Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 17 feb, 2022

Ryssland – Sverige, 18/2: Speltips & odds (Hockey OS)

 

Spelbolag har Ryssland, som spelar under namnet Ryska olympiska kommittén, som favoriter till att slå Tre Kronor i OS semifinalen.

I den andra semifinalen är Finland enorma favoriter till att ta sig till finalen när de ställs mot Slovakien.

Sverige har ingen förlust efter ordinarie tid i OS. Någon förlust behöver det inte heller bli mot Ryssland.

 

Streama hockey i Sverige!

Se massor av hockey från stora ligor

Vad: Ryssland – Sverige, Hockey OS
Avspark: Den 2022-02-18, kl. 14:10
Vart: Peking, Kina
TV-kanal: Kanal 5
Livestream: DiscoveryPlus
Speltips: X2 (Odds: 1.72 hos Unibet)

[sports data-token=’XkFb8NXs3KdPZdiTCj9ewnYOTJgwUxv27a8uyfJi’ class=’odds-1-centered’ data-lang=’sv’ data-odds-format=’decimal’]

 

Se vår artikel kring hur du kan streama Ryssland – Sverige.

 

Speltips & odds

 

Ryssland inledde gruppspelet i OS på ett märkligt sätt. Det blev segrar över Schweiz och Danmark, precis som väntat. Men det fattades mål. Mot Schweiz blev det bara 1-0. Mot Danmark blev det 2-0. Starkt givetvis att hålla nollan två gånger om.

I den tredje och sista gruppspelsmatchen lossnade det. Ordentligt. Fast inte riktigt som ryssarna hade hoppats på. Det blev 5-5 mot Tjeckien, som i sin tur vann förlängningen.

Eftersom Ryssland vann gruppen stod de över åttondelsfinalen.

I kvartsfinalen ställdes de på nytt mot Danmark. Vadim Shipachyov gav ryssarna ledningen. Men Danmark kvitterade i en jämn tillställning. Först när halva matchen var spelade började Ryssland ta mer kommando. Utdelningen lät sig inte vänta. Nikita Nesterov gav ryssarna ledningen i den 34:e minuten som varade fram tills slutet av matchen då Vyacheslav Voynov fastställde resultatet till 3-1.

Precis som Sverige saknar Ryssland sina stjärnor på grund av att NHL pågår samtidigt. Ryssland har ändå en bra trupp. Men det har Sverige också.

Även Tre Kronor vann sina inledande matcher, som spelades mot Lettland och Slovakien.

Mot Lettland tappade man en 3-0 ledning till ett 3-2 slutresultat. Men man hade kontroll över matchen.

I nästa möte skärpte man sig till ordentligt och vann med 4-1 över Slovakien.

I det sista mötet blev det ett oavgjort resultat mot Finland. Det var en heljämn kamp. På övertid vann Finland. Men Sverige visade ändå hur pass svårslagna man är.

Man stod över åttondelsfinalen och laddade om och slog sedan Kanada i kvarten. Lucas Wallmark och Anton Lander gjorde varsitt mål. Samt att man lyckades hålla nollan.

Med en 2-0 seger över Kanada är självförtroendet på topp. Då är det svårt att se Sverige som underdogs i denna semifinal.

Spelbolag har ändå valt Ryssland som klara favoriter till seger. Men chansen är lika stor att Sverige håller undan, i alla fall under 60 minuters spel.

Därför landar spelet på att Ryssland inte vinner matchen under ordinarie tid, utan att semifinalen slutar oavgjort eller med en svensk viktoria.

 

 

  • Vårt speltips: Oavgjort i matchen eller Sverige seger
  • Odds: 1.72
  • Bettingsida: Unibet

 

Du kan läsa allt om OS ishockey i vår längre guide med spelschema och trupp.

 

 

Nyheter

nyheter
Vill du göra lika snabba och smidiga uttag - som insättningar? Kolla in våra spelbolag med utbetalningar via Swish!
25 september, 2023
europatipset 24 september
europatipset
Kolla in analys och spelförslag på Europatipset 24 september!
22 september, 2023

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1579 Artiklar