Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 28 mar, 2022

(U21) Sverige – Irland, 29/3: Speltips, odds & inför

Sverige Irland speltips odds U21

Sverige ställs emot Irland i en väldigt viktig kvalmatch till U21-EM. Här ger vi er vårt speltips till matchen, med vårt bästa odds.

Bara tre matcher återstår av kvalet till U21-EM, och Sverige har för tillfället allt i egna händer. På tisdag kväll spelar Sverige hemma mot Irland, och då är det bara tre poäng som gäller.

Följ med och få förutsättningarna till U21 EM-kvalmatchen Sverige – Irland, i form av ett speltips. Hör om tabelläget, uttagna spelare och spelplats!

Match: (U21) Sverige – Irland
Matchstart: Kl. 18:00, den 29/3
Vad: EM-kval, U21
Var: Borås Arena
Live stream: (U21) Sverige – Irland live stream
TV-kanal: Sportkanalen
Speltips: Sverige vinner (1,60 hos Bet365)

Inför matchen

  • Svenska U21-landslaget har tappat Anthony Elanga till den här samlingen, då han blivit uttagen i A-landslaget.
  • För första gången är Roony Bardghji uttagen i U21-landslaget. 16-åringen har precis tagit en plats i FC Köpenhamns startelva.
  • Detta är Jens Gustafssons första samling som U21-förbundskapten.

Speltips & odds: Sverige – Irland

Kvalet till U21-EM börjar gå mot sitt slut. Efter att Italien endast nådde 1-1 mot Montenegro under gårdagen har Sverige avancemanget i egna händer. Tre matcher återstår: Hemma mot Irland, borta mot Luxemburg och sedan – i vad som troligtvis är en direkt avgörande match – hemma mot Italien.

Sverige toppar just nu gruppen, på 14 inspelade poäng. Italien ligger tvåa på lika många poäng, men med sämre målskillnad och med en match mindre spelad.

Sveriges senaste kvalmatch spelade man i november, mot just Irland. Då vann irländarna med 1-0 efter ett avgörande på tilläggstid, och nu har Sverige revansch att utkräva. För Irlands del finns det i teorin fortfarande en möjlighet att sluta topp två och nå EM, men det ska väldigt mycket till.

Till den här samlingen har det svenska U21-landslaget tappat sin bästa spelare Anthony Elanga, som är uttagen till A-landslaget och som ni som ska streama Polen – Sverige kanske kan få se spela. In har i stället supertalangen Roony Bardghji kommit, som gjort det bra i FC Köpenhamn och snabbt blivit en startspelare där.

Matchen mot Irland spelas på Borås Arena, och domaren blåser igång den klockan 18:00 under tisdagskvällen. Detta är Jens Gustafssons första samling som U21-förbundskapten, och det blir intressant att se vilken startelva han ställer på planen och hur mycket spelupplägget kommer att skilja sig gentemot företrädaren Poya Asbaghi.

Ni är mer än välkomna att läsa våra oddsbonusar. Då blir chansen större att ni går plus på ert spelande.

Vårt speltips

Irland vann det första mötet mot Sverige, men det var en tight historia och ett sent avgörande. Tittar vi på helheten är det Sverige som gjort det bättre kvalspelet, och här har man dessutom en hemmamatch.

Spelare för spelare håller vi också Sverige högre, och man ska inte heller glömma faktorn kring motivation. Medan Sverige har goda möjligheter att gå till EM, och måste vinna den här matchen för att behålla dessa, ser det tuffare ut för Irland.

Vi tror att Sverige vinner den här matchen, trots att man tappat Elanga. Man har gott om kvalitet i laget ändå, och vi bli knappast förvånade om vi får se Bardghji på planen redan i denna match.

Vi spelar den raka 1:an till 1,60 gånger insatsen, hos Bet365.

  • Vårt speltips: Sverige vinner matchen
  • Odds: 1,60
  • Spelsida: Bet365

Ni får gärna läsa några andra av våra speltips i VM-playoffspelet, till exempel vårt speltips till Polen – Sverige. Läs också gärna om hur ni gör för att streama Polen – Sverige live.

Annan betting inför matchen

Vi tror att Sveriges U21-landslag vinner den här matchen. Men ni får gärna titta in lite andra odds på matchen.

Speltips Odds från Bet365
Sverige vinner under ordinarie tid 3,20
Över 2,5 mål 1,80
Båda lag gör mål – ja 1,80

Relaterade artiklar

ishockey
Vill du sända Sverige - FInland via live stream eller se på TV? Vi tipsar gratis om live streaming-sidor och TV-kanlaer som visar matchen.
22 maj, 2024
os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
16 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar