Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 12 dec, 2022

VM Fotboll 2022 – Odds, Speltips & Vinnare

Vi kollar in alla odds under fotbolls VM 2022 i Qatar. Här ger vi dig våra bästa tips för betting – samt gissar vilka som står som vinnare av VM i fotboll. Denna guide fokuserar på speltips inför dagens matcher – samt andra VM odds att spela på!

Inför ett mästerskap så är det många som tippar en vinnare på förhand. Med hjälp av våra tabell med alla odds för vinnare av fotbolls VM 2022 – så kan du se vilka som står som favoriter. Klura ut ett speltips – för att sedan välja en bettingsida att spela på.

Självklart kan vi hjälpa dig med att hitta den bästa betsidan i Sverige för VM oddds. Vi kommer även tipsa om lite odds bonusar som du kan använda dig av inför VM i fotboll 2022.

Vad: Fotbolls VM 2022, Qatar
När: 21 november – 18 december
Regerande mästare: Frankrike
Live stream: Streama VM 2022
TV: SVT1, SVT2 & TV4
Bästa oddsen: Expekt (Bonus på 1500 kr i gratis bet)
Speltips: Frankrike vinner VM (2.50 hos MrGreen)


VM speltips & odds idag

Här kan du läsa om alla speltips för fotbolls VM 2022. Här kommer vi att lägga upp vilka odds vi kommer att ha som bettingtips på dagens matcher. Du kan läsa och ta hjälp av förslag på de odds vi kommer att spela på.

Du kan redan nu titta in alla handbolls VM odds för vinnare. Vi har sammanställt även oddsen för den stunadande tuneringen som spelas i Sverige/Polen under januari.

EL
Djurgården kliver in i kvalet till Europaspelet! Här ställs man emot Progrès Niederkorn från Luxemburg, och det är DIF som gäller som favoriter.
24 juli, 2024
malmö klaksvik speltips stream
speltips
Malmö FF välkomnar färöiska KI Klaksvik till Eleda Stadion för Champions League-kval. Läs allt inför matchen här!
23 juli, 2024
gais aik speltips stream
speltips
GAIS och AIK möts på Gamla Ullevi på måndag kväll. Här finner ni allt inför matchen!
22 juli, 2024

Vad är VM 2022 odds?

Under fotbolls VM 2022 så kommer det finnas massor av möjligheter för dig att spela på odds. Inför alla matcher som spelas – så har spelbolagen gjort det möjligt att vinna pengar.

Ett VM odds är en möjlighet för betting på matcher som spelas under VM 2022. Det kommer vara möjligt att spela på klassiska 1X2-odds inför separata matcher. Det finns även långtidsspel där du kan spela på bästa målskytt eller vem som vinner fotbolls VM 2022. Du hittar alla VM odds på denna sida – eller hos en av de bettingsidor som vi rekommenderas.

Vem vinner Fotbolls VM 2022?

Den stora frågan är självklart vilka som blir vinnare av VM i fotboll 2022. Det finns många starka landslag som är favoriter till att vinna. Det gör det svårare att tippa vilket lag som vinner till slut. Kolla in alla vinnarodds som finns för alla lagen i VM här nedan.

Odds för vinnare

Vi har valt att plocka med odds för vinnare av VM 2022 från flera olika sidor som erbjuder betting. Vi har valt de största sidorna i Sverige för att jämföra fram de bästa oddsen för ditt spel.

Senast uppdaterad: 12/12, 2022

Landslag Expekt (Få 1250 kr i bonus) Unibet (100 kr free bet) Betsson (100 kr free bet)
̶B̶r̶a̶s̶i̶l̶i̶e̶n̶
Argentina 2.60 2.90 2.60
̶E̶n̶g̶l̶a̶n̶d̶
Frankrike 2.10 2.20 2.30
̶S̶p̶a̶n̶i̶e̶n̶
̶T̶y̶s̶k̶l̶a̶n̶d̶
̶B̶e̶l̶g̶i̶e̶n̶
̶P̶o̶r̶t̶u̶g̶a̶l̶
̶N̶e̶d̶e̶r̶l̶ä̶n̶d̶e̶r̶n̶a̶
̶D̶a̶n̶m̶a̶r̶k̶
̶K̶r̶o̶a̶t̶i̶e̶n̶
̶U̶r̶u̶g̶u̶a̶y̶
̶S̶c̶h̶w̶e̶i̶z̶
S̶e̶n̶e̶g̶a̶l̶
U̶S̶A̶
P̶o̶l̶e̶n̶
S̶e̶r̶b̶i̶e̶n̶
M̶e̶x̶i̶k̶o̶
E̶c̶u̶a̶d̶o̶r̶
W̶a̶l̶e̶s̶
K̶a̶n̶a̶d̶a̶
K̶a̶m̶e̶r̶u̶n̶
̶J̶a̶p̶a̶n̶
̶M̶a̶r̶o̶c̶k̶o̶
̶S̶y̶d̶k̶o̶r̶e̶a̶
I̶r̶a̶n̶
S̶a̶u̶d̶a̶r̶a̶b̶i̶e̶n̶
T̶u̶n̶i̶s̶i̶e̶n
G̶h̶a̶n̶a̶
Q̶a̶t̶a̶r̶
A̶u̶s̶t̶r̶a̶l̶i̶e̶n̶
C̶o̶s̶t̶a̶ ̶R̶i̶c̶a

Vårt tips

Vi kommer att spela på England som vinnare av fotbolls VM 2022. Efter ett mycket lyckat EM – så tror vi att England har stor lust på revansch efter finalförlusten mot Italien. Senaste gången som England vann ett fotbolls VM var 1966 – vilket kanske är en smula förvånansvärt. Till nästan varje världsmästerskap så kommer England med en stark trupp och inte sällan som en av favoriterna.

Det stämmer dock inte så ofta för England i VM. De brukar nå till finalspelet – men kan inte rå på huvudkonkurrenterna så som Portugal, Brasilien, Frankrike, Belgien eller Tyskland. Nu tror vi att de har en såpass balanserad trupp med både rutin och kreativitet för att stå starka. Därför kommer vårt speltips för landslag som vinner VM i Fotboll 2022 bli på England.

Bra bettingsidor & bonusar inför VM i fotboll

En förutsättning för att du ska kunna spela på odds under fotbolls VM 2022 – är att du har ett konto hos en bettingsida på nätet. Det finns som bekant flera olika sidor som du kan välja mellan. Här kan vi rekommendera flera sidor som erbjuder VM betting.

Du kan själv välja vad som är viktigt för dig när du väljer ett spelbolag. En del föredrar att spela på betting sidor utan konto & med BankID. Det kan också handla om vilka spelbolag som har Swish. Det är funktioner som gör det mycket enklare och snabbare att spela på de odds som du önskar. Det kan skilja en del mellan flera hemsidor. Därför är det alltid bra att jämföra innan du väljer vilken sida du vill spela hos.

Vi kan jämföra några av de sidor vi tycker är bäst för att spela på VM 2022 odds. Du hittar vår lilla jämförelse här.

Bettingsida Bonus Fördelar
Bet365 1250 kr i bonus Höga odds, PayPal insättning & bra support
MrGreen 500 kr i gratis bet Accepterar Swish, bra bonus & BankID
Betsson 100 kr i gratis bet Accepterar Swish, fokus på Sverige & BankID
ComeOn 100% upp till 1000 kr Accepterar Swish, insättningsbonus & BankID

Bästa målskytt i VM 2022

Det finns självklart odds för den bästa målskytt i VM – alltså vilken spelare som gör flest mål under fotbolls VM 2022. Det är inte helt ovanligt att många spelare väljer att spela på odds för vinnaren av skytteligan i VM.

Inför VM så finns det en lång rad heta spelare som anses vara favoriter till att vinna skytteligan – och bli bästa målskytt under mästerskapet. Kolla in odds för de spelare som du tror kommer göra flest mål. De bästa oddsen för målgörare hittar vi just nu inne hos PAF betting. På deras hemsida så kan du även spela på VM 2022 Fantasy – vilket passar bra om du vill vinnna pengar utifrån enskilda spelares prestationer.

Bästa målgörare: Odds från PAF
Harry Kane (England) 41.00
Kylian Mbappé (Frankrike) 1.65
Lionel Messi (Argentina) 12.00
Oliver Giroud (Frankrike) 15.00
Cristiano Ronaldo (Portugal) 41.00
Neymar (Brasilien) 101.00
Marcus Rashford (England) 17.00
Memphis Depay (Nederländerna) 71.00
Lauturo Martinez (Argentina) 101.00
Cody Gakpo (Nederländerna) 24.00
Junior Vincius (Brasilien) 71.00
Alvaro Morata (Spanien) 15.00
Raphinia (Brasilien) 201.00
Bukayo Saka 31.00
Ferran Torres 34.00

Speltips för spelare att göra flest mål i VM 2022

När vi kollar in spelare och oddsen för bästa målgörare i VM – så ser vi att det finns otroligt många kandidater. Inför att du ska spela på odds för bästa målskytt och spelare som gör flest mål – så bör du tänka igenom ditt val. Desto enklare grupp ett landslag har – desto fler mål kan vi förvänta oss av lagets målskytt. Enligt oss så har England, Nederländerna och Frankrike mycket goda chanser att ösa in mål i gruppspelet.

Å andra sidan så spelar Brasilien och Argentina i svårare grupper där de möter landslag som är kända för bra försvarsspel. Därför faller målskyttar från dessa lagen bort när vi ska gissa bästa målgörare för hela VM.

