Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 3 mar, 2014

Hotar med att flytta utanför Neapel

Napolis ägare Aurelio De Laurentiis hotar med att bygga en arena för Napoli 4,5 mil utanför Neapel om inte stadens borgmästare, Luigi de Magistris, under den här veckan sätter ett pris på dagens kommunalt ägda San Paolo.

De Laurentiis vill bygga en ny arena där dagens San Paolo är belägen men hotar nu med att flytta de planerna till Caserta, några mil utanför Neapel.

– Borgmästaren har sagt att han vill sälja arenan till mig, men med tanke på hur enormt lång tid det tar för politikerna att ta beslut så är jag orolig för att de inte kommer att hinna ge mig ett pris innan tisdag, säger Napolis ägare till Radio Kiss Kiss.

– De kommer att säga att det inte är möjligt på grund av kommunen och flera andra saker. Då kommer jag att gå till Casertas borgmästare och hitta en lösning med honom. 2 januari kommer jag att påbörja byggnationen av en ny arena utanför staden eftersom de är seriösa. Om De Magistris säger att han inte har makten att den här saken så borde han avgå.

Dagens San Paolo byggdes 1959 och genomgick stora renoveringar inför VM 1990. Arenan tar idag 60 000 åskådare och är en av Italiens mest klassiska arenor.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar