Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 18 maj, 2016

Hammarby mot Malmö FF: Allsvenskt stormöte på Tele2 Arena

Hur kan du se Hammarby mot Malmö FF online? Ta reda på det genom att läsa vår rapport inför matchen och få viktig information om matchen i Allsvenskan.

Jagar guldet

Malmö FF:s målsättning med säsongen är glasklar, allt utom en förstaplats i Allsvenskan är ett fiasko. Efter nio spelade omgångar ligger man på andra plats, tre poäng bakom de regerande mästarna IFK Norrköping.

Malmö har blandat och gett i inledningen av säsongen, och i vissa matcher har man definitivt inte uppträtt som Sveriges bästa lag. Man har förlorat mot både GIF Sundsvall och nykomlingen Jönköpings Södra. I förrförra omgången åkte man dessutom på stryk mot Skånerivalen Helsingborg.

Vann senast

I förra omgången hade man dock inga som helst problem med att spela hem tre poäng. För motståndet stod Gefle IF hemma på Swedbank Stadion. Allra hetast var Guillermo Molins som stod för både 1-0 och 2-0 för skåningarna, där det ena målet var en riktigt snygg klack.

Slutresultatet skrevs till 3-0, efter att Vladimir Rodic fastställt slutresultatet med en knapp kvart kvar att spela. Det var givetvis en skön seger för Malmö FF som haft en tyngre period. Förutom derbyförlusten mot Helsingborg, förlorade man ju även finalen i Svenska Cupen veckan tidigare, så att man hittade tillbaka till ett vinnande spår var såklart extremt välbehövligt.

Ligger tolva

Hammarby har haft det ganska jobbigt i den allsvenska säsongsinledningen. Efter nio spelade omgångar ligger man på tolfte plats, en ynka poäng över nedflyttningsstrecket.

I förra omgången förlorade man borta mot Örebro. Hammarby tog ledningen redan i den elfte minuten genom Alex. Glädjen blev dock kortvarig för stockholmarna, efter att Daniel Nordmark kvitterat sju minuter senare. I en svängig tillställning kunde Örebro vinna med 3-2, och skicka hem Hammarby till Stockholm utan några poäng i bagaget.

Detta var givetvis en missräkning för Hammarby, som gled allt närmare bottenstriden i serien. Förra året slutade Hammarby på en elfte plats i Allsvenskan, och trots fansens högt ställda förväntningar är det inte mycket som tyder på att Hammarby kommer placera sig högre än så i årets Allsvenska.

Hur gick det när man möttes förra säsongen?

När Hammarby och Malmö FF möttes förra säsongen var det skåningarna som var det bättre laget, och slog Hammarby i säsongens båda möten. I Skåne vann Malmö FF med 3-1, och på Tele2 Arena knep Malmö FF en 1-0-seger.

När spelas matchen mellan Hammarby och Malmö FF?

Matchen i Allsvenskan mellan Hammarby och Malmö FF spelas klockan 18:30 onsdagen den 18 maj.

Onsdagens möte är av yttersta vikt för båda lagen, på olika håll i tabellen. Malmö FF behöver tre poäng för att haka på IFK Norrköping i tabelltoppen, och riskerar vid förlust att Örebro passerar dem. Hammarby är i behov av poäng för att undvika att fastna nere i bottenträsket. En ny förlust för Hammarby gör att det kommer blåsa snåla vindar runt Nanne Bergstrand.

Bet365 Live Streaming

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1652 Artiklar