Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 11 maj, 2023

Stryktipset – 13 maj (13/5), vecka 19: Tips, förslag & analys

Stryktipset lördag den 13:e maj, med 13 miljoner kronor i jackpot. Är det då det blir 13 rätt? Vi har analyserat de 13 matcherna, och kommer här med vårt spelförslag.

Denna lördag får vi hela 13 miljoner kronor i jackpot av Svenska Spel, och då vore det ypperlig timing att nå vinsten. Vi har en klurig kupong framför oss, med matcher från Premier League, Serie A, Allsvenskan, La Liga och så flertalet matcher i det engelska uppflyttningsplayoffet.

Många spännande matcher, och här har vi tagit oss an att tippa hela kupongen. Vi spelar ett 96-raderssystem, vilket innebär fem halvgarderingar, en helgardering och sju spikar. Har ni lust att spela på bara några enskilda av matcherna kan vi tipsa om Expekt. Då kan ni också kolla in oddsbonusar innan ni spelar.

  • Vårt system: 1 helgardering + 5 halvgarderingar
  • Antal rader: 96 (SEK)
  • Bettingsida: Svenska Spel

1. Manchester United – Wolves, 1

Manchester United har åkt på två raka förluster, och plötsligt är den där topp fyra-placeringen som såg så självklar ut inte längre lika given. Här ställs man dock emot ett välkommet motstånd, i form av ett svagt Wolves som dessutom inte har särskilt mycket att spela för. Då känner vi oss övertygade om hemmaseger, och spikar 1:an.

2. Aston Villa – Tottenham, 1X

Här är en av kupongens mer oförutsägbara matcher, då Aston Villa med fem raka hemmasegrar tar emot ett Tottenham som har svårt att prestera men som sitter på en hög kapacitet. Man vet aldrig när de får utlopp för sina kvalitéer. ”Spurs” har dock inte vunnit på sina sju senaste bortamatcher, och att det då blir en seger mot formstarka, och hemmastarka, Aston Villa tror vi inte. Men kanske ett kryss. Vi spelar 1X.

3. Chelsea – Nottingham Forest, 1

Frank Lampard tog äntligen sin första seger sedan comebacken som Chelseatränare, när hans lag vann emot Bournemouth. Dessförinnan hade det blivit sex förluster av sex möjliga, och blott två mål gjorda framåt. Nu möter man ett Nottingham Forest som på bortaplan inte gör annat än att förlora. Laget har förlorat sina åtta senaste bortamatcher, och ligger dessutom sist i bortatabellen. Vi tror att Lampards Chelsea tar andra raka, och spikar 1:an till hyfsat värde.

4. Crystal Palace – Bournemouth, 1X2

Crystal Palace har börjat plocka poäng sedan Roy Hodgson tog över, men det är en trend som även ska tillskrivas det betydligt enklare spelschema Roy haft än det Patrick Vieira fick avsluta med innan han sparkades. Nu möter man ett Bournemouth som faktiskt vunnit sina tre senaste bortamatcher, och vi anser att favoritskapet på Palace blir lite väl stort. Värdet hamnar till höger och i en match vi känner kan sluta lite hur som helst väljer vi att helgardera och hoppas på Bournemouth. 1X2.

5. Southampton – Fulham, 12

Southampton slåss för sin överlevnad, men det ska otroligt mycket till för att man ska lyckas. Man har i dagsläget åtta poäng upp till säker mark, med blott tre matcher kvar att segra. Här är det allt eller inget som gäller – man måste vinna för att inte bli klara för nedflyttning denna lördag. Vi kommer att få se ett Southampton som går för det, och det må bära eller brista. Vi spelar 12.

6. Sunderland – Luton, X2

Playoff-semifinal från Championship upp till Premier League. Det spelas i form av ett dubbelmöte, och i sådana här viktiga dubbelmöten blir oftast den första matchen tajt och tenderar att sluta i ett oavgjort resultat. Dessutom är Luton det något bättre laget, men Sunderland spelar på hemmaplan. Vi tror på ett kryss, men garderar med en 2:a.

7. Bolton – Barnsley, X2

Ännu en playoff-semifinal, men från League One upp till Championship i stället. Bolton försvarsstarka men Barnsley är det bättre laget. Här tror vi mer på Barnsley, men skulle inte blir förvånade om vi får se ett oavgjort resultat. Vi spelar X2.

8. Salford – Stockport County FC, 2

Playoff-semifinal från League Two upp mot League One, i en match där vi tycker att favoritskapet felaktigt landat på Salford. Oddsen ger följande sannolikhet till utfall: 1: 33 %, X: 30 %, 2: 37 %. Svenska folket däremot har i skrivande stund streckat 40-28-32. Med det i åtanke blir det självklara valet för oss den raka 2:an. Stockford har dessutom 13 raka matcher utan förlust.

9. Chesterfield FC – Notts County, 2

Lag från femtedivisionen som nu får göra upp i en playoff-final med chansen att nå League Two. Notts County slutade hela 23 poäng före Chesterfield i National League, och ska bara vinna här. Lagets anfallare Macaulay Langstaff har stått för 42 mål denna säsong, och kan mycket väl avgöra här. Rak 2:a.

10. Varberg – IFK Norrköping, 2

Varberg har haft det tufft så här långt och mycket tyder på att man åker ur i år. Här ställs man mot ett IFK Norrköping som imponerat, även om man ännu inte blivit helt jämna i sina prestationer. Vi tror ändå att ”Peking” löser en seger här, och spelar den raka 2:an.

11. Spezia – Milan, 2

Milan stod för en rätt slät figur i Champions League-semifinalen mot Inter i veckan, men här ställs man inför ett betydligt enklare motstånd i Spezia som ligger på nedflyttningsplats. Även om Milan har en CL-semi som väntar på tisdag bör man vinna den här matchen, då man för tillfället jagar fjärdeplatsen för att säkra CL-spel nästa säsong. Vi tror att man vinner, och spelar den raka 2:an.

12. Real Madrid – Getafe, 1X

Möte mellan två klubbar som har en bra relation till varandra, som handlat mycket med varandra genom åren. Real Madrid har efter några svagare resultat på sistone tappat andraplatsen i La Liga till Atlético Madrid, men nu har man denna match mot Getafe mitt emellan två Champions League-semifinalmatcher mot Manchester City. Nog bör Real vinna, men ett kryss hade inte varit omöjligt. Vi spelar 1X.

13. Villarreal – Athletic Bilbao

Villarreal ligger sju poäng före Athletic Bilbao, är mer formstarka och kan mer eller mindre säkra en topp sex-placering vid vinst här. Vi tror att man gör jobbet, och tar de tre poängen här. Den raka 1:an spelas.

sport
Det såg länge ut som att Joe Biden skulle bli presidentskandidat för Demokraterna. Nu har oddsen justerats kraftigt.
05 juli, 2024
em
Se kvartsfinalen i EM 2024 mellan Tyskland - Spanien. Vi visar gratis vart och hur du kan se matchen via live stream eller direkt på TV.
05 juli, 2024
em
Se vart & hur du kan titta på Danmark - Tyskland stream från EM 2024. Vi tipsar gratis om sidor & kanaler som visar matchen online eller på TV.
05 juli, 2024
em
Se vilka betingsidor som kommer höja oddsen under EM. Dessa erbjudanden kallas för oddsboost. Här listar vi de allra bästa EM oddsboosts!
21 juni, 2024
em
England spelar sin första match i EM mot Serbien. Om du vill se matchen - så hjälper vi dig här!
21 juni, 2024
em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
12 juni, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar