Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 10 sep, 2020

Ligue 1 live stream – Titta på franska ligan online

Ligue 1 är en av de mer populära fotbollsligorna att streama online på nätet. Här berättar och visar vi hur ni gör för att titta på matcher från franska ligan live på internet.

Många är intresserade av att streama Ligue 1, men inte alla vet hur man gör. Därför har vi skrivit den här artikeln, för att gå igenom och visa hur man bär sig åt för att live streama fotboll från Frankrike. Se och läs hur ni bär er åt för att hitta era direktsändningar till matchen.

Följ bara våra instruktioner så sitter du snart där framför din skärm med en bra Ligue 1 stream, varför inte till och med vid TV:n.

Vill du streama Ligue 1? Gör det på Bet365!

► STREAMA HÄR

Streaming kräver finansierat spelkonto, eller att ha placerat ett spel under de senaste 24 timmarna. Spela ansvarsfullt. IP-restriktioner kan gälla. Regler & villkor gäller. 18+

Streama Ligue 1 online

För att titta på Ligue 1 är det allra bästa sättet att skapa ett konto på Bet365, där alla matcher från ligan sänds live. Så länge du har ett finansierat konto på Bet365 – det vill säga ett konto med pengar på – kan du se alla matcher från Ligue 1. Det räcker att du har 1 krona på kontot, eller har placerat ett spel under de senaste 24 timmarna, så kan du se matcherna.

Gå in på Bet365, skapa ett konto och gör en insättning. Sen kan du börja streama fotboll från Ligue 1. På Bet365 går det även att streama Serie A, titta på La Liga och hitta Bundesliga streams.

 1. Gå in på Bet365
 2. Skapa ett konto och gör en insättning
 3. Titta på Bundesliga

Vi hoppas nu att ni har koll på hur ni bär er åt för att hitta online live streams av Ligue 1. Nu går vi vidare för att reda ut det andra alternativet för att se på Ligue 1-fotboll.

Titta på Ligue 1 på TV

Det är inte alltid det går att titta på Ligue 1 på TV. När vi hade vår stora svenska storstjärna i laget var det mer lockande för TV-bolag att sända ut matcherna, men nu är intresset att visa franska ligan desto mindre.

Om det är någonstans du kan hitta sändningar från Ligue 1 på så är det i Viasats kanaler, då det är de som äger rättigheterna att sända matcher från ligan.

Klubbar i Ligue 1

Det finns en hel del starka lag i franska Ligue 1. Sedan qatarierna gick in i PSG för omkring tio år sedan har Parisklubben etablerat sig som ligans klart bästa lag, men det finns fler utmanare. Monaco har nått en del framgångar de senaste åren, och Marseille och Lyon är alltid starka. Här går vi igenom ligans bästa lag.

PSG

Ligans starkaste lag under de senaste tio åren har utan tvekan varit PSG. Staten Qatar äger klubben och pumpar in massor av pengar, och stora spelare som Javier Pastore, Ezequiel Lavezzi, Zlatan Ibrahimovic och Thiago Silva har alla burit den blå tröjan under den senaste tiden. Just nu är lagets största stjärnor Neymar och Kylian Mbappé, tätt följda av Marco Verratti.

Marseille

Marseille kom tvåa i Ligue 1 den senaste säsongen, och även om man var en bit bakom PSG finns det gott om bra spelare i truppen. Florian Thauvin är en riktig klasspelare, Dimitri Payet likaså. Nu har man dessutom köpt in den rutinerade japanen Yuto Nagatomo, tidigare bland annat i Inter. Här spelar även den franske landslagsmålvakten Steve Mandanda.

Lyon

Lyon slutade ifjol på 7:e plats och missade Europaspel för första gången på många år. Detta väckte en stor frustration hos klubben, som riktades mot förbundet eftersom de bröt ligaspelet i förtid på grund av corona. Laget var bara en poäng ifrån en Europaplats och menar att de hade lyckas ta igen den poängen om man fått spela klart. I Lyon spelar bland annat tidigare Djurgårdsspelaren Tino Kadewere.

Monaco

Monaco ägs av ryske miljardären Dmitry Rybolovlev. Sedan han tog över klubben 2011 blev man snabbt ett topplag igen och vann ligan 2016-17. Samma säsong gjorde man ett starkt Europaäventyr, då Bernardo Silva och Kylian Mbappé presenterade sig för hela världen. I åttondelsfinalen slog man ut Manchester City, och i kvartsfinalen var det Dortmund som skickades hem. I semin blev dessvärre Juventus för tuffa.

Historia i Ligue 1

Ligue 1 grundades år 1930 och har hållit igång sedan dess. Förutom de 19 franska klubbar som utgör ligan finns även Monaco, som faktiskt är en av de mest framgångsrika klubbarna med sina 8 ligatitlar.

Klubben med flest Ligue 1-titlar är Saint-Étienne (10), en plats de samlade ihop till främst under 1960- och 1970-talet då de vann ligan hela åtta gånger. Senast man vann ligan var 1981, och nu är PSG bara en titel ifrån.

PSG har vunnit 7 av sina 9 titlar sedan Qatar kom in i bilden. Och fler lär det bli. Det mesta talar för att klubben snart passerar Saint-Étienne i titellistan. Även Marseille har vunnit 9 titlar.

Flest titlar

 • Saint-Étienne, 10
 • Marseille, 9
 • PSG, 9
 • Monaco, 8
 • Nantes, 8
 • Lyon, 7
 • Bordeaux, 6
 • Reims, 6
 • Nice, 4
 • Lille, 3

Flest matcher: Mickaël Landreau, 618

Flest mål: Delio Onnis, 299

Mer streaming

allsvenskan
Titta på Malmö - Elfsborg stream eller via TV. Hitta sida som visar matchen eller TV som kommer sända finalen av Allsvenskan 2023.
22 november, 2023
champions-league
Vi hjälper dig gratis att sända Paris Saint Germain - Milan live stream från Champions League. Streama matchen - eller se matchen på TV!
22 november, 2023
Streama Milan – Sassuolo: Se live stream & TV (21/4)
fotbollsnyheter
Titta på matchen mellan AC Milan och Juventus gratis via en live stream online. Du kan streama matchen från din mobil, dator eller TV.
22 oktober, 2023

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1652 Artiklar