Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 25 apr, 2017

Sportkommentatorer i Sverige

I Sverige så finns det en lång rad olika sportkommentatorer och fotbollskommentatorer som alltid finns vid sidan av stora matcher och evenemang. Dessa svenska kommentatorer skänker oss som tittare massor av glädje och information.

Under åren så har de bästa kommentatorerna inom sport och fotboll fått en slags kändisstatus. Att vara en sportkommentator idag innebär att många männsikor lär känna igen dig på gatan, samt har åsikter om ditt arbete.

Det finns idag många sportkommentator som är mycket populära inom Sveriges gränser, och vi tänkte göra en topplista för att ranka de bästa kommentatorerna, och där med vilka personer som vi helst ser kommenterar de matcher som finns att se live.

Du kan alltid testa dina kunskapet inom fotbolls betting med Betinia. Där får du nu en bonus utan insättning på 120 kr.

Bäst sport- och fotbollskommentator i Sverige

I vår lista så hittar du namn som du säkert känner igen om du följer sport och fotboll. Många av dessa sitter även med som experter i studior inför matcher och delar mer än gärna med sig av sina åsikter. Konceptet för att bli en populär kommentator inom sport i Sverige verkar glasklart.

Det gäller först och främst att vara kunnig inom den sport man kommenterar. Dessutom gäller det att vara snabb i sina kommentarer och sin rapportering. Att sedan lägga in en gnutta humor i sin kommentering är något som mer än gärna välkomnas från oss svenskar.

1. Lasse Granqvist

Om vi skulle få välja en sportkommentator som alltid finns med oss inom sportens värld skulle det bli Lasse Granqvist. Han arbetar just nu en hel del med Allsvenskan och är idag främst en fotbollskommentator. Anledningen till Lasse Granqvist popularitet lär vara av anledning från hans snabbtänkande.

Han levererar ofta härliga fotbollscitat som ofta har en stor portion humor i. Många som tittar på fotbollsmatcher som kommenteras av Lasse Granqvist känner mer underhållning än att bara se själva matchen.

2. Niklas Wikegård

När det kommer till hockey så finns det en mycket känd profil som kommenterar. Denna profil är Niklas Wikegård som började sin karriär som tränare för bl.a. Djurgårdens hockeylag. Han uppmärksammades under sin tränarkarriär för att ha ett hett temprament och vara kunnig inom svensk ishockey.

Han blev därför tillfrågad om han ville jobba som ishockeykommentator hos TV4. Ett jobb som han tackade ja till. Han finns med som nummer två på vår lista då han är en citatmaskin. Dessutom råder det ingen tvekan om att han har inlevelse för matchen han kommenterar. Han skulle nog kunna få vilken match som helst att bli intressant.

3. Jonas Karlsson

En mycket kunnig sportkommentator som länge varit en trotjänare för SVT. Han användes oftast när SVT sänder sport från bl.a. längdskidor och friidrott. Han har under sin karriär kommenterat flera stora matcher, och alla med bravur.

Han är kanske den sportkommentator på vår lista som anses vara mest anonym. Han gör inte mycket väsen från sig utanför SVT, och är därför en person som ständigt gjort sitt jobb och inget mer. Vilket vi tycker är bra. I flera andra fall, speciellt inom fotbollskommentatorer så försöker profilerna mer skapa sitt eget varumärke istället för att satsa på att göra ett bra jobb.

Jonas Karlsson har nu lämnat SVT för att jobba för Discovery Networks och med deras framtida satsningar på friidrott.

4. Robert Perlskog

En annan legendarisk person som vi hittar i vår topplista med de bästa kommentatorerna i Sverige är Robert Perlskog. Denna kommentator har varit en trogen person inom sportens värld. Han har under en längre period varit ansvarig att kommentera all möjlig form av sport.

Han är mest förknippad med att jobba på TV4-sporten. Där kommenterar han oftast fotboll och är mycket kunnig inom sitt område. Dessutom har han en trevlig röst som tilltalar de allra flesta öron i Sverige.

Även Robert Perlskog är en sportkommentator som inte gör mycket väsen kring sig själv. Istället står han troget till tjänst när svenska folket kräver en snabb och intressant kommentering.

5. Jacob Hård

Ännu en kommentator från SVT-teamet. Här är en kommentator som verkligen går in på rötterna inom sporten. Förutom hans kommenterande så gör han mycket intressanta repotage och syns lite här och där.

Han är en man som har mycket stor erfarenhet inom sport. Därför är det inte ovanligt att andra journalister eller reportrar vill be om hans åsikt i flera frågor.

Jacob Hård har även sysslat med sportnyheter i SVTs sportnytt. Han är även känd för att arbetat med lilla sportspegeln i flera år. För vem glömmer egentligen Bo A Orm som var en stor hit för barnen som är födda under 90-talet.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar