Streama VM 2022 – Se live streams & på TV

Se alla matcher från fotbolls VM 2022 i Qatar. Här hittar du en guide för dig som vill se VM 2022 streams eller sända fotboll via en tv kanal.

Här kan du läsa om vilka som har rättigheter att visa fotboll från VM 2022. Både via live streaming på nätet eller på TV.

Speciellt bra är det att många matcher i VM 2022 kommer att välja möjligt att se gratis. Oavsett om du föredrar att titta på sport via live streaming online eller via en TV kanal. Missa heller inte vår guide med VM odds & speltips. Där hittar du speltips och vilka vi tippar som vinnare.

Vad: VM 2022 (Fotboll)
Datum: 21 november – 18 december
Värdland: Qatar
Live stream: CMore & SVTPlay
TV: SVT1, SVT2 & TV4
Deltagande lag: 32 landslag
Vårt tips: England vinner VM guld (7.00 hos Unibet)

VM 2022 stream

I Sverige så delar två tjänster på rättigheterna för att visa fotbolls VM 2022. Både SVT och CMore har köpt rättigheter för samtliga matcher.

Det innebär att du kommer att kunna streama fotbolls VM 2022 hos både SVTPlay och CMore. De har delat upp matcherna – så att ungefär hälften sänds via SVT, och andra hälften på Cmore.

Hos SVTPlay är alla VM 2022 streams gratis. Det krävs heller inget konto eller abonnemang för att se fotboll från världsmästerskapet. Du kan bara surfa in på deras hemsida för att starta sändningen av matchen. Notera dock att detta endast gäller för dig som befinner dig inom Sverige. ’

Om du ska titta på VM 2022 live streams hos Cmore så krävs dock ett konto + abonnemang. Där kommer de inte visa matcherna gratis. Det är gratis att skapa ditt konto – men inte att koppla in ett abonnemang. Du hittar all information om alla abonnemang väl inne hos Cmore.

Du kommer att följa vilken streamsida som kommer har rättigheter att sända din match i vår tablå lite längre ner på sidan. Vi kommer även att uppdatera vår hemsida med nya fotboll speltips inför de större matcherna. Bland våra sportnyheter kan du även läsa mer om hur du streamar specifika matcher från spelschemat.

För att få så mycket klarhet som möjligt så har vi tagit fram allt du behöver göra. Du följer bara punkterna för att börja streama VM 2022 online.

Se fotbolls VM hos Cmore

CMore är en mycket välkänd sida för att streama sport i Sverige. Många i Sverige har idag redan ett konto och abonnemang. Kom igång du också!

  • Besök Cmores hemsida
  • Skapa ett konto
  • Välj ett abonnemang (från 109 kr i månaden)
  • Gå till alla VM live streams
  • Titta på matchen!

Se fotbolls VM hos SVT

Hos SVT är det gratis – och enklare att se fotbolls VM. Där behöver du bara går vidare till SVTplay.

  • Gå till SVTPlay
  • Hitta alla VM streams
  • Titta på matchen gratis!

Sänd VM 2022 på TV

Om du föredrar att titta på fotbolls VM på TV så är det självklart möjligt. Under mästerskapet så är det framför allt tre olika kanaler som kommer att visa VM 2022 på TV.

Rättigheterna är likt som vid live streaming – uppdelade mellan CMore och SVT. Det innebär att hälften av matcherna kommer att sändas på TV-kanaler från SVT. Resterande matcher kommer att sändas på TV4.

Det kommer bli viktigt att följa TV tablå för VM 2022. Där kommer du att kunna följa vilken TV kanal som visar den match som du allra helst vill se.

Vi gissar på att många i Sverige redan har tillgång till att se fotboll hos SVT och TV4. Det är två kanaler som många idag har tillgång till. Det innebär att det kommer vara många som har möjlighet att sända fotbolls VM på TV under mästerskapet.

  • TV-kanal: SVT1, SVT2 och TV4

Rättigheter

Redan under 2014 och 2018 så valde SVT och CMore att dela på alla rättigheter för att visa fotbolls VM. Detta är rättigheter som nu även täcker VM 2022. Därför kommer det inte ske några större skillnader när det kommer till VM streams under 2022.

Rättigheterna för att visa VM 2022 har varit viktiga för public service.

”Det känns oerhört roligt att säkra rättigheterna för största delen av det nordiska territoriet till de stora nationella tv-bolagen på det här sättet”

Det säger SVTs VD Eva Hamilton i ett pressmeddelande strax efter att public service säkrat rättigheter att sända fotbolls VM 2022 via live stream och på TV.

Det paket som Cmore och SVT är en del av täcker upp andra aktörer i Skandinavien. I samma avtal ingår t.ex. NRK, TV2 Norge, DR och TV2 Danmark.

SVT fick tag i dessa rättigheter strax efter att de förlorat Olympiska spelen (både sommar & vinter).

Tablå & schema

Så snart som möjligt kommer vi att uppdatera dig med en komplett tablå. Där kan du se alla TV tider som gäller under VM 2022. Du kommer även att kunna följa vilken kanal eller streamingsida som kommer sända matcherna du allra helst vill se.

Om VM i fotboll

Fotbolls VM är i helt klart ett av världens största mästerskap. Ungefär halva jordens befolkning räknas se VM vid minst ett tillfälle. Det innebär att det är omkring 3,5 miljarder som följer matcherna som spelas.

Nytt för VM 2022 är att vi inte kommer att få följa VM under den svenska sommaren. I stället för att spelas i juni/juli så har FIFA ändrat perioden. VM 2022 kommer att påbörjas den 21 november och avslutas 18 december. Det kommer helt klart att vara annorlunda – men ännu oklart om det är bättre eller sämre.

Anledningen att man flyttat VM i fotboll till vintertid är pga av arrangören Qatar. Landet beräknas vara alldeles för varmt för att kunna arrangera fotbollsmästerskap under de varmare månaderna.

Snabb fakta om fotbolls VM 2022

Här nedan har vi samlat ihop en samling med information och fakta inför VM 2022 i Qatar.

Upplaga: 22:a gången ett fotbolls-VM spelas
Sponsorer: Coca Cola, Adidas, Hyundai/Kia & Qatar Airways
Arenor: 12 st (i sju olika städer)
Sveriges resultat under VM 2018: Utslagna i kvartsfinal mot England (0-2)
Flest titlar: Brasilien (5 st VM-guld)
Regerande mästare: Frankrike
Nästa värd: USA/Mexiko, VM 2026

En annan sammanfattning inför fotbolls VM kan du hitta här nedanför. Där finns en video som ger dig allt som du behöver veta innan världens största mästerskap drar igång.

Vinna pengar under mästerskapet?

Under fotbolls VM 2022 i Qatar så är det många som är ute efter att vinna pengar. Inne hos flera av de bästa bettingsidorna så hittar vi starka odds. Många spelbolag ser till att storsatsa under stora mästerskap som VM i fotboll.

Därför är det stor chans att det finns extra bra bonusar på betting som kan utnyttjas under perioden. Det kan ge dig mycket mer pengar att spela med än du väljer att sätta in på ditt spelkonto.

Vi kommer under hela mästerskapet att uppdatera dig med speltips och våra egna tankar inför matcherna. Vi rekommenderar dig att följa våra sportnyheter för att hela tiden hålla dig uppdaterad kring vad som finns att vänta!

Frågor om VM 2022 live streams & TV

I vanlig ordning så samlar vi alla de frågor och svar som är mest ställda inför VM 2022 streams & TV. Du kan enkelt se om din fråga – och vårt svar finns med i vår FAQ.

Vart kan jag streama Fotbolls VM 2022?

Du kommer att kunna följa alla matcher från VM 2022 via live streams. Dessa finns hos CMore och SVTPlay. Det är dessa streamingtjänster som har rättigheter att sända från fotbolls-VM i Qatar.

Vilka kanaler sänder matcher på TV från VM 2022 i fotboll?

Det är främst SVT1, SVT2 och TV4 som kommer att sända och visa matcher från VM 2022.

Är det gratis att titta på VM live streams?

Nja. Hälften av matcherna i VM 2022 kommer att sändas hos SVT. Där är det helt gratis att titta på matcherna. Andra häften sänds i samarbete med TV4/Cmore. Där krävs oftast ett abonnemang för att se sport.

Kan jag sända VM 2022 i mobilen?

Ja – absolut. Både SVT och Cmore har gjort det möjligt för dig att sända sport i mobilen. Det gör att du kan streama matcherna när och vart du vill!

Vilka matcher från VM visas idag?

Du kan ta del av ett spelschema från VM hos Sportal.se. Där kan du se alla dagens matcher som väntar – samt vilken streamingtjänst som kommer att visa matcher på nätet.

 

 


Streama Djurgården – Hammarby (3/7): Live stream & TV
Streama Djurgården - Hammarby (3/7): Live stream & TV
Hitta er Djurgården - Hammarby live stream, för att se Stockholmsderbyt direkt online! …
2 juli, 2022 | Emil Sandberg
Stryktipset – 18 juni (18/6): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 18 juni (18/6): Tips, förslag & analys
Stryktipset! Denna lördag hämtar vi matcher från Division 1 Norra, Division 1 Södra, finska Veikkausliiga och norska Eliteserien.
17 juni, 2022 | Emil Sandberg
Streama Liverpool – Real Madrid: Se live stream & TV (28/5)
Streama Liverpool - Real Madrid: Se live stream & TV (28/5)
Champions League final i fotboll där giganterna Liverpool och Real Madrid gör upp om trofén. Vi går igenom hur du streamar finalen online eller på TV.
26 maj, 2022 | Katten Jansson

Jimmie Gustav Nyman

fotboll-icon Skribent inom Fotboll

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst. Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]