Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 28 jul, 2021

Mikael Ymer är framme i kvartsfinal i Kitzbühel

Mikael Ymer är i kvartsfinal i Gstaad

Det har varit korta och dominanta matcher på grus i Österrike för Sverigeettan Mikael Ymer (i bild), i både första och andra omgången.

Han har lyckats gå segrandes ur två tuffa dueller, utan att ha tappat något set.

Näst ut i ATP Kitzbühel utomhusturneringen ställs han mot förstaseedade norrmannen Casper Ruud.

Skrällseger som underdog

Mikael Ymer, 22 år, rankad på plats 99 på ATP touren var egentligen en underdog, till 3 gånger pengarna hos spelbolagen, när han ställdes mot Pablo Cuevas i den första omgången.

Ute på tennisbanan var detta verkligen inte fallet.

I det första setet rivstartade Mikael Ymer och vann det med siffrorna 6-3. Det andra setet var något tuffare, fast Mikael Ymer hade kontroll över matchbilden och vann till slut med 7-5.

Segern var rättvis och spelet stämde utmärkt.

Wild card spelaren

Mikael Ymer ställdes i den andra omgången mot Alexander Erler, som fick en wildcard till turneringen.

Alexander Erler hade i den första omgången slagit ut den spanska supertalangen Carlos Alcaraz, som såg trött ut efter ATP Umag vinsten. Men Mikael Ymer tog tag i taktpinnen direkt från start och vann det första setet med 6-2. Även det andra setet var en parkpromenad som slutade med siffrorna 6-3.

För andra turneringen i rad är Mikael Ymer framme i kvartsfinal, där spelet har stämt helt inledningsvis på turneringen.

Underdog igen i kvartsfinalen

På förhand ser kvartsfinalen extremt tuff ut. På torsdag, den 29 juli 2021, klockan 16:00 CET ställs Mikael Ymer mot Casper Ruud från Norge.

Norrmannen, som rankas på plats 14 i världen, har vunnit 3 ATP titlar denna säsong. Samtliga 3 har kommit på grus, utomhus. Först blev det en pokal i Geneve, sedan i Båstad och senast i Gstaad.

I och med att Casper Ruud passerade lucky losern Mario Vilella Martinez i den andra omgången, inte helt friktionslöst, så är Ruud uppe i 9 raka segrar.

Det är en svit som Mikael Ymer gärna vill bryta. Utmaningen är mycket svår men också fullt möjlig då Casper Ruud fick problem i sin första match.

Inledningsvis låg han under i det första setet. Han lyckades vända underläget till en 7-5 seger. I det andra setet blev Casper Ruud bruten i slutet av setet, som han förlorade med 5-7. I det tredje setet steppade han upp och vann med 6-4. Fast Casper Ruud fick slita för segern.

Odds på att Mikael Ymer slår ut Casper Ruud och tar sig till en semifinal ligger på 4.33 hos Bet365.

Vinnarodds

Mikael Ymers motståndare är favoriten till att lyfta en tredje pokal i rad.

Casper Ruud från Oslo, son till det tidigare tennisproffset Christian Ruud, skulle därmed vinna sin 4:e turnering i år.

Listan över odds på samtliga kvartsfinalisterna finnes nedan:

Spelare Odds hos Bet365
Casper Ruud 2.25
Pedro Martinez 5.50
Filip Krajinovic 6.50
Daniel Altmaier 7.00
Arthur Rinderknech 10.00
Gianluca Mager 11.00
Mikael Ymer 21.00
Jozef Kovalik 23.00

Se Casper Ruud – Mikael Ymer stream

Som medlem hos Bet365 kan man streama alla matcher från herrarnas tennisturnering i Kitzbühel. Det innebär naturligtvis att du kan se kvartsfinalen mellan Casper Ruud och Mikael Ymer på deras kombinerade streaming- och bettingsida. Du kan läsa mer vårt omdöme & recension om Bet365 via länken.

För att titta på Casper Ruud – Mikael Ymer live stream hos Bet365 följer du endast våra tips här nedanför.

  1. Gå till Bet365
  2. Skapa konto
  3. Gör insättning på minst 50 kr
  4. Streama alla matcher från tennisen i Kitzbühel

Heja Micke!

Andra nyheter

em
Se vilka betingsidor som kommer höja oddsen under EM. Dessa erbjudanden kallas för oddsboost. Här listar vi de allra bästa EM oddsboosts!
14 juni, 2024
em
England spelar sin första match i EM mot Serbien. Om du vill se matchen - så hjälper vi dig här!
14 juni, 2024
em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
12 juni, 2024

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1578 Artiklar