En ganska dålig fotbollsmatch

Det var mycket känslor, kamp och inställning på Råsunda igår. Men mycket till ordnat eller konstruktivt spel fick varken AIK eller Djurgården igång. Djurgårdens lagkapten, Joel Riddez, var kritisk efter matchen.

– En ganska dålig fotbollsmatch tycker jag. Två lag som är spända och lite rädda för att förlora. Jag tycker att vi tar över lite mer i andra, men skapar fortfarande för lite målchanser. Det är för dåligt passningsspel och lite för dålig rörelse. Det är synd att vi inte kan bjuda publiken på något bättre, säger Riddez till klubbens hemsida.

Ju längre matchen led desto mers jönk AIK ner i planen och desto mer kunde Djurgården ta över spelet. Jani Lyyski hade bland annat en nick som fantomräddades på mållinjen av Ivan Turina på övertid.

– De var lite halvfarliga med några kontringar i första halvlek, i andra tycker jag att vi har full koll på dem. Så det handlar mer om vad vi gör offensivt och framåt. Det måste vi gnugga vidare på, där finns det mer att ge. Men jag tror att det var två lag som inte ville förlora mer än att det var två lag som ville vinna. Tråkigt för det var en fantastisk publik på läktarna.

Riddez var inte heller nöjd med sin egen insats.

– Det är lite som för hela laget. Lite spänt, lite felpass, men utan att göra några jättetabbar. Jag kan mycket bättre men vi får ta med oss den här poängen och att vi håller nollan. Kan vi bygga vidare defensivt där och sedan hitta spelglädjen framåt så kommer vi att ta fler poäng framöver.