Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 19 maj, 2016

GIF Sundsvall mot Östersunds FK: Vilka tar chansen att haka på i toppen?

Hur kan du se GIF Sundsvall mot Östersunds FK online? Ta reda på det genom att läsa vår rapport inför matchen och få viktig information om matchen i Allsvenskan.

15 poäng

Inför helgens möte står både GIF Sundsvall och Östersunds FK på 15 poäng. Detta gör att båda lagen ligger på den övre delen av tabellen, vilket såklart är en stor framgång för båda lagen.

Både GIF Sundsvall och Östersund var inför säsongen två lag som befarades vara med och slåss i det nedre tabellskiktet, men lagens positiva säsongsinledningar talar för att man slipper oroa sig över detta.

Förra säsongen slutade GIF Sundsvall på tolfte plats i ligan, alltså bara två platser över nedflyttningsstrecket. I säsongsinledningen har det sett ut som att laget har tagit ytterligare ett kliv mot att bli ett stabilt allsvenskt lag.

Östersund har som nykomlingar i Allsvenskan imponerat stort i säsongsinledningen. Med sitt orädda och kaxiga spel har man inte sett ut som någon nykomling, och klarat av nivåhöjningen från Superettan på allra bästa sätt.

Två raka förluster

GIF Sundsvall har på sistone hamnat i en kortare formsvacka och åkt på två raka nederlag. Borta mot de regerande mästarna IFK Norrköping var man inte särskilt nära att ta poäng, och förlustsiffrorna skrevs till 3-1. GIF Sundsvalls mål gjordes av Johan Eklund i matchens slutminuter och innebar 2-1, men närmare än så kom man inte och IFK Norrköping kunde punktera matchen strax därpå.

I onsdags jagade man poäng hemma på Norrporten Arena mot Elfsborg. Pa Dibba gjorde 1-0 för Giffarna efter en spelad halvtimme, men Viktor Prodell kunde kvittera in kvart in i andra halvlek.

När det började se ut som att lagen skulle dela på poängen gjorde Viktor Prodell även 2-1 till gästerna. Matchen avgjordes sedan definitivt av Marcus Rohdén och slutsiffrorna skrevs återigen till 3-1.

Kryssade senast

Östersund kommer till lördagens möte med ett kryss närmast i backspegeln. I onsdags gästade man Helsingborg i ett jämt mittenmöte på Olympia och det var gästerna som gjorde matchens första mål. Det var Andrew Stadler som gav Östersund ledningen efter 20 spelade minuter.

Det såg länge ut som att Östersund skulle få med sig alla tre poäng från mötet, och ta en imponerande seger. Då klev Anton Wede in och förstörde festen för gästerna och fastställde slutresultatet till 1-1, med tio minuter kvar av matchen.

När spelas matchen mellan GIF Sundsvall och Östersunds FK?

Matchen i Allsvenskan mellan GIF Sundsvall och Östersunds FK spelas klockan 16:00 lördagen den 21 maj.

Det lag som vinner mötet kommer kliva upp på 18 poäng, vilket är en väldigt fin siffra på bara elva spelade matcher och man kommer hänga med i jakten på Europaplatserna.

För GIF Sundsvall hade en seger varit väldigt välbehövlig för att kunna bryta den dåliga form man hamnat i, och undvika att man faller ner mot botten av tabellen. Så här tidigt på säsongen går det snabbt att sjunka från toppen till botten av tabellen. Vårt tips är att de två jämna lagen får dela på poängen.

Bet365 Live Streaming

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1677 Artiklar