Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 9 okt, 2012

En halvering av lönerna om vi ska få ihop det

Inför säsongen talades det om kampen om Europa-platser, men det dröjde inte många omgångar innan både supportrar och experter insåg att någonting inte riktigt stod rätt till i Gais.

Laget hade tappat sitt vägvinnande spel från säsongen innan och när Alexander Axén valde att lämna klubben i somras var framtidsutsikterna bäcksvarta.

Nu står det klart att Gais kommer att spela i Superettan nästa säsong. Man har gjort sig av med Wanderson och sparkade så sent som igår mittfältaren Eric Bassombeng.

– Det är ett stålbad, vi måste skära i alla kostnader, förklarar klubbchefen Leif Gjulem till GP.

I Superettan minskar intäkterna från sponsorer, biljetter och från Svensk Elitfotboll och med det tvingas lönerna ner i klubben.

– Som det ser ut i dag kommer det kanske handla om en halvering av lönerna om vi ska få ihop det, säger Jonas Lundén som tar över som sportchef nästa säsong.

Men det är inte bara sänkta löner som ska få klubben på fötter igen. Gaisgården har sålts för tolv miljoner kronor men klubben saknar fortfarande 1,4 miljoner kronor – pengar man hoppas kunna få in om den ryska klubben Krasnodar väljer att köpa loss Wanderson. Gör man inte det kan Gais förlora elitlicensen.

– Det finns bara inte, säger Gais ordförande Christer Wallin avslutningsvis.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1714 Artiklar