Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 21 maj, 2024

Atalanta – Bayer Leverkusen (22/5): Stream, speltips & odds

atalanta bayer leverkusen speltips stream

Vad: Atalanta – Bayer Leverkusen, Europa League
Avspark: Den 22/5, kl. 21:00
Vart: Aviva Stadium, Dublin
Stream: > Viaplay
Speltips: Över 2,5 mål (1.88 hos Unibet)

Det har blivit dags för årets första europeiska final! Atalanta och Bayer Leverkusen ställs emot varandra i Europa League-final, vilken spelas i Dublin. Här finner ni speltips till matchen, såväl som information om hur ni kan streama matchen online.

Bayer Leverkusen har stått för en helt fantastisk säsong, men än är den inte fullbordad. Två matcher återstår, vilket är finaler i Europa League respektive Tyska cupen. Kan man vinna även dessa matcher, och ta denna säsong i mål med en trippel?

Atalanta har också gjort en strålande säsong, och var också i final i sin inhemska cup, där det dock blev förlust. Men EL-finalen återstår, och en chans att ge Atalantafansen sin första titel sedan 1961! Tar man den? Läs vårt speltips till Atalanta – Bayer Leverkusen, och kolla in hur ni kan live streama matchen.

Över 2,5 mål (Unibet)

Bonus: Gratisspel 100 kr hor Unibet!
Atalanta vs Bayer Leverkusen Match Outcome
Match Starts 22/05 21:00
Match avslutad

Inför matchen

  • Xabi Alonso och hans Bayer Leverkusen har inte förlorat en enda match på hela säsongen. Varken i liga, cup eller Europaspel.
  • Atalanta har mer eller mindre säkrat en topp 5-placering i Serie A, och kommer därför att få spela Champions League kommande säsong.
  • Emil Holm har varit skadad men är tillbaka i truppen här, även om han väntas inleda på bänken. Isak Hien får troligtvis starta.
Europa League Final Stage

22nd May 2024 - 19:00

Aviva Stadium

Atalanta

Match Ended
Bayer Leverkusen

Match Has Ended

18+ Gamble responsibly, Odds subject to change

H2H Statistics

3

Average goals scored

0/2

Matches were draws

50%

Goals scored in first half

Europa League Final Stage

2022

Bayer Leverkusen

0

Atalanta

1

2022

Atalanta

3

Bayer Leverkusen

2

Streama Atalanta – Bayer Leverkusen

Det är lätt gjort att hitta en Atalanta – Bayer Leverkusen live stream, och det enda ni behöver göra för att se matchen online är att skapa ett konto hos Viaplay, där ni sedan köper ett sportabonnemang. När ni fått det gjort kan ni se alla Europa League-matcher online.

Det går fint att streama Atalanta – Bayer Leverkusen direkt från valfri enhet. Se matchen via mobiltelefon, dator eller surfplatta. Har ni en Chromecast, Apple TV, HDMI-kabel eller liknande så kan ni dessutom välja att koppla över er fotboll live stream till TV-skärmen, för att se matchen live på TV.

Vi tror absolut att ni kommer att bli nöjda med er Atalanta – Bayer Leverkusen stream. Sändningen håller hög kvalitet, vad gäller såväl bild som ljud och kommentatorer.

  1. Klicka dig vidare till Viaplay
  2. Skapa ett konto och köp sportabonnemang
  3. Streama Atalanta – Bayer Leverkusen

Atalanta – Bayer Leverkusen speltips

En säsong sådan som Bayer Leverkusens ser man onekligen inte ofta. Utöver att man lyckas med den enastående bedriften att vinna Bundesliga så är laget det blott tredje under detta decennium, efter Arsenal 2003-04 och Juventus 2011-12, att gå obesegrade genom en ligasäsong. Utöver att man gör det är man även obesegrade i Tyska cupen och i Europa League, åtminstone än så länge. I Tyska cupen spelar man final den 25 maj, och i Europa League redan den 22 maj.

Atalanta har också gjort en fantastisk säsong, även om man förlorat matcher och om man inte vinner någon ligatitel. Men man har mer eller mindre säkrat Champions League-plats för kommande säsong, och har precis som Leverkusen tagit sig till final både i Europa League och i den inhemska cupen. Coppa Italia-finalen har dock redan spelats, och där blev det dessvärre förlust för Atalantas del, mot Juventus.

För några år sedan, när Atalanta var mer i början av sin pågående storhetstid, som man ändå får kalla den för, hade laget tagit sig till final i Coppa Italia samtidigt som man slogs om att för första gången i klubbens historia säkra Champions League-spel. Jag frågade då ett par italienska Atalantasupportrar, från Bergamo, vad de skulle värdesätta högst: Att vinna Coppa Italia eller att ta sig till Champions League? Svaret kom snabbt och var tydligt: ”Vi har inte vunnit en titel på nästan 60 år, och jag trodde aldrig att vi ens skulle vara nära under min livstid. Jag skulle nästan ge min ena arm för att få vinna finalen.” Atalanta förlorade den finalen, 2019, och man förlorade även cupfinalen 2021 och den mot Juventus häromdagen. Laget väntar fortfarande på sin första titel sedan 1963 (klubbens enda någonsin), och med bakgrund av min väns ord förstår jag hur mycket en seger mot Leverkusen här hade betytt.

Vi vågar oss inte på något tips vad gäller vinnare här, men ser två offensivt skickliga lag som kommer att ge allt framför oss. Vi spelar ”Över 2,5 mål”, som finnes till 1.88 gånger pengarna hos Unibet.

  • Vårt speltips: Över 2,5 mål
  • Odds: 1.88
  • Bettingsida: Unibet

Vi har plockat våra odds från Unibet. Det är en bettingsajt med många intressanta odds, där ni kan spela på olika sporter och tävlingar. Det går även fint att spela med swish på bettingsidan.

Mer odds & betting inför matchen

Nedan har vi hämtat tre ytterligare spelförslag på EL-finalen, hämtade från Unibet.

Speltips Odds från Unibet
Atalanta vinner trofén 2.75
Under 2,5 mål 1.92
Båda lag gör mål – Ja 1.76
portugal tjeckien speltips stream
EM
Polen och Tjeckien möts i Grupp F i EM 2024, den första gruppspelsomgången. Läs allt inför matchen här!
12 juni, 2024
EM
Äntligen är EM 2024 här! Första matchen spelas mellan Tyskland - Skottland i München. Här ger vi våra tips inför matchen!
10 juni, 2024
speltips
Final i Franska Öppna 2024: Läs om speltips, odds och hur du kan streama finalmatchen mellan Zverev - Alcaraz. Matchen startar 15:00 på söndag!
09 juni, 2024
speltips
Läs om matchen mellan Danmark - Norge som sparkar igång kl 19:30 på lördag. Speltips, odds och guide om hur du kommer igång med stream!
08 juni, 2024
sverige serbein speltips stream
EM
Zlatan Ibrahimovic ska hyllas inför ett fullsatt Friends Arena. Läs allt inför Sverige - Serbien, som sparkar i gång klockan 18:00 lördag 8 juni.
07 juni, 2024
speltips
Semifinal i Franska Öppna: Ruud mot Zverev. Läs allt inför matchen hos oss. Vi tar fram speltips, odds & guide till livestreaming online.
07 juni, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2494 Artiklar