Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 1 mar, 2018

Robin Olsen skadad – borta i månader

Robin Olsen tvingades lämna planen under FC Köpenhamns match igår. Nu bekräftas det att han ska opereras, och blir borta i flera månader.

Sedan Andreas Isaksson lade landslagsskorna på hyllan efter EM 2016 har Robin Olsen varit Sveriges obestridde förstamålvakt.

Det är han även i klubblaget FC Köpenhamn. När FCK igår mötte Hobro tvingades Olsen bäras ut på bår efter 38 minuter spelade, med stora smärtor i nyckelbenet.

Nu bekräftar Olsens agent Hasan Cetinkaya, som även har Forsberg och Lindelöf i sitt stall, att Olsens nyckelben är ur led. Olsen ska opereras inom kort.

– Nyckelbenet är ur led, så han ska opereras, säger Cetinkaya. I vanliga fall vill man att det ska läka av sig själv. Men operationen ska påskynda så han kommer tillbaka tidigare. Det är för att han ska vara redo till VM.

Hasan Cetinkaya berättar även om prognosen för Olsens återhämtning, och när det är rimligt att vänta sig en comeback.

– Han blir borta hela mars, men kan vara tillbaka i mitten av april. Robin är en kämpe, det finns inte en chans att han missar VM. Han är en stark personlighet och kommer att kriga sig tillbaka väldigt snabbt.

Följ med när Sverige spelar sitt mästerskap i Ryssland. Med hjälp av VM 2018 live streams & TV-kanal så kan du se alla matcher direkt!

Slog i ribban

Skadan uppkom efter att Robin Olsen slängde sig och slog i ribban. Efter att ha slagit i ribban föll Olsen mot marken och landade fel med sin arm.

Robin Olsen har gjort 16 landskamper för Sverige. På grund av skadan missar han nu träningslandskamperna mot Chile och Rumäninen i mars.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar