Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 30 okt, 2012

Detta vill jag se de två sista omgångarna

Nu är det alltså bara två matcher kvar av årets Allsvenska och jag undrar nästan var all tid tagit vägen. Efter malmömatchen måste jag säga att jag känner mig lite halvdann till mods. Visst att Malmö är ett topplag som slåss för guldet men i den andra halvleken kändes vi minst en klass för små i jämförelse och då hade vi ändå i princip inga skador på nyckelspelare. En stor anledning till att man känner sig så är väl att derbyförlusten fortfarande sitter i något, det var inte kul sättet vi förlorade på och varje nederlag nu påminner en lite om den känslan.

Man måste ändå förstås se att vi ligger relativt tidigt i en längre process, där Malmö som exempel kommit längre än oss. Sen vet jag inte hur många gånger vi haft så kallade treårsplaner och så vidare men denna gång hoppas och tror jag verkligen att den kan genomföras men det krävs förstås att alla anstränger sig fullt ut. Det var inte så längesedan vi var ett bottenlag. Dock är det rätt att ha höga förväntningar tycker jag. Tror ingen blir direkt glad om vi skulle komma typ 8:a i år men man kan acceptera det. Det är nästa år som det blir upp till bevis och jag har än så länge fullt förtroende för Pehrsson och personerna som jobbar runt honom. 

Nu är det två matcher kvar på säsongen och det jag vill se för att lämna den här säsongen med en skön känsla är:

– Tre poäng mot Syrianska med ett övertygande spel och positiv känsla på läktaren.

– En stark insats mot Göteborg borta.

– Hamna på övre halvan i tabellen.

– Spelare som ger allt, inte minst om man ligger under.  

Hoppas grabbarna fixar detta. 

*** 

Intressant med vår nya ”relation” med Manchester City. Tror att all erfarenhet vi kan få från en sådan storklubb och se hur de arbetar.

Johan Ericsson

Följ min blogg här >>

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1639 Artiklar