Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 19 aug, 2022

Stryktipset – 20 augusti (20/8): Tips, förslag & analys

Ny lördag, nytt stryktips! Här finner ni vår Stryktipsanalys för den 20 augusti! Alla 13 matcher är från England.

Många är glada över att de europeiska fotbollsligorna äntligen är igång igen, och den liga som flest följer med glädje är Premier League. Även Championship och lägre engelska divisioner har vunnit många hjärtan. Allt detta har givetvis stor del med Stryktipset att göra!

I vanlig ordning ger vi er vår Stryktipsanalys. Alla 13 matcher har analyserats, och vi har landat i ett tips. Vi väljer att spela ett 96-raderssystem, vilket innebär sju spikar, fem halvgarderingar och en helgardering.

Två omgångar har passerat av Premier League så här långt, och det är nu man börjar få en vettig bild över var lagen står. Manchester United ser än så länge inte en tum bättre ut än ifjol, medan Manchester City ångar på precis som vanligt. Nykomlingarna har sett spännande ut, men så är det ofta i inledningen av säsongerna.

Är ni sugna på att spela på bara en eller ett par av matcherna rekommenderar vi Bet365. De erbjuder ofta mycket bra odds på fotboll från England. Ni kan också välja att titta efter en sida med gratis och riskfria bets.

Stryktipset 20 augusti

Stryktipskupongen

Spelstopp: Lördag 20/8, 15:59

1. Bournemouth – Arsenal, 2

Arsenal har sett väldigt fina ut under inledningen av säsongen, och värvningen av Gabriel Jesús ser ut att vara en riktig fullträff. Bournemouth hade inte en chans mot Manchester City, och lär få svårt även här. Vi tror på en ny Arsenalseger, och känner oss bekväma med att singla 2:a.

2. Crystal Palace – Aston Villa, X2

Crystal Palace har haft ett tufft spelschema så här långt, då man mött Liverpool och Arsenal. 1 poäng på dessa matcher får absolut räknas som godkänt. Nu möter man ett mer välkommet motstånd i form av Aston Villa, som dock inte är något dåligt lag för det. Villa hoppas kunna slåss om Europaplatser i vår.

Crystal Palace är svårbesegrade, men vi tror inte att man slår ett starkare Villa. X2 streckas.

3. Everton – Nottingham, 1

Det förmodade bottenlaget Everton tar emot nykomlingen Nottingham Forest, som även de räknas hålla till i de nedre regionerna. Forest vann mot West Ham, men på bortaplan är man inte alls lika starka. Samtidigt har Everton, trots att man står på noll poäng, sett rätt bra ut spelmässigt. Vi tror att hemmalaget vinner den här matchen, och singlar 1:an.

4. Fulham – Brentford, 2

Det danska bygget Brentford ser oförskämt bra ut. Laget kommer senast från en 4-0-seger mot Manchester United, och verkar snabbt ha etablerat sig i Premier League. Här ställs man emot nykomlingen Fulham, som man inte förlorat mot på sju möten. Vi tror på en ny seger för Pontus Janssons mannar, och här spikar vi 2:an.

5. Leicester – Southampton, 12

Leicester är på pappret ett starkare lag än Southampton, men man är ojämna. Det är svårt att veta var man har laget, och det känns ofta som att det kan gå hur som helst när de är i farten.

Southampton hämtade upp 0-2 till 2-2 mot Leeds senast, och ska aldrig räknas ut. Men kunnandet är inte så högt i jämförelse. Vi vill få med 2:an och skrällchansen, samtidigt som vi absolut inte kan räkna bort Leicester. Vi spelar ”gaffeln”, 12.

6. Burnley – Blackpool, 1X

Lancashirederby. Lär bli en tuff fajt, och i inledningen av säsongen när man inte har mycket att gå på kring lagen känns ett kryss väldigt nära till hands. Burnley är dock ett på pappret klart starkare lag, och det troliga är trots allt att man vinner här. Vi väljer att spela 1X, där X:et kan ge oss de större pengarna.

7. Coventry – Huddersfield (Lottas 50-27-23), 1

Denna match kommer att lottas, och det finns således inte så mycket att säga om den. Just nu är streckfördelningen 49-29-22, vilket innebär att värdet finns på 1:an och 2:an. Vi väljer att chansa med en 1:a här, och hoppas att våra 50 procents chans till rätt ska räcka.

8. Preston – Watford, 1

Preston gäller som oddsfavoriter i den här matchen, men det är Watford som blivit svenska folkets favoriter. Detta antagligen för att klubbnamnet klingar högre och för att de fått en någorlunda bättre start på säsongen. Man ska dock inte underskatta oddsens reflektion av verkligheten – de som sätter oddsen har oftast bäst koll. Vi ser ett värde i hemmasegern, och singlar 1:an.

9. QPR – Rotherham, X2

QPR lider när de saknar viktige Chris Willock, vilket syntes mot Blackpool senast. Han verkar saknas här också, vilket är ett stort avbräck för laget. Vi tror att Rotherham har en god chans till poäng här, och väljer att spela X2.

10. Reading – Middlesbrough, 2

Middlesbrough har vunnit xG (expected goals) i varenda match så här långt, men ändå inte tagit någon trepoängare. Till slut jämnar det ut sig, och man är sett till trupp ett starkare lag än Reading. Vi håller Middlesbrough som klara favoriter, och ser ett fint värde i den raka 2:an som bara streckats till 39 procent.

11. Stoke – Sunderland, X2

Kan Sunderland göra det en kall, regnig dag i Stoke? Vi tror det. Stoke ser väldigt svaga ut, medan Sunderland hade otur med ett rött kort senast. Får de behålla elva man på planen tror vi hårt på Sunderland. Här spelar vi X2.

12. Sheffield United – Blackburn, 1

Anel Ahmedhodzic ledde Sheffield United till seger senast, då den svenske mittbacken stod för både mål och assist. På annat håll förlorade samtidigt Blackburn med 0-3, och det ser inte bra ut för laget. Här tror vi att Sheffield vinner, och vi lämnar 1:an ensam. Spik.

13. West Brom – Hull, 1X2

West Brom är egentligen ett bättre lag än Hull, men man får det inte att stämma. Trots gott om skapade målchanser framåt har man inte vunnit en enda match så här långt. För Hull är det däremot stolpe in. Det är svårt att veta hur lagens tillfälligheter slår in denna match, och vi väljer att helgardera och hålla tummarna för bortaskräll!

  • Vårt system: 1 helgardering + 5 halvgarderingar
  • Rader: 96 (SEK)
  • Bettingsida: Svenska Spel

Relaterat

em
Planerar du att följa matcherna i fotbolls EM 2024? Se vårt program & schema med alla datum och tider du bör hålla koll på!
22 april, 2024
champions-league
Se vart du kan sända Manchester City - Real Madrid via live stream eller direkt på TV. Vi visar dig gratis hur du streamar matcherna på nätet!
16 april, 2024
Streama El Clasico: Se Barcelona – Real Madrid live
fotbollsnyheter
Matcherna som sänds mellan FC Barcelona - Real Madrid i La Liga kallas för El Clásico. Dessa matcher kan du själv se via live streams på nätet.
15 april, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar