Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 1 apr, 2012

Bra att vi får IFK i premiären

I dag är det allsvensk premiär mellan Syrianska och IFK Göteborg. Syrianskas manager Melkemichel längtar efter premiären hemma på Södertälje Arena. 

– Vi har sett fram emot det här länge, men vi är förberedda på att det kommer bli en tuff match. Alla vet att IFK är ett topplag på pappret, vilket gör att de får stor press på sig. Jag tycker det är bra att vi får dem i premiären, säger han på klubbens hemsida.

Syrianska hade ingen problemfri säsong förra året, med många skadade spelare. Laget slutade på 14e plats och fick kvala, men lyckades hålla sig kvar i Allsvenskan. I de fyra senaste försäsongsmatcherna har laget två oavgjorda och två förlorade matcher. Och för bara tio dagar sedan blev det klart att Kleber Saarenpää är ny huvudtränare för laget, tillsammans med managern Melkemichel.

IFK Göteborg är favorittippat trots förra årets sjundeplats i tabellen. Laget vann sitt genrep mot Superettanlaget Falkenberg med 3-1 förra helgen, målskyttarna var Tobias Hysén, Hannes Stiller och Tobias Sana. Den nyvalde ordföranden Mathias Schwarz tror på seger i dag.

– Vi vinner med 2-0. Tobbe gör båda, säger han.

Han fortsätter vidare med att berätta att Blåvitt har ett stort stöd, det beräknas komma ungefär 500 änglar med supporterbussarna till Södertälje Arena.

Matchen startar klockan 17.30.

Startelva Syrianska:

Målvakt: Dwayne Miller

Försvarare: Suleyman Sleyman, Isa Demir, Omar Jawo, Haris Skenderovic

Mittfältare: Johan Arneng, Robert Massi, Yussuf Saleh, Sharbel Touma, Loauy ”Lolo” Chanko

Anfallare: Dinko Felic

Startelva IFK Göteborg: 

Kjetil Waehler, David Moberg Karlsson, Joel Allansson, Philip Haglund, Pontus Farnerud, Stefan Selakovic, Jakob Johansson, Robin Söder, Nordin Gerzic, Daniel Sobralense, Tobias Hysén, Hannes Stiller, Tobias Sana

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar