Jakob Johansson tippar Allsvenskan

Jakob Johansson tippar Allsvenskan

Kontraktet går ut under sommaren för en av Sveriges mest älskade mittfältsspelare. Vi pratar med Jakob Johansson om framtiden i IFK Göteborg, tiden efter knäskadan och vem som vinner allsvenskan.

Framtiden fortsatt oklar

För Johansson har det mesta den senaste tiden handlat om när han ska återvända till Sverige och spela fotboll. Hans fokus ligger dock i nuläget på rehaben, något han blandar med mycket träning för att komma tillbaka till fotbollen. Detta går framåt för den skadedrabbade svenska landslagsmittfältaren.

– Jag hoppas få börja jogga under nästa vecka. Vi får se om jag är i spelform till slutet av säsongen, men det ser bra ut, säger Johansson till Sportal.

Den senaste tiden har det blivit mycket rehab för den svenske mittfältaren, som trots allt verkar ha en lättsam och sund inställning till livet i Frankrike.

– Livet här nere funkar fint, mycket kretsar så klart runt fotbollen och familjen. Jag har två döttrar som går på dagis/skola så det är fullt ös som det ska vara.

Bekräftar kontakt

Spelaren bekräftar att det finns kontakt mellan honom och IFK Göteborg, men vill inte säga mer än det i nuläget.

– Jag har just nu och har under hela min tid utomlands haft en väldigt bra kontakt med ”Blåvitt”. Mycket har ju naturligtvis handlat om min skada då jag har mycket kontakt med Fredrik Larsson som jobbat med både ”Blåvitt” och svenska landslaget. Så det är väl den mesta kontakten jag har haft.

Johansson fortsätter med att kommentera sin bakgrund med ”Blåvitt” som den svenska klubb som han har fortsatt kontakt med.

– Ingenting är klart vad det gäller vad som händer efter säsongen här nere (i Frankrike). Vi får se vad vi landar i efter att ha funderat men det är ju något som ska kännas bra både på och utanför fotbollsplanen så vi får se vad som händer. Exakt hur min dialog med ”Blåvitt” ser ut kan jag inte säga så ni får fortsätta spekulera i det. Oavsett så är det ingenting som är klart vad som händer efter säsongen så jag kan ju dementera att nånting är klart.

Förlängning inte aktuellt

Den senaste tiden har det rapporterats i flera medier att Johansson kan förlänga med den franska klubben. Hans kontrakt med den franska klubben Stade de Rennais går ut i sommar och han ser inte en fortsättning där.

– Jag har inte pratat någonting om en förlängning med Rennais så det har inte varit på tapeten just nu, säger han och fortsätter:

– Ingen aning om hur chanserna till landslagsspel ser ut till sommaren, beror ju först och främst på hur rehaben går men så klart också på om Janne (Andersson) tycker att jag är i tillräckligt bra form då. Vi får se helt enkelt.

Tippar Allsvenskan 2020

Våren står på glänt och allsvenskan 2020 är snart här. Allsvenskan är en serie där flera lag har chans att ta hem guldet, något som kommer att vara ett faktum även denna säsongen. Vi frågade Johansson vilka han tror vinner ligan 2020 och vart han tror att IFK Göteborg kommer att komma i tabellen.

– Jag tror att Malmö FF vinner allsvenskan och att ”Blåvitt” kommer att komma topp 5, tippar Johansson.

Övriga sportnyheter

André Alsanati har ordnat irakiskt pass och bekräftar: Väljer Iraks landslag
André Alsanati har ordnat irakiskt pass och bekräftar: Väljer Iraks landslag
André Alsanati har skaffat irakiskt pass och bestämt sig för att börja representera Iraks landslag.
21 mars, 2023 | Emil Sandberg
Streama Hammarby – AIK (13/3): Live stream & TV
Streama Hammarby - AIK (13/3): Live stream & TV
Stockholmsderby i Svenska Cupens kvartsfinal! Se hur ni hittar en live stream eller TV-sändning till Hammarby - AIK 13 mars! …
13 mars, 2023 | Emil Sandberg
Streama IFK Göteborg – BK Häcken (30/10): Live stream & TV
Streama IFK Göteborg - BK Häcken (30/10): Live stream & TV
Ska BK Häcken säkra sitt första SM-guld någonsin? Se hur ni gör för att live streama IFK Göteborg - Häcken! …
29 oktober, 2022 | Emil Sandberg