Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 26 maj, 2016

Helsingborg mot IFK Göteborg: IFK Göteborg gästar Olympia

Hur kan du se Helsingborg mot IFK Göteborg online? Ta reda på det genom att läsa vår rapport inför matchen och få viktig information om matchen i Allsvenskan.

Riskera halka efter

IFK Göteborg ligger inför söndagens möte på sjätte plats i den allsvenska tabellen. Göteborgarnas mål med säsongen är ju såklart att vara uppe och slåss i den allsvenska toppstriden. Upp till toppen har IFK Göteborg idag sex poäng.

Göteborg är därför i behov av tre poäng, i den tuffa bortamatchen mot Helsingborg, för att inte riskera att glida alltför långt efter topplagen. Malmö FF ångar på uppe i den allsvenska toppen, och vill Göteborg kunna hota skåningarna i tabelltoppen behöver man börja rada upp segrar.

Förlust, kryss, vinst

I de senaste omgångarna har IFK Göteborgs resultat varierat. När man gästade Östersund för knappt två veckor sedan, kunde man inte rå på nykomlingen som vann med 2-0.

Något bättre gick det i förrförra omgången när de regerande mästarna IFK Norrköping gästade Gamla Ullevi. Det som såg ut att sluta i en ny förlust för Blåvitt slutade med ett kryss, sedan Emil Salomonsson kvitterat mötet med mindre än tio minuter kvar att spela.

I den förra omgången kom så en efterlängtad trepoängare, när Hammarby var på besök på Gamla Ullevi. Blåvitt kopplade greppet om matchen redan i den sjunde minuten när Martin Smedberg-Dalence gav hemmalaget ledningen.

I den andra halvleken ökade Mikael Boman på Blåvitts ledning till 2-0. Därmed skulle matchen visa sig vara avgjord, men Hammarby kunde få in ett tröstmål med ett fåtal minuter kvar att spela.

Nionde plats

Inför helgens möte med IFK Göteborg ligger Helsingborg på nionde plats i Allsvenskan. Det är ungefär där, i mitten, som Henke Larssons mannar har tippats att figurera denna säsong.

Efter en väldigt jobbig säsongsinledning har man kunnat få ordning på skeppet, och klättrat uppåt i tabellen.

Tre raka utan seger

Helsingborg har gått utan seger från sina tre senaste matcher. Efter derbysegern mot Malmö FF, har man bara lyckats skrapa ihop två poäng på tre omgångar.

I förra omgången gästade man Djurgården på Tele2 Arena. Här stod Helsingborg för en svag insats, och hade inte mycket att sätta emot mot Djurgården.

Redan i den tolfte minuten gav Sam Johnson Djurgården ledningen med sitt 1-0-mål. Värre skulle det bli för Helsingborg, och matchen slutade hela 3-0 till hemmalaget.

När spelas matchen mellan Helsingborg och IFK Göteborg?

Matchen i Allsvenskan mellan Helsingborg och IFK Göteborg spelas klockan 15:00 söndagen den 29 maj.

Söndagens möte mellan Helsingborg och IFK Göteborg har alla förutsättningar till att bli ett sevärt möte, med två lag som går för alla tre poäng. Båda lagen har blandat och gett i säsongsinledningen så det är svårt att tippa vilket lag som kommer gå segrande ur striden.

IFK Göteborg är i stort behov av en trepoängare om man inte snart ska kunna skriva av dem från titelstriden. Gör man en lika fin insats som i förra omgången har man goda förutsättningar att kunna besegra Helsingborg på söndag.

Bet365 Live Streaming

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar