Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 feb, 2014

Vi är en bil, Real Madrid en pansarvagn

Juventus har haft en sommar där man värvat in spets utan att tappa alltför mycket av samma vara. Angelo Ogbonna, Fernando Llorente och Carlos Tevez är spelare som anlänt till Turin medan Emanuele Giaccherini och nu senast Alessandro Matri är de spelare som hittills lämnat.

I veckan lottades de dubbla italienska mästarna in i samma Champions League-grupp som Real Madrid, Galatasaray och FC Köpenhamn. Juventus klubbdirektör Giuseppe Marotta gick då ut i media och sa att Juventus ligger på samma nivå som den spanska storklubben, något som tränare Antonio Conte inte riktigt håller med om.

– Vi är som en bil, medan Real Madrid är en pansarvagn, har Conte sagt inför helgens match mot Lazio.

Han ställer sig väldigt kritisk till försäljningarna av Giaccherini och Matri, två övergångar som han inte alls stödjer men som han förstår måste göras på grund av Juventus ekonomiska läge. Han säger också att han önskar att han hade mer pengar att använda sig av för att värva spelare, men att den ekonomiska situationen i Italien gör det omöjligt.

Conte var väldigt hård i sin kritik mot klubbledningen, en klubbledning som vid förlängandet av hans kontrakt lovade att han skulle få mer att säga till om vad gäller spelarmarknaden.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar