler och vunnit en. Nu är vi hungriga, vi vill fortsätta så. Barcelona är det lag vi måste slå. Det är en väldigt bra matchträning, det är ovanligt att ha en sådan i ett annat land men det blev så. Jag hoppas att vi kan bjuda på något spektakulärt för de supportrar som dyker upp, säger han.

Matchen på Ullevi startar klockan 20.00.