Gustaf Rauer photo
Gustaf Rauer

- 22 jan, 2020

Jakob Johansson tippar Allsvenskan

Jakob Johansson tippar Allsvenskan

Kontraktet går ut under sommaren för en av Sveriges mest älskade mittfältsspelare. Vi pratar med Jakob Johansson om framtiden i IFK Göteborg, tiden efter knäskadan och vem som vinner allsvenskan.

Framtiden fortsatt oklar

För Johansson har det mesta den senaste tiden handlat om när han ska återvända till Sverige och spela fotboll. Hans fokus ligger dock i nuläget på rehaben, något han blandar med mycket träning för att komma tillbaka till fotbollen. Detta går framåt för den skadedrabbade svenska landslagsmittfältaren.

– Jag hoppas få börja jogga under nästa vecka. Vi får se om jag är i spelform till slutet av säsongen, men det ser bra ut, säger Johansson till Sportal.

Den senaste tiden har det blivit mycket rehab för den svenske mittfältaren, som trots allt verkar ha en lättsam och sund inställning till livet i Frankrike.

– Livet här nere funkar fint, mycket kretsar så klart runt fotbollen och familjen. Jag har två döttrar som går på dagis/skola så det är fullt ös som det ska vara.

Bekräftar kontakt

Spelaren bekräftar att det finns kontakt mellan honom och IFK Göteborg, men vill inte säga mer än det i nuläget.

– Jag har just nu och har under hela min tid utomlands haft en väldigt bra kontakt med ”Blåvitt”. Mycket har ju naturligtvis handlat om min skada då jag har mycket kontakt med Fredrik Larsson som jobbat med både ”Blåvitt” och svenska landslaget. Så det är väl den mesta kontakten jag har haft.

Johansson fortsätter med att kommentera sin bakgrund med ”Blåvitt” som den svenska klubb som han har fortsatt kontakt med.

– Ingenting är klart vad det gäller vad som händer efter säsongen här nere (i Frankrike). Vi får se vad vi landar i efter att ha funderat men det är ju något som ska kännas bra både på och utanför fotbollsplanen så vi får se vad som händer. Exakt hur min dialog med ”Blåvitt” ser ut kan jag inte säga så ni får fortsätta spekulera i det. Oavsett så är det ingenting som är klart vad som händer efter säsongen så jag kan ju dementera att nånting är klart.

Förlängning inte aktuellt

Den senaste tiden har det rapporterats i flera medier att Johansson kan förlänga med den franska klubben. Hans kontrakt med den franska klubben Stade de Rennais går ut i sommar och han ser inte en fortsättning där.

– Jag har inte pratat någonting om en förlängning med Rennais så det har inte varit på tapeten just nu, säger han och fortsätter:

– Ingen aning om hur chanserna till landslagsspel ser ut till sommaren, beror ju först och främst på hur rehaben går men så klart också på om Janne (Andersson) tycker att jag är i tillräckligt bra form då. Vi får se helt enkelt.

Tippar Allsvenskan 2020

Våren står på glänt och allsvenskan 2020 är snart här. Allsvenskan är en serie där flera lag har chans att ta hem guldet, något som kommer att vara ett faktum även denna säsongen. Vi frågade Johansson vilka han tror vinner ligan 2020 och vart han tror att IFK Göteborg kommer att komma i tabellen.

– Jag tror att Malmö FF vinner allsvenskan och att ”Blåvitt” kommer att komma topp 5, tippar Johansson.

Övriga sportnyheter

ahmed qasem byter till irak
allsvenskan
Elfsborgs mittfältare Ahmed Qasem har kontaktas av Iraks fotbollsförbund samt förbundskapten Jesús Casas. Enligt uppgifter har han bestämt sig för att byta till Iraks landslag.
19 december, 2023
allsvenskan
Titta på Malmö - Elfsborg stream eller via TV. Hitta sida som visar matchen eller TV som kommer sända finalen av Allsvenskan 2023.
19 november, 2023
aik dif stream tv
allsvenskan
Se hur ni kan live streama AIK - Djurgården, när lagen möts i Allsvenskan på söndag eftermiddag den 24 september.
19 september, 2023

Gustaf Rauer

Gustaf Rauer is an old Sportal veteran, who wrote on the site already between 2013 and 2015. After a few years of absence, he was back in the autumn of 2018, and became a welcome new addition. Gustaf has a broad area of ​​knowledge and follows more or less all football. He has previously written for Norra Skåne and Fotbolliblekinge.In addition to writing for Sportal, Gustaf Rauer studies journalism at Lund University. He is also a big Football Manager enthusiast.

127 Artiklar