Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 3 mar, 2022

Stryktipset – 5 mars (5/3): Tips, förslag & analys

Ny stryktipsomgång i helgen! Vi analyserar de 13 matcherna, och hoppas naturligtvis få rätt på alla!

Helgens stryktipsomgång bjuder på sex matcher från Premier League, och resterande åtta från Championship. Vi hittar flera fynd i denna kupong, i matcher där svenska folkets spelande inte avspeglar sig mot hur spelbolagens odds ser ut.

Flera lag kommer från matcher i FA-cupen i veckan, vilket sätter sig i benen. Då är det viktigt att se över vilka lag som ställt upp med sina bästa lag, och vilka som passat på att rotera. Bland annat går Liverpool in med en stor fördel mot West Ham, i en match som vi har väldigt svårt att se sluta annorlunda än med en seger för Klopps mannar.

Ta del av vår analys av Stryktipset lördag 5 mars. Vi spelar ett 96-raderssystem, vilket innebär fem halvgarderingar, en helgardering och sju spikar. Ni kan också välja att spela på de enskilda matcherna hos Bet365, om ni skulle föredra det.

Stryktipset 5 mars analys

Stryktipskupongen

Spelstopp: lördag 5 mars, 15:59

1. Liverpool – West Ham, 1

Jürgen Klopp vilade alla utespelare i cupmötet med Norwich i veckan, och det är således utvilade spelare som kommer till matchen med West Ham. West Ham däremot spelade sitt bästa lag i cupen mot Southampton, men förlorade ändå. Dessutom saknar man eventuellt nyckelspelaren Soucek. Vi spikar 1:an, trots att den är hårt streckad.

2. Aston Villa – Southampton, X2

Southampton roterade laget när de slog ut West Ham ur cupen. Aston Villa hade en bra period strax efter att Steven Gerrard tog över, men på senare tid har det gått mer trögt även om man slog Brighton senast. Lagen känns jämna och då blir vårt val att gå för utdelningen och att skippa den överstreckade 1:an. Vi spelar X2.

3. Burnley – Chelsea, X2

Burnley har hittat formen på sistone, och har tagit sju poäng på sina fyra senaste. Bland annat har man slagit Brighton med 3-0 och Tottenham med 1-0. Chelsea däremot såg inte alls starka ut mot Luton i veckan, då man faktiskt i princip mönstrade bästa lag.

Även om Burnley visar tendenser är det en rejäl klasskillnad mellan de här lagen, och Chelseaseger är det väntade. Vi väljer ändå att täcka upp med ett X, och hoppas att Burnley får med sig poäng. Här spelas X2.

4. Newcastle – Brighton, 2

Newcastle har verkligen hittat formen på senare tid, medan Brighton har tre raka förluster utan att hitta nätet i ryggen. Tittar vi däremot på tabelläget, så är det klar fördel Brighton. Laget har spelat in åtta poäng fler än Newcastle.

Visst har Newcastle medvind för tillfället, men till rådande streckning (55-25-20) har vi svårt att motivera annat än 2:an. Vad gäller kunnande är Brighton ett i grunden bättre lag.

5. Norwich – Brentford, 2

Två nykomlingar som båda har dålig form ställs emot varandra. Den här typen av matcher tenderar att sluta oavgjort, och krysset kommer åtminstone med på vår kupong. Brentford har fått tillbaka flera spelare från skador på sistone, och vi tror att de börjar se ljuset i tunneln. Laget är dessutom ett starkare lag, och har sju poäng fler än Norwich. Vi spikar 2:an.

6. Wolves – Crystal Palace, 1X

Wolves har länge varit inne i en riktigt fin period, men kommer nu från två raka förluster. Det var dock knappa sådana, och vi tror inte att man tappat sin stabilitet över natten bara för ett par motgångar.

Crystal Palace kommer från blandade prestationer, där det mestadels sett bra ut på senare tid. Vi tror mest på hemmalaget här, men garderar oss med det oavgjorda resultatet. 1X.

7. Middlesbrough – Luton, 1

Kupongens första Championshipmatch. ”Boro” kommer från en seger mot en stark Tottenhamelva i FA-cupen, och kan säkerligen vara stärkta från det. Luton stod även dem för en bra insats i sin match mot Chelsea, men åkte ut.

Båda lagen slåss om playoff-platserna, och men vi tror att Middlesbrough drar längsta strået mot ett bortasvagt Luton. Dock är detta en match där mycket finns att förlora för båda lagen, och ett kryss kan vara nära till hands. Vi spelar därmed 1X.

8. Preston – Bournemouth, 2

Bournemouth ligger 2:a i Championship, och har hela fyra matcher mindre spelade än laget på tredje plats. Det ska mycket till för att Bournemouth missar att knipa en direktplats till Premier League, och kommer nu dessutom från fyra raka vinster.

Preston har sex poäng upp till playoff-plats, och hoppet lever än. Vi tror dock att man kammar noll mot seriens just nu starkaste lag. Rak 2:a.

9. Swansea – Coventry, 2

Coventry ligger sex placeringar och tio poäng ovanför Swansea, och är dessutom favoriter att vinna enligt spelbolagen som ger Swansea 34 procents chans att vinna, 29 procents chans till krysset och 37 procents chans till Coventry. Trots det är streckfördelningen hos svenska folket 45-24-31. Här tvekar vi inte innan vi ritar dit spiktvåan.

10. Bristol C – Birmingham, 2

Birmingham har haft det tungt resultatmässigt på sistone, men har spelat bättre än vad man fått utdelning för. Förr eller senare kommer spelet och de skapade målchanserna att ge utdelning.

I tabellen är det tight mellan Bristol och Birmingham, men Bristol har blivit väldigt väl streckade av svenska folket. Vi singlar Birmingham, som bara fått 20 procent av raderna.

11. Hull – West Brom, 2

Ännu en match med där svenska folket spelat skevt sett utifrån vad spelbolagen tror om matchen – och i sådana fall ska man nästan alltid lita på spelbolagen. Det är nämligen sällan folket har bättre koll än dem.

Favoritskap utifrån odds: 26-27-47. Svenska folket: 40-24-36. Det är bara att spika 2:an!

12. Reading – Millwall, X2

Millwall har fyra raka segrar och siktet inställt på playoff. Reading är dock inte så svaga som tabellen ger sken av, och har här fördel av hemmaplan. Vi tror mer på Millwall, men vill säkra upp oss genom att ta med X:et.

13. Stoke – Blackpool, 1X2

Stoke har bara tagit två poäng på de fyra senaste matcherna, och sjunker i tabellen. Blackpool är ett av lagen som just passerat. Denna match lär bli jämn, och även om Blackpool ligger före just nu och har bättre form så är kunnandet större hos Stoke, som även har fördel av hemmaplan. Vi helgarderar denna match.

  • Vårt system: 1 helgardering + 5 halvgarderingar
  • Rader: 96 (SEK)
  • Bettingsida: SvenskaSpel

Relaterat

em
Se vilka betingsidor som kommer höja oddsen under EM. Dessa erbjudanden kallas för oddsboost. Här listar vi de allra bästa EM oddsboosts!
14 juni, 2024
em
England spelar sin första match i EM mot Serbien. Om du vill se matchen - så hjälper vi dig här!
14 juni, 2024
em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
12 juni, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar