Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 15 nov, 2019

Världens bästa fotbollslag – Klubbar & landslag

Det finns massor av åsikter kring vilka fotbollslag som är bäst i världen. Oftast går åsikterna i sär, och det är svårt att veta vilken klubb eller vilket landslag som egentligen är bäst. Därför kommer vi här på Sportal att uppdatera dig med både UEFA-rankingen (klubblag) och FIFA-rankingen (landslag).

Både UEFA och FIFA har ranking-system som hela tiden uppdateras. Det är däremot inte speciellt vanligt att ett lag rasar, eller stiger speciellt snabbt. Vi kommer här att ge dig en topplista med världens bästa fotbollsklubbar och landslag 2019.

Det finns även andra sätt att mäta vilket lag som är det bästa fotbollsklubben i världen. Många påstår nämligen att de lag som senast vann VM eller Champions League kan titulera sig som bäst i världen. Det anser även vi att man kan, det beror helt enkelt på hur man ser på saken.

Bäst fotbollslag

Enligt den ranking som just nu finns hos UEFA så kan vi se hur klubblagen just nu rankas i världen. Det är en pålitlig källa för alla de bästa fotbollslagen i världen inom klubbfotbollen. Det finns även en rankinglista, från FIFA, som tar fram de bästa landslagen.

Vi tycker att det är kul att hela tiden kunna följa med i denna topplista för att se vilka lag som förbättras, samt vilka lag som sjunker i topplistan. Det finns ett samband mellan att flera av dessa fotbollslag är rikast i världen.

1. Real Madrid

 • FIFA-ranking: 1
 • Rankingpoäng: 122.000
 • Liga: La Liga

Överst på listan så hittar vi just nu Real Madrid. Det är inte speciellt konstigt att det är just detta spanska lag som anses att vara världens bästa fotbollslag just nu. I rankingslistan från 2019 är de nu helt klart det bästa klubblaget.

Detta är tack vare att Real Madrd vann Champions League 2016, 2017 och 2018. Man lyckades även vinna FIFA Club World Cup, vilket dock inte vägs in på UEFA-rankingen. Den tar bara hänsyn till resultat i Europaspelen. Med tanke på de enorma CL-framgångarna vore det konstigt om det blev något annat lag än Real Madrid som rankades som världens bästa fotbollslag.

2. Atlético de Madrid

 • FIFA-ranking: 2
 • Rankingpoäng: 112.000
 • Liga: La Liga

På andra plats hittar vi Atlético de Madrid. För en del fotbollssupportrar kommer det kanske som en överraskning, men inte för de som brukar titta på Champions League eller följer & kan streama spansk fotboll i La Liga. Nivån på de tre topplagen i ligan har nämligen varit enorm under de senaste åren, flera snäpp, och den räknas idag till den bästa ligan i världen tillsammans med Premier League.

Frågan är om Atletico Madrid kommer att försvara sin andraplats på rankingen till nästa säsong, eller ramla längre ner på listan. Vi tror däremot inte att de kommer att jaga ikapp Real Madrid, som befinner sig över dem i klubbrankingen just nu.

3. FC Barcelona

 • FIFA-ranking: 3
 • Rankingpoäng: ca 111.000
 • Liga: La Liga

Den spanska fotbollen har verkligen fått ett uppsving de senaste åren och just nu hittar vi hela tre lag från La Liga i den topp-5 lista som vi kommer med här. Det tredje spanska laget på denna lista är FC Barcelona.

FC Barcelona var för inte många år sedan ansedda som allra bäst i världen. Detta klubblag har nu tappat sin ledning i rankingen, och får för tillfället nöja sig med en tredje placering i listan. Självklart är nog FC Barcelona inte speciellt nöjda över hur deras fotboll sett ut de senaste åren eller de uteblivande Champions League-titlarna i jämförelse Real Madrid.

Barcelona lär nu kämpa hårt de kommande åren för att återinta första placeringen över världens bästa klubblag. Vi är tveksamma till om FC Barcelona kommer att stiga i rankingen, eller om de sjunker ytterligare. De får inga rankingpoäng för det, men de har goda chanser att verkligen stärka sitt självförtroende om de vinner El Clasico mellan FC Barcelona – Real Madrid i La Liga.

4. FC Bayern München

 • FIFA-ranking: 4
 • Rankingpoäng: ca 108.000
 • Liga: Bundesliga

Inte riktigt lika självklart är det att utse en fyra på listan. Det ett tyskt lag som anses vara laget som är bäst efter de tre spanska jättarna. FC Bayern München har greppet om den fjärde platsen på UEFA:s rankinglista.

De har under en lång period varit dominernade i tyska Bundesliga samt lyckats bra i stora internationella mästerskap som Champions League, vilket som bekant är vad som räknas i denna ranking. Där har de slått många andra skickliga klubblag, och på så sätt inkasserat många viktiga poäng i UEFAs ranking av klubblag.

5. Juventus

 • FIFA-ranking: 5
 • Rankingpoäng: ca 102
 • Liga: Serie A

På den sista platsen över denna topplista med de bästa fotbollsklubbarna i världen hittar vi inga mindre än Juventus. Det italienska laget har sopat banan med sina konkurrenter i Serie A i många år. Samtidigt har de gjort det bra i Europa och det är därför de rankas bland topp 5 bästa fotbollslag.

Det kanske kommer som en överraskning för många men inget lag från Premier League har lyckats placera sig på topp 5 i FIFAs ranking. Det är p.g.a. att de engelska lagen inte lyckats speciellt bra i Champions League de senaste åren, bortsett från den allra senaste säsongen då. Det lagens, och även ligans, ranking. Vill du se Juventus spela matcher, eller varför inte följa hela den italienska ligan? Kolla då efter våra tips på Serie A streams.

Bäst landslag

Det är inte fotbollsklubbar och klubblag som FIFA har rankat. Det finns även en topplista med alla de bästa landslagen i världen. Denna lista kan vara roliga att kolla i, speciellt för de människor som bor eller kommer från de länder som rankas som bäst.

Inom landslagsfotbollen så finns det en väldigt stor rivalitet, vilket gör det ännu viktigare att kunna placera sig högt i listan. Vi förväntar oss inte att se Sveriges landslag.

Det är just nu främst lag från Sydamerika som toppar listan. Det är inte speciellt konstigt då deras fotbollslandslag har utvecklats väldigt mycket. Inte bara de som ligger i topplistan, utan även för hela världsdelen i stort. Det är något som är viktigt för att länder från samma världsdel ska rankas högre med tanke på att lagen möts mer frekvent.

1. Belgien

 • FIFA-ranking: 1
 • Rankingpoäng: 1752
 • Världsdel: Europa

På FIFAs första plats så kommer ett lag från Europa. Det är Tyskland och deras landslag som toppar listan över världens bästa landslag i fotboll. Tyskarna är självklart sugna på att behålla sin placering på världsrankingen, och har inte speciellt ner till Brasilen som just nu innehar andra platsen.

Många människor tycker att världsrankingen är en smula missvisande. Vissa nationer planerar in träningsmatcher anpassade efter rankingen och satsar hårt på att vinna dem främst i syfte att få fler rankingpoäng och förbättra sin världsranking.

2. Frankrike

 • FIFA-ranking: 2
 • Rankingpoäng: 1725
 • Världsdel: Europa

Frankrike rankas just nu sm världens näst bästa landslag. Som bekant tog de VM-guld så sent som ifjol, men nu har bronsmedaljören Belgien passerat på rankingen.

Många av världens främsta landslag genomgår just nu en generationsväxling – Spanien, Tyskland, Italien med flera – men Frankrike får sägas ha hunnit få in sin nya generation rätt bra redan. Spelare som Kylian Mbappé, Raphaël Varane och Antoine Griezmann är redan på mer eller mindre toppen av sina karriärer, men har samtidigt många år framför sig.

.

3. Brasilien

 • FIFA-ranking: 3
 • Rankingpoäng: 1719
 • Världsdel: Sydamerika

Trea på listan finns Brasilen, ett lag som ständigt krigar med Argentina om att vara Sydamerikas och världens bästa lag inom landslagsfotboll. Brasilien kanske är det land i världen där fotbollen är som störst, vilket märks när vi tittar till världsrankingen. Brasilien jagar nu Belgien och Frankrike, men får för tillfället nöja sig med att vara trea i världen men åtminstone först i Sydamerika.

I Brasilien så hittar vi flera stora världsstjärnor, så som Neymar och Thiago Silva. Dessa stjärnor hjälper naturligtvis landslaget att nu vara ett av de bästa lagen i världen. Många fruktar att möta Brasilien, speciellt på hemmaplan där de är otroligt starka rent statistiskt.

4. England

 • FIFA-ranking: 4
 • Rankingpoäng: 1662
 • Världsdel: Europa

Nummer 4 på FIFA:s rankning av landslag finner vi England. Det är inte speciellt konstigt då vi hittar flera av världens bästa spelare i deras landslag. Då tänker vi inte minst på Harry Kane, Raheem Sterling och även Harry Maguire som väl får räknas dit efter sin oerhörda prislapp i övergången till Manchester United. Dessutom spelar England väldigt bra ihop som fotbollslag. De kan bland annat tack vare det mäta sig med andra lag som finns med i vår topplista.

England är ett av de bästa landslagen i världen, men ändå är det inte så fruktade som de tror sig vara. Många anser att det finns en en hel del farligare motståndare att möta än England just nu. Detta trots att de ligger så högt på världsrankingen.

5. Portugal

 • FIFA-ranking: 5
 • Rankingpoäng: 1643
 • Världsdel: Europa

Det är ännu ett landslag från Europa som kvalificerat sig på vår topplista över världens bästa fotbollslag. Det är Portugal som har gått upp på en femte plats. Portugals landslag kretsar mycket kring Cristiano Ronaldo. Utan denna nyckelspelare så hade nog Portugal inte riktigt haft så bra världsranking från FIFA som man har idag.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1189 Articles