Bayern kommer inte att bli arroganta

Bayern Münchens insatser i de båda mötena mot Barcelona har ekat högt i Europa. Efter pulvriseringen av katalanerna hemma på Allianz Arena med 4-0 för en vecka sedan besegrades Barcelona med hela 3-0 i sin hemmaborg Camp Nou.

Bayern har stått för en av modern fotbolls allra värsta överkörningar men klubbens ordförande, Karl-Heinz Rummenigge, är inte rädd för hybris.

– VI har gjort två fantastiska matcher mot Barcelona, det gick helt perfekt. Men vi kommer inte att bli arroganta nu, säger Rummenigge till klubbens hemsida.

– Det är nästan så att man måste nypa sig själv i armen. Vi vann med 3-0 här mot det bästa laget i världen och med 4-0 på hemmaplan. Det är otroligt bra.

Bayern München gick in till matchen på Camp Nou med vetskapen om att storlag har tappat till synes klara ledningar där förr.

– Jag slappnade av lite när vi gjorde 1-0. Det betydde ju att de var tvungna att göra sex mål. Och jag trodde faktiskt att det var en omöjlighet. Vi har uppnått någonting väldigt svårt, att nå tre finaler på fyra år. Nu vill vi lyfta bucklan.

Bayern tar sig an Borussia Dortmund i finalen på Wembley den 25 maj – det är första gången någonsin som finalen spelas mellan två tyska lag.