Vi tittar mot främst Englands målskytt Harry Kane, samt Frankrikes TVÅ målskyttar i form av Mbappé och Benzema. Vi tror att det är någon av dessa tre som kommer att bli skyttekung under mästerskapet. För att spela med ett något högre odds så kommer vi att välja Karim Benzema. Det kommer troligen vara Frankrikes straffskytt – och där med möjlighet för att få in enkla mål in på kontot.

  • Speltips: Karim Benzema gör flest mål i VM 2022
  • Odds: 15.00 hos PAF

Gruppspel – odds för vinnare

Det är ganska populärt att spela på VM odds inför gruppspelet. Där kan man skicka in sitt spel på det landslag som man tror kommer vinna respektive grupp.

Grupp A Odds att vinna gruppen (Unibet)
Nederländerna 1.68
Ecuador 5.00
Senegal 5.00
Qatar 10.00
Grupp B Odds att vinna gruppen (Unibet)
England 1.28
USA 8.00
Wales 12.00
Iran 21.00
Grupp C Odds att vinna gruppen (Unibet)
Argentina 1.55
Mexiko 5.00
Polen 5.50
Saudiarabien 18.00
Grupp D Odds att vinna gruppen (Unibet)
Frankrike 1.35
Danmark 5.00
Tunisien 18.00
Australien 31.00
Grupp E Odds att vinna gruppen (Unibet)
Tyskland 2.05
Spanien 2.05
Japan 12.00
Costa Rica 61.00
Grupp F Odds att vinna gruppen (Unibet)
Belgien 1.55
Kroatien 4.00
Marocko 8.00
Kanada 10.00
Grupp G Odds att vinna gruppen (Unibet)
Brasilien 1.25
Schweiz 7.00
Serbien 9.00
Kamerun 15.00
Grupp H Odds att vinna gruppen (Unibet)
Portugal 1.80
Uruguay 2.75
Ghana 10.00
Sydkorea 12.00

Så spelas VM 2022

Det kommer vara totalt 32 deltagande lag med i fotbolls VM 2022. Dessa lag är uppdelade i 8 olika grupper. Indelningen har skett via en lottning där seedade lag får möta oseedade lag för att skapa så rättvisa grupper som möjligt.

Gruppspelet går ut på att lagen spelar en match mot varandra. När matcherna är avgjorda så kommer de två lag som är högst i tabellen att gå vidare till ett finalspel. Där kommer första- eller andraplatsen avgöra vilket lag som man ställs mot i åttondelsfinalen. Sedan kommer ett klassiskt slutspelsträd att skapas. Där varje match kommer vara direkt avgörande om landslagen åker ut – eller går vidare till nästa runda.

VM har länge spelats under dessa premisser – och strukturen från mästerskapet känner vi igen sedan tidigare VM-turneringar.

Sverige spelar inte VM – åkte ut i Play Off

Dessvärre har Sveriges landslag inte kvalificerat sig för att vara med i vår sida med VM 2022 odds. Anledningen är att Sverige inte lyckades vinna sinna VM-kvalsgrupp. Det blev därför ett avgörande play off-spel. Där vann först Sverige mot Tjeckien och stod inför en rysare mot Polen.

Matchen spelades i Katowice – och slutade med 2-0 till Polens fördel. Det blev således Polen som tog den sista VM-platsen som svenska landslaget så gärna ville ha.

Vanliga frågor om fotbolls VM odds

För att avsluta denna betting guide inför VM i fotboll 2022 – så har vi tagit fram lite frågor. Dessa frågor och svar är de mest förekommande inom betting och odds. Kolla om din fråga finns med bland våra svar.

Det finns många odds under VM du kan välja. Du kan spela på mängder av spel inför varje individuell match. Det går även att spela på ”vinnarspel” där du på förhand tippar vilket landslag som vinner sin grupp – eller VM-guld.

Det är svårt att avgöra vilken sida som erbjuder de allra bästa oddsen. Det kan skilja sig ganska mycket beroende på vilken match/spel som du väljer. Bet365 är dock en sida som alltid ligger i framkant när det gäller höga odds.

Ja – flera spelbolag kommer att erbjuda nya spelare deras välkomstbonusar. Det är stor chans att vi kommer att se unika och speciella erbjudanden som erbjuds specifikt till fotbolls VM 2022. Vi uppdaterar listan!

Enligt oss på Sportal.se så tror vi att England kommer att ta VM-guld. Spelbolagen håller Brasilien som största favoriter till att vinna hela VM 2022. Se alla odds för samtliga landslag som deltar på vår hemsida.

Du kan följa vårt schema för att se vilka som är dagens matcher i VM 2022. Där kan du se datum och tider för alla matcher som du vill se – eller spela på.

os
Massor av sport - och svenska medaljchanser hittar vi i schemat för OS den 28 juli. Vi samlar alla svenska hålltider och hela dagens program.
24 juli, 2024
os
Se alla namn på de kommentatorer, programledare och experter som finns med i OS-studion 2024.
23 juli, 2024
os
Första officiella dagen för OS bjuder på beachvolleyboll, handboll och mycket mer!
23 juli, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar