Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 11 sep, 2020

Europatipset 13 september: Analys & speltips

Vi tar oss an att tippa Europatipset, kupongen för söndagen den 13 september 2020. Spelstopp är 13/9 klockan 14:29. Vi väljer att spela 96 rader 7 spikar, 5 halvgarderingar och 1 helgardering. Vill du hellre spela på enskilda matcher rekommenderar vi dig till Bet365.

Vill du betta på enskilda matcher av dessa?

Gå till Bet365!

Vill du spela på Europatipset? Gå till Svenska Spel!

► sVENSKA SPEL

1. Tottenham – Everton

José Mourinho har börjar vinna tillbaka lite av sitt förtroende hos folket, tack vare Tottenhamdokumentären ”All or Nothing”, som nyligen kommit ut. Det avspeglar sig på hur tipsen landat i den här matchen. För stor del av favoritskapet har hamnat på Tottenham, för vi ska verkligen inte glömma bort att Everton är ett lag med Carlo Ancelotti som tränare och en stark trupp som dessutom förstärkts av James Rodríguez och Allan.

Vi lutar också åt att Tottenham vinner matchen, men vågar absolut inte utesluta ett oavgjort resultat. Vårt spel: 1X

2. West Brom – Leicester

Leicester gjorde en bra säsong ifjol allt som allt, men det var främst i början av säsongen man presterade. Under våren och sommaren gick det riktigt trögt för Brendan Rodgers gäng, och det måste vi ha med oss när vi placerar vårt tips.

West Brom har givetvis ett klart sämre lag på pappret, men nykomlingar brukar göra bra resultat i början av säsongen och vi tror de kan få med sig ett kryss. Vårt spel: X2

3. Malmö FF – AIK

AIK sparkade Rickard Norling, tog in Bartosz Grzelak och hoppades på en effekt. Det har dessvärre inte blivit någon effekt, åtminstone ingen positiv sådan. Laget har sett precis lika svagt ut som innan och bara tagit fem poäng på sju matcher.

Malmö FF gick visserligen på en plump senast också, mot Örebro, men man hade marginalerna emot sig och tillbaka på hemmaplan mot ett krisande AIK kan vi inte se något annat än en himmelsblå seger. Vårt spel: 1

4. Hammarby – Helsingborg

Hammarby gjorde sin bästa match för säsongen när man bortabesegrade IFK Göteborg med 4-0 i torsdags. Dagen innan fick Helsingborg bara 1-1 mot bottenkonkurrenten Kalmar.

Så som Hammarby uppträdde mot Göteborg har vi väldigt, väldigt svårt att se annat än att de slår Helsingborg. Kupongens säkraste spik. Vårt spel: 1

5. Falkenberg – IFK Göteborg

Det har blivit en vana att tippa X på IFK Göteborgs matcher, med tanke på att nästan två tredjedelar av deras matcher slutat oavgjort. Till slut fick de nog av alla enpoängare och gjorde sig av med Poya Asbaghi, och nu är det istället Roland Nilsson som kommit in och som gör sin första match mot Falkenberg.

Vi tror på den så omtalade ”ny tränare-effekten”. Sedan har Göteborg såklart även fördel av den fantastiska trupp de besitter, och av att Falkenberg inte har gjort många glada den här säsongen. Vårt spel: 2

6. Mjällby – Varberg

Två nykomlingar som båda överraskat positivt, och som ligger på 9:e respektive 10:e plats. Mjällby och Varberg har imponerat ungefär lika mycket på oss, där båda lagen visat upp såväl stabilitet som höjd. Båda lagen har också letts fram av varsina stjärnor; Moses Ogbu och Astrit Seljmani. När lagen möttes senast var det just Seljmani som sänkte Mjällby.

Vad svenska folket verkar glömma här är att Moses Ogbu är avstängd, vilket är ett stort tapp för Mjällby. Bara 22 % har streckat 2:an, vilket är alldeles för lågt om ni frågar oss. I en jämn match får vi ett skrällvärde som vi inte tänker missa chansen att spela på. Vårt spel: 2

7. Valladolid – Real Sociedad

Real Sociedad inledde fjolårssäsongen fantastiskt men tappade sedan rejält efter återstarten. Nu har man även tappat sin kanske bästa spelare från ifjol, Martin Ödegaard. David Silva har kommit in men är inte tillgänglig för spel i den här matchen då han testat positivt.

Real Valladolid är dock ingen stark motståndare, och vi tror att ”La Real” ska klara av det här ändå. Alexander Isak startar i anfallet, och vi tror att han hjälper sitt lag till seger. Vårt spel: 2

8. Valencia – Levante

Valencia har anställt en ny manager och det är svårt att veta exakt var man har laget. Framförallt har man tappat flera tongivande spelare så som Rodrigo, Francis Coquelin och lagkaptenen Dani Parejo.

Levante överraskade positivt ifjol och avslutade inte minst säsongen bra. Detta är ett derby och vi känner att det kan gå lite hur som helst. Vi helgarderar. Vårt spel: 1X2

9. Villarreal – Huesca

”Den gula ubåten” slutade på 5:e plats i La Liga ifjol, och har varit väldigt stabila under de senaste åren. Har tappat Santi Cazorla men tagit in bra spelare så som tidigare Valenciaduon Francis Coquelin och Dani Parejo.

Visst brukar nykomlingar kunna göra bra insatser i början, men vi lägger vår tillit på Villarreal här. Vårt spel: 1

10. PSG – Marseille

PSG förlorade sin premiär mot nykomlingen Lens under torsdagen, då Parislaget utöver Pablo Sarabia ställde upp med Kays Ruiz-Atil och Arnaud Kalimuendo-Muinga i fronttrion. Några av spelarna som byttes in var Colin Dagba, Abdou Diallo och Mitchel Bakker. Anledningen till detta icke namnkunniga lag är att man har sju startspelare sjuka i corona.

Detta är Marseilles chans at ta sina första poäng mot PSG på nästan tre år, och särskilt med tanke på att svenska folket verkar glömma PSG:s sjukdomssituation blir vårt spel givet. Vårt spel: X2

11. Lorient – Lens

Nykomlingsmöte i Bretagne. Lorient vann Ligue 2 ifjol, och spelar här på hemmaplan. De bör vinna den här matchen, och de brukar dessutom ha lätt för Lens.

Vi spelar den raka 1:an. Vårt spel: 1

12. Monaco – Nantes

Två jämna lag, där Monaco övervärderas för att man var bra för några år sedan. Men Falcao och Ricardo Carvalho är inte kvar längre.

Visst är Monaco något starkare, men chansen – eller risken – för kryss finns verkligen där. Vårt spel: 1X

13. Norrby – Västerås

Mittenmöte där ett av ligans sämsta hemmalag tar emot ett av ligans sämsta bortalag. Vi känner att det kan gå lite hur som helst här, och spelar en så kallad gaffel. Vårt spel: 12

Översikt

 1. Tottenham – Everton 1X
 2. West Brom – Leicester X2
 3. Malmö FF – AIK 1
 4. Hammarby – Helsingborg 1
 5. Falkenberg – IFK Göteborg 2
 6. Mjällby – Varberg 2
 7. Valladolid – Real Sociedad 2
 8. Valencia – Levante 1X2
 9. Villarreal – Huesca 1
 10. PSG – Marseille X2
 11. Lorient – Lens 1
 12. Monaco – Nantes 1X
 13. Norrby – Västerås 12

Speltips på fotboll

Ishockey
Speltipset från Sportal.se inför Sverige - Finland den 23/5 är en svensk vinst. Vi jämför bettingsidor som har bäst odds för vårt speltips.
22 maj, 2024
atalanta bayer leverkusen speltips stream
EL
Final i Europa League! Atalanta och Bayer Leverkusen ställs emot varandra, där Gian Piero Gasperini ska försöka bli mannen att bryta Xabi Alonsos förlustfria svit. Allt inför matchen här!
22 maj, 2024
Ishockey
Läs om Sveriges match i hockey-VM mot Slovakien. Matchen har nedsläpp på tisdag klockan 20:20. Speltips, odds & guide till streaming online.
21 maj, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar