Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 3 mar, 2014

FA stöttar Hodgson efter ap-kommentar

Det engelska fotbollsförbundet FA har valt att inte titta närmare på incidenten från halvtid i matchen mellan England och Polen på Wembley i tisdags. 

Då ska Roy Hodgson ha släppt kommentaren ”feed the monkey” när han ville att högerbacken Chris Smalling i högre grad skulle försöka att nå Andros Townsend med bollen tidigare under uppspelsfasen. 

”Monkey” har länge varit ett ord med rasistisk laddning och uttrycket ska ha fått flera spelare i laget att reagera. Men FAs ordförande, Greg Dyke, menar att Hodgson inte hade några avsikter med kommentaren. 

Roy Hodgson är en man med stor integritet, en ärans man som gör ett fantastiskt arbete. Han förtjänar FAs fulla stöd. Han har förklarat för oss vad han sade och varför. Han har även förklarat i vilken kontext han använde uttrycket. 

Andros Townsend tonar ner händelsen. 

Jag vet inte vad all uppståndelse handlar om. Han menade ingenting med det och jag tog inte illa upp. Det är inte ens värt en nyhet. 

England vann matchen mot Polen med 2-0 och är klara för VM i Brasilien. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1402 Artiklar