Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 15 okt, 2012

Årets stjärnskott förlänger med Elfsborg

I fredags skrev Daniel Mobaeck på för ytterligare säsonger i Elfsborg. Nu står det också klart att Andreas Klarström och stjärnskottet Marcus Rohdén fortsätter i klubben ytterligare tre säsonger.

Rohdén har gått igenom Elfsborgs ungdomssektion och elitsatsning och har nu etablerat sig såväl i A-laget som i det svenska U21-landslaget.

– Jag är väldigt nöjd med säsongen så här långt, att jag har fått chansen och att jag har tagit den. Jag utvecklas hela tiden och det känns spännande, roligt och väldigt skönt att få förtroende i tre år till. Klubben strävar efter att vara ett topplag och jag känner att de tror på mig. Det är viktigt med den trygghet som ett längre kontrakt innebär. Jag har kommit in i ett skönt lag med många goa gubbar och trivs väldigt bra, säger talangen till klubbens hemsida.

Ifjol var det spelare som Johan Larsson, Niklas Hult och Oscar Hiljemark som tog Allsvenskan med storm. Den här säsongen har det varit Rohdén.

– Ett av årets stjärnskott i allsvenskan som snabbt har kommit in i A-truppens verksamhet. Han har tagit stora kliv under säsong och kan spela såväl inner som yttermittfältare. Han har en enorm arbetskapacitet och det kombinerat med bra teknik och speluppfattning gör Marcus till en mycket spännande mittfältare för framtiden. Han har också fått bevis på sin positiva utveckling genom debut i det svenska U21 landslaget. Det ska bli mycket spännande att få följa Marcus vidare utveckling, säger Jörgen Lenartsson.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1707 Artiklar