Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 16 mar, 2012

Bayern precis bakom Barcelona och Real

Glöm att lottningen blev någon lyckoträff för Marseille och Didier Deschamps. Visserligen undvek fransmännen både Barcelona och Real Madrid men Bayern München är inte mycket bättre. 

– Det blit självklart otroligt tufft. Visst var det så att vi ville undvika de spanska lagen, men Bayern ligger just bakom dem, säger Deschamps till klubbens hemsida. 

– Det kommer att bli två stormatcher mot ett tyskt lag som karaktäriseras av styrka och som har en starkt offensiv kvartett i Müller, Gomez, Ribéry och Robben. De har en landslagsman i målet och en bra defensiv. De är otroligt solida men när du når den här nivån är alla motståndare starka. 

Deschamps vann Europacupen med Marseille som spelare 1993 och fruktar spelschemat i april. 

– Vi kommer att spela som vi gjorde mot Inter men det är synd att matcherna kommer i den ordningen eftesom vi spelar returen en tisdag, bara tre dagar efter ligamatchen mot formstarka Montpellier. Jag hade hellre spelat på onsdagen.

Den första matchen tvingas han dessutom spela utan avstängda Steve Mandanda och Souleymane Diawara. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar