Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 22 mar, 2012

Att ropa på guld är lite tidigt

AIK och nye tränaren Andreas Alm var tämligen blygsamma för ett år sedan när de satte upp målsättningen inför säsongen 2011. Laget ville vinna fler matcher än de förlorade. Så blev det. 

När Allsvenskan summerades i oktober hade vi fått se två sierraleonier sätta ordentlig färg både på serien och AIK. Vi hade fått se ett tätt AIK som under Andreas Alm svetsats samman till en enhet som till slut – likt hungriga korpar – norpade stora silvret framför ögonen på Elfsborg. 

Mohammed och Teteh Bangura är historia i klubben efter övergångarna till Celtic och Bursaspor och frågan är om vi kan ha samma förväntningar på AIK den här säsongen som det visade sig att vi kunde ha ifjol. 

– Det är svårt att säga. Ifjol hade vi målsättningen att vi skulle vinna fler matcher än vi förlorade och vi slutade ju tvåa. I år är det svårt att säga att vi ska göra det bättre än förra säsongen för då blir det ju guld. Och guld är lite tidigt att ropa efter, säger Nils-Eric Johansson till Sportal.se. 

Försäsongen har varit precis som en försäsong ska vara – upp och ner helt utan formtoppar.

– Det har väl varit en ganska vanlig försäsong i AIK. Vi har nått blandade resultat och har spelat med mycket folk. Alla har fått chansen. Resultaten är egentligen inte viktiga men det är klart att man bär med sig. Hade vi förlorat tio matcher hade det inte varit speciellt roligt. 

– Det som har varit positivt under försäsongen är skadesituationen, vi har varit många på träning. Annars brukar ju försäsongen handla mycket om rehab-faser för vissa. Det är ju ofta så att man lägger operationer och sånt direkt efter avslutad säsong.

Spelet då?

– Det har väl bitvis stämt och bitvis stämt mindre bra. Vi har inte presterat bra i 90 minuter – ibland har defensiven fungerat bra och ibland offensiven. 

– Själv har det känts jättebra i kroppen. Jag har fått vara skadefri men har däremot varit sjuk ganska mycket, det skyller jag på barnen. Det har varit lite nytt för mig och det är lätt att man börjar lite för tidigt när man är lite snuvig. Det gjorde jag vilket betydde att jag åkte på två förkylningar som satt i ett tag. 

AIK inleder den allsvenska säsongen mot Mjällby hemma söndagen den 1 april.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar