Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 6 maj, 2016

Östersunds FK mot Kalmar FF: Kan Östersund vända sin dåliga trend?

Hur kan du se Östersunds FK mot Kalmar FF online? Ta reda på det genom att läsa vår rapport inför matchen och få viktig information om matchen i Allsvenskan.

Ligger på samma poäng

Både Östersund och Kalmar har skrapat ihop åtta poäng på sina sju inledande omgångar i Allsvenskan. Med det ligger båda lagen precis ovanför kvalstrecket, och det är runt strecket som båda lagen tippas kriga under säsongen.

Inget av lagen lär ha särskilt höga förväntningar inför säsongen, utan båda lagen kommer först och främst få fokusera på att kämpa för ett förnyat kontrakt till nästa säsong.  

Positiv nykomling

Östersund har i de inledande omgångarna visat att de klarat omställningen till Allsvenskan på ett bra sätt, och redan i premiären imponerade man stort när man stundtals spelade ut Hammarby på Tele2 Arena.

Matchen mot Hammarby var Östersunds första Allsvenska match någonsin, och man fira det genom att ta en stark poäng med sig hem från huvudstaden. Efter det har man blandat och gett i Allsvenskan, och i vissa matcher har defensiven inte varit så bra som den behöver på denna nivå.

Men det är ingen tvekan om saken att Östersund verkligen vill fortsätta att spela på sitt sätt i Allsvenskan. Ofta ser man nykomlingar som ändrar spelsätt helt när de går upp en division, och istället försöker parkera bussen och spela för 0-0.

Så verkar inte Östersund tänka, utan man i inledningen av Allsvenskan visat att man vill behålla sitt anfallsglada spel, där fokus ligger på ett rörligt och bra passningsspel. I premiären mot Hammarby såg vi hur bra man behärskar detta spel, så varför skulle man ändra på det?

Dramatisk vändning

I förra omgången tog Kalmar FF en välbehövlig trepoängare hemma på Guldfågeln Arena. För motståndet stod Örebro och publiken på Guldfågeln Arena fick verkligen valuta för sina pengar.

Med bara fem minuter kvar att spela såg det ut som att lagen skulle få dela på poängen. Men då klev Marcus Antonsson in i handlingarna och sköt alla tre poäng till smålänningarna.

Två jobbiga förluster

Östersund kommer till mötet på Guldfågeln Arena med två raka förluster i bagaget. I förra omgången hade man inte mycket att säga till om, när man gästade Djurgården på Tele2 Arena. Slutsiffrorna skrevs till 3-0 till Djurgården.

Innan dess förlorade Östersund även hemma mot Örebro. Örebro kunde lämna Jämtkraft Arena med en 4-2-seger i bagaget, efter några riktigt fina mål.

Östersund har alltså släppt in sju mål på sina två senaste matcherna och man kommer göra en bättre defensiv insats på lördag för att inte åka på en ny förlust.  

När spelas matchen mellan Östersunds FK och Kalmar FF?

Matchen i Allsvenskan mellan Östersunds FK och Kalmar FF spelas klockan 16:00 lördagen den 7 maj.

Mötet är oerhört viktigt då båda lagen ligger på samma poäng, och troligen kommer slåss i samma regioner av tabellen under säsongen. Östersund har mattats av något efter sin pigga inledning av Allsvenskan.

Kalmar FF kommer till mötet stärkta över förra omgångens dramatiska seger. Vårt tips är att Kalmar FF kommer dra nytta av sin allsvenska erfarenhet, och spela hem tre nya poäng inför publiken på Jämtkraft Arena.

Bet365 Live Streaming

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar