Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 28 nov, 2022

Iran – USA (VM): Stream, speltips & odds

Iran USA speltips stream

Iran och USA möts i en match som är laddad på flera olika sätt. Ta del av allt inför matchen, som avgör vilket av lagen som tar sig vidare till åttondelsfinal.

Tisdagen den 29 november inleds den tredje och avgörande gruppspelsomgången i VM 2022. En av matcherna som spelas är den mellan Iran och USA, i vad som är en otroligt betydelsefull match.

Iran och USA har en lång historia av konflikt länderna emellan, och ända sedan VM-lottningen genomfördes visste vi att den sista gruppspelsomgången skulle ge oss en väldigt politiskt laddad match. För att ge ytterligare sprängstoff på mötet, är matchen direkt avgörande för båda lagens avancemang till åttondelsfinal. Ta del av speltips till Iran – USA, och se hur ni gör för att streama mötet online.

Iran vinner (Mr Green)

Bonus: Få 500 kr i free bet hos Mr Green

Streama fotboll online

Se matcher direkt hos Unibet

Vad: Iran – USA, VM 2022
Var: Al-Thumama Stadium, Doha
När: Kl. 20:00, 29 november
Live stream: SVT Play
TV: SVT24
Speltips: Iran vinner (4.00 hos Mr Green)

Inför matchen

 • Detta är en match med mycket politik, då läget mellan USA och Iran historiskt sett varit väldigt laddat.
 • I Irans första match lät spelarna bli att sjunga med i nationalsången. Efter att regimen förklarat att de riskerar att straffas om de skulle upprepa det, sjöng spelarna lite smått med i nationalsången inför den andra matchen.
 • Om Iran vinner matchen går Iran vidare. Om USA vinner matchen går USA vidare. Om matchen slutar oavgjort går Iran vidare så länge Wales inte vinner mot England.

Statistik & startelvor

[sports data-token=’PrSnDMDmN6Y9OcHbCEw3Am7CcTdM9lBcQWogCgOb’ class=’odds-1-centered’ data-lang=’sv’ data-odds-format=’decimal’]

Streama Iran – USA

Det är inte direkt svårt att live streama Iran – USA direktsänt på nätet, och allt som krävs för att se matchen online på internet är att ni går in på SVT Play och börjar titta på matchen live. På SVT Play kan ni titta på VM 2022, och ni behöver inte ens skapa något konto.

Det går att ha igång er Iran – USA live stream direktsänt från vilken enhet ni vill. Titta på er direktsändning av matchen via mobil, dator eller surfplatta. Har ni en Chromecast, Apple TV, HDMI-kabel eller liknande kan ni dessutom koppla över er fotboll stream till TV-skärmen, för att se matchen på TV.

Vi tror att ni kommer att bli mycket nöjda med er Iran – USA stream. Sändningen håller hög nivå vad gäller mobil, dator och surfplatta.

 • Gå till SVT Play
 • Streama Iran – USA

Speltips & odds: Iran – USA

Mycket har hänt i Iran under den senaste tiden. Sedan Mahsa Aminis död i augusti har det pågått stora protester i landet, och bland fansen tillika befolkningen har det varit delade åsikter kring om landet ens borde delta i VM. Det finns dem som menar att landslaget är regimens lag, och att Iran borde kastas ut. Andra påstår att landslaget tillhör folket, och att ett VM-deltagande kommer att ge glädje i dessa tuffa tider.

En bit in på VM kan vi konstatera att mästerskapet använts som ytterligare en plattform för det iranska folket att protestera. I den första matchen buade de iranska fansen under nationalsången, den självhyllande nationalsång som islamiska regimen införde. Sedan förbundskaptenen Carlos Queiroz bett fansen att inte bua åt laget, stod de istället tysta inför match nummer två.

Som om inte det politiska läget i Iran vore nog, har man även hamnat i en grupp där man ställs emot USA. Nationerna har en historia av konflikter, där USA faktiskt var inblandade i den islamiska revolutionen, även om man sedan inte blev nöjda med utfallet.

Fotbollen då? Iran stod för en svag prestation och blev totalt överkörda av England i premiären, 2-6. Därefter var man inblandad i en av mästerskapets mest dramatiska matcher, när man gjorde två mål på tilläggstid mot Wales och vann med 2-0.

USA har levererat två oavgjorda resultat, 1-1 mot Wales och 0-0 mot England. Matchen mot England får ses som ett fall framåt, framför allt med tanke på att man fick ett så pass bra lag att se svagt ut.

Vi är imponerade av Irans match mot Wales, och tycker att det här känns som en öppen historia. Med tanke på att USA görs till oproportionerligt stora favoriter, väljer vi att satsa på Iran. USA kommer att behöva gå för seger, och således är sannolikheten för ett oavgjort resultat inte särskilt stor. Vi spelar den raka 1:an till 4 gånger pengarna. Spelet finnes hos Mr Green.

 • Vårt speltips: Iran vinner
 • Odds: 4.00
 • Spelsida: Mr Green

Vi vill gärna tipsa er att titta in odds och speltips på vinnare av VM 2022 innan ni lägger spel.

Annan betting på matchen

Det finns väldigt gott om odds på Iran – USA. Nedan hittar ni tre spelförslag på matchen.

Speltips Odds (Mr Green)
Över 2.5 mål 2.28
Båda lag gör mål – Nej 1.75
Under 2.5 mål 1.65

Bettingsidor med odds inför matchen

 • Världens största bettingsida
 • Högklassiga live streams
 • Några av de bästa oddsen
 • Trovärdig spelsida i Sverige
 • Utmärkt support
 • BankID
 • Användarvänligt
 • Stort utbud av odds
 • Oddsboostar

Relaterat

os
Sveriges OS-trupp innehåller flera medaljhopp. Här listar vi de medaljchanser du inte får missa under Sommar OS 2024!
13 maj, 2024
os
Läs om alla odds inför Sommar OS 2024. Vi ger dig speltips kring Sveriges medaljer och andra spelvärda OS odds!
13 maj, 2024
nyheter
Hur ser Israels chanser ut för att vinna Eurovision 2024 i Malmö? Vi kollar till oddsen på årets mest omtalade och kontroversiella bidrag..
10 maj, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2477 Artiklar