Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 23 maj, 2017

Roliga lagnamn inom sport & fotboll

I världen så finns det massor av idrottslag, och alla dessa har självklart ett lagnamn. Det är därför inte speciellt konstigt att det händer att ägarna väljer roliga lagnamn, både av misstag och medvetet.

Vi kommer här att rada upp några av de roligaste lagnamnen som vi kan hitta i sportvärlden. Många av dessa namn på klubbar hittar vi i fotbollen, men även tagit med från andra sporter.

Så scrolla ner för att se vår lista med de bästa lagnamnen ur ett humoristiskt perspektiv i sportens värld. Vill ni se liknande listor kan vi även rekommendera att ta en titt på de roligaste sportcitaten någonsin.

Lista med bästa & roligaste lagnamnen i världen

I vår lista hittar du endast aktiva klubbar som kanske inte riktigt tänkte efter när de valde namn, eller så var det precis vad de gjorde?

1. Clwb Pêl Droed Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch Football Club

Tro det eller inte, men detta är verkligen ett lagnamn på ett fotbollslag från Wales. Namnet för fotbollslaget är även namnet för staden/byn som de kommer ifrån.

Detta är inte bara det roligaste lagnamnet som enligt vårt tycke finns i världen, utan även det längsta. Det känns lite som att det har varit en full person som har somnat vid tagentbordet när de skrev in namnet. Dock är detta namn taget från Gallieskan som på senare tid lyckligtvis dött ut.

2. Insurance Management Bears

Så här kan det gå när företag lägger sig i för mycket i ett lagnamn på en fotbollsklubb. Här har man antagligen sålt sitt namn till ett försäkrings, eller mangementbolag och sedan lagt till björnar på slutet. Laget har trots sitt namn stora framgångar i deras ligan i Bahamas. Där spelar Insurance Management Bears i högsta ligan och vunnit ligan vid flera tillfällen.

3. Cape-Coast Ebusua Mysterious Dwarfs

I Ghana så spelar ytterligare ett fotbollslag som valt ett roligt lagnamn. De kallar sig för Cape-Coast Mysterious Dwarfs =översatt till Kapkustens Mystiska Dvärgar. Ett mycket lustigt namn som får en att fundera på hur de tänkte här. Det finns dessvärre inga förklarningar till varför de valde just detta namn.

Anledningen till detta namn är därför lika mystiskt som själva namnet!

4. FC Santa Claus

I vårt kära grannland så ville skaparna av klubben verkligen se till att deras lagnamn blev finskt. Därför skapades klubben FC Santa Claus. Detta självklart i staden Rovaniemi där många påstår sig att tomten bor. Lagnamnet tycker vi känns lite lustigt.

FC Santa Claus lyckades med bedriften att kvala sig upp till den näst högsta divisionen i Finland, men har aldrig nått högre upp än så. Kanske är det något som de önskar sig tills nästa julafton.

5. Deportivo Morón

Från Argentina så hämtar vi det första laget med ett roligt lagnamn. Det är fotbollslaget Club Deportivo Morón som spelar i de högre divisionerna inom den argentinska fotbollen. Lagnamnet må vara roligt internationellt då ”Moron” kan översättas till idiot på engelska. Med andra ord så heter de Deportivo Idiot på englska.

Det är inte konstigt att laget valde just detta namn, då de kommer från staden Morón i Argentina där de inte är lika roligt som i engelskspråkiga länder.

6. CF Venta de Baños

Om vi översätter detta lagnamn rakt av så får vi CF Badrumsförsäljning. Detta lag spelar sina hemmamatcher i Plaencia i Spanien. Det har varit uppe på tapeten med att byta lagnamn på denna fotbollsklubb flera gånger. Däremot har det blivit ett namn som blivit en symbol med laget, och därför har namnet blivit kvar.

Därför kommer spanjorerna troligen ha kvar sitt konstiga namn ett tag till.

7. Semen Padang

Semen Padang är ett fotbollslag i Indonesien som fått sitt namn efter ägarna till klubben. Bakom laget ligger nämligen företaget Skabau Sirah Semen Padang. Detta lag hittar vi i högsta ligan i Indonesien där laget även tagit titlar.

De supportrar som förstått att lagnamn är väldigt roligt om man kommer från engelskspråkiga länder har börjat kalla klubben för Kabau Sirah istället.

Semen = Sperma på svenska.

8. King Faisal Babes F.C.

Nästa lag på listan är King Faisal Babes från Ghana. Ett proffesionellt fotbollslag som spelar i Glo Premier League som råkar vara högsta ligan i Ghana. Namnet kommer från den en rik kung i Saud-arabien som valt att köpa upp klubben.

Han verkade tycka om klubben så mycket så han döpte den till sina ”älsklingar”. Det går även att misstolka namnet till en pornografisk mening där Faisal kan läsas som Facial. Känner du till då var det menas inom en snuskig mening så behöver du kanske tänka på att skaffa dig fler hobbys.

9. Lamadjurets AIBC

I de lägre divisionerna inom svensk innebandy så hittar vi inga mindre är Lamadjurets AIBC. Visst är det populärt att vilja ha en klubb som förknippas med djur, men Lamadjuret tillhör inte ett av de djur som oftast används.

Lamadjurets AIBC är en innebandyklubb i enköping som är mer kända för sitt roliga lagnamn än deras sportsliga presentationer.

10. Thailand Tobacco Monopoly

I Thailand så råder det allt annat än monopol på tobak. Däremot så finns det ett företag som heter TTM, Thailand Tobacco Monopoly. De valde att skapa ett fotbollslag som de skulle själva döpa. Fantasin verkade inte vara så bra, så lagnamnet blev likadant som företaget. Vilket skapar en del förvirring.

[poll id=”14″]

Andra listor hos oss

blog
France Football har publicerat sin lista på världens 5 bäst betalda fotbollstränare. Här kan ni ta del av sammanställningen.
22 april, 2019
Karim Benzema mot Bayern München.
blog
Det finns massor av åsikter kring vilka fotbollslag som är bäst i världen.
22 juni, 2023
blog
Den moderna fotbollen innebär att ekonomi och fotboll hör ihop väldigt mycket. Idag spelar det stor roll om din fotbollsklubb...
22 april, 2017
blog
Många i Sverige har god koll på lagen runt om i världen. Men har de lika bra koll på skådespelsplatsen för världens största matchen? Vi syftar på arenorna.
22 april, 2017
Sportkommentatorer i Sverige
blog
I Sverige så finns det en lång rad olika sportkommentatorer och fotbollskommentatorer som alltid finns vid sidan av stora matcher och evenemang.
22 april, 2018
daniel och henrik sedin
blog
I Sverige så har vi en lång lista med framgångsrika utövare av idrott. Men vad är egentligen chansen att två syskon eller tvillingar blir framgångsrika inom sport?
22 april, 2018

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1238 Artiklar