Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 16 feb, 2023

Stryktipset – 18 februari (18/2): Tips, förslag & analys

Ingen lördag utan Stryktipset. På lördag bjuds vi på sju matcher från Premier League, och sex från Championship. Ta del av vår spelanalys av matcherna, där vi siktar mot 13 rätt!

Ny lördag och ny Stryktipskupong. Denna tradition går aldrig ur tiden. I vanlig ordning väljer vi att spela ett 96-raderssystem, vilket innebär fem halvgarderingar, en helgardering och sju spikar. Vi analyserar de sju Premier League-matcherna och de sex Championship-bataljerna, och landar i en kupong som vi tror på.

Nedan finner ni vår analys av var och en av matcherna, och så även den fullständiga kupongen. Om ni är intresserade av att spela på enskilda matcher från kupongen är vår rekommendation att ni spelar med oddsbonusar och att ni lägger spelen hos Bet365, där oddsen för det mesta är högre.

  • Vårt system: 1 helgardering + 4 halvgarderingar
  • Antal rader: 96 (SEK)
  • Bettingsida: Svenska Spel

Stryktipset – 18 februari

Spelstopp: Lördag 18 februari, klockan 15:59

1. Newcastle – Liverpool, 1X

Väldigt intressant match från Premier League, där det är svårt att veta om Liverpools vinst senast var en engångsföreteelse eller om laget vaknat nu. Klart är åtminstone att ”Pool” är riktigt svaga på bortaplan, med resultatraden 2-2-6, och att Newcastle inte förlorat en enda hemmamatch (resultatraden 6-5-0) denna säsong. Vi tror inte att sviten bryts, men kan mycket väl se ett oavgjort resultat framför oss. Vi spelar 1X här.

2. Chelsea – Southampton, 1X

Chelsea stod för en förvånansvärt bra match mot Dortmund senast, men trots det förlorade man. Det vill sig inte för Londonklubben just nu, och det är tydligt att man har problem med att göra mål. Mot jumbon Southampton ska det bara vara seger som gäller, men den med gott minne kommer ihåg att Southampton faktiskt vann höstmatchen mot Chelsea. Chelsea har tre raka kryss, och är inte att lita på för tillfället. Vi spelar 1:an men garderar med X:et. 1X

3. Nottingham Forest – Manchester City, 2

Manchester City steppade upp när det behövdes som mest och besegrade Arsenal i onsdagens seriefinal. Nu står man inför en betydligt lättare uppgift, mot nykomlingen Nottingham Forest. Vi tror att City rider vidare på segern senast, genom att vinna igen. Nottingham har stått för en stark säsong men gick på plumpen mot Fulham senast, och får det inte lättare här. Vi lämnar 2:an ensam.

4. Everton – Leeds, 12

Everton vann direkt efter att nye tränaren Sean Dyche tillsattes, men åkte sedan på en ny förlust i Dyches andra match, borta mot Liverpool. Liverpool borta är dock allt annat än enkelt, och nog kan man göra en ny, bra match när Leeds står för motståndet här.

Leeds ligger också pyrt till, blott en placering och en poäng ovanför Everton. Vi tror att den här matchen kan gå lite hur som helst, särskilt med tanke på att det är svårt att veta var man har Everton efter tränarbytet, och spelar en ”gubbgardering”, 12.

5. Brighton – Fulham, 1

Säsongens två stora överraskningslag möts på The American Express Community Stadium denna eftermiddag. Brighton är det lag som imponerat allra mest, och även om de ligger på samma poäng ska vi komma ihåg att Brighton har två matcher mindre spelade. Här blir faktiskt inte hemmalaget streckade särskilt hårt, och med bara 56 procents streck från svenska folket ser vi värde i spikettan.

6. Brentford – Crystal Palace, 1

Brentford fortsätter att leverera goda resultat, och spelade senast 0-0 borta mot Arsenal. På hemmaplan har man tre raka vinster, däribland en mot Liverpool. För Crystal Palace ser det mörkare ut, och laget har inte vunnit en enda match under året 2023. Här tror vi att Brentford vinner, och vi singlar 1:an.

7. Wolverhampton – Bournemouth, 1

Wolves har vunnit tre av sina fyra senaste matcher, och ser efter vad som varit en svag säsong ut att ha fått ordning på saker och ting nu. Bournemouth har nio raka matcher utan vinst, och ligger näst sist i tabellen. Här tror vi att Wolves tar ännu en seger, och vi spikar 1:an.

8. Blackburn Rovers – Swansea, 2

Swansea ser inte särskilt bra ut spelmässigt, och här ställs man mot ett Swansea som spelar riktigt bra och som faktiskt är det lag i hela Championship med högst bollinnehav. Här är det enligt oss en nästan totalt öppen match vad gäller utfall, men svenska folket har verkligen favoriserat hemmalaget Blackburn. Då spelar vi 2:an, som bara streckas till 24 procent trots 36 procents segerchans enligt oddsen.

9. Hull – Preston, X2

Två mittenlag möts, i vad som lär bli en jämn batalj. Lagen står på samma poäng, och har båda halvdan formkurva. Preston är dock ett av seriens bästa bortalag, med resultatraden 8-4-5 på resande fot. Man vann bland annat förra säsongens bortamatch mot just Hull. Vi väljer ändå att gardera oss med det oavgjorda resultatet, och spelar alltså X2.

10. Luton – Burnley, 1X2

Toppmatch mellan fjärdeplacerade Luton och tabellettan Burnley. Burnley, som radat upp segrar genom hela säsongen, fick ”bara 1-1 hemma mot Watford senast, efter att man då kvitterat i den 95:e minuten. Man är redan mer eller mindre klara för uppflyttning, och kanske kan en liten bekvämlighet smyga sig in i laget? Här möter man ett starkt Luton som slåss om playoff-plats, och som kommer att vara allt annat än bekväma. Det känns som att det kan gå lite hur som helst, och denna match helgarderar vi.

11. Rotherham – Coventry, X2

Rotherham slåss för överlevnad, medan Coventry kämpar för att ge sig in i playoff-striden på allvar. Coventry är det starkare laget här, men de har inte varit särskilt stabila den här säsongen och har det svårt med bortaspelet. Vi väljer att halvgardera, och spelar X2.

12. Sunderland – Bristol City, 1

Sunderland vann höstmötet mot nykomlingen Bristol med 3-2, och här talar det mesta för att man vinner igen. Laget ligger högre upp i tabellen – på playoff-plats – och har mer att spela för. Bristol har rätt bra form, men det tror vi inte räcker här. Vi spelar 1:an.

13. Wigan – Norwich, 2

Nykomlingen Wigan kommer att få det tufft här, när man ställs mot ett Norwich med ett klart starkare spelarmaterial. ”Kanariefåglarna” kommer från en säker seger mot Hull, och vi förväntar oss att de vinner igen. Vi spelar 2:an.

Relaterat

nyheter
Viktor Gyökeres är glödhet på inför transfers & övergångarna i sommar. Vilken blir hans nya klubb? Se odds för transfer till Arsneal & Chelsea.
11 april, 2024
stryktipset 30 mars
stryktipset
Stryktipset 30 mars! Läs vår analys och vårt spelförslag till kupongen!
29 mars, 2024
premier-league
Viaplay släpper nyheten om att de kommer dela Premier Leagues sändningar nästa säsong med en annan streamingstjänst.
27 mars, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